MetroPosts

Πόσο «πράσινο» είναι το ξενοδοχείο σας;

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον τουρισμό είναι η υιοθέτηση τακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Η τάση αυτή, εκτός του ότι συμβάλλει στην εξοικονόμηση του ξενοδοχείου, επιδεικνύει και τη περιβαλλοντική συνείδησή του, μαγνητίζοντας περισσότερους επισκέπτες.

Ήδη στη χώρα μας αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες ακολουθούν τον «πράσινο δρόμο», με τη χρήση μεθόδων όπως σύστηµα διακοπής παροχής ρεύµατος όταν απουσιάζει ο επισκέπτης, φωτοκύτταρα στις τουαλέτες για τη µείωση κατανάλωσης νερού, ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, µαγειρικού λαδιού και µπαταριών.

Μάλιστα, μιας και το έτος 2017 ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη το Booking.com διενήργησε έρευνα (Sustainable Travel Report) σχετικά με το τι πιστεύουν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες για τον βιώσιμο τουρισμό και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ταξιδιωτών που θα προτιμήσει τα πράσινα ξενοδοχεία το 2017 έχει μεγάλες πιθανότητες να διπλασιαστεί. Το 65% συμφωνεί με αυτή την πρόβλεψη σε αντίθεση με το 34% που έμεινε σε «πράσινο» κατάλυμα μόνο μια φορά μέσα στο 2016!

Επίσης, το 68% στοχεύει φέτος να επιλέξει χώρο διαμονής φιλικό προς το περιβάλλον. Σε σχέση με τον παγκόσμιο τουρισμό, πρώτοι στη λίστα έρχονται οι Κινέζοι με 93%, ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι με 83% και τέλος οι Ισπανοί με 80%  συγκαταλέγονται στους ένθερμους fans της «πράσινης» τάσης!

5 απλοί τρόποι για να γίνει και το δικό σας ξενοδοχείο "πράσινο"!

 1. Προτιμήστε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης.
 2. Χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμο χαρτί.
 3. Χρησιμοποιήστε ειδικό σύστημα ρεύματος και κλιματισμού που να απενεργοποιείται όταν δεν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.
 4. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές νερού και τοποθετήστε οικολογικές κεφαλές στα ντους που αναμειγνύουν νερό με αέρα και μειώνουν την κατανάλωση του νερού κατά 30%.
 5. Εγκαταστήστε αντλίες θερμότητας - η πιο χρήσιμη και αποδοτική τακτική που βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας.


Πηγή: https://news.booking.com/bookingcoms-2017-sustainable-travel-report/

Διαβάστε ακόμα:

 • Φούρνος: Το πρωινό των διακοπών, σας συμφέρει!

  Το πρωινό ξύπνημα στις διακοπές έχει συνδεθεί για τους περισσότερους με ένα πλούσιο πρωινό, μιας και το μεγαλύτερο μέρος το περνούν στην παραλία, και πολλές φορές το μεσημεριανό μεταφέρεται το απόγευμα! Έτσι, η βόλτα από το φούρνο της γειτονιάς κοντά στο ξενοδοχείο ή το κεντρικό σημείο του νησιού είναι στο πρόγραμμα.

 • Παγωτό: Συμβουλές για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!

  Αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό θα ήταν σίγουρα παγωτό! Δεν πρέπει να λείπει από το μενού ενός εστιατορίου ή μιας καφετέριας ούτε από τα προϊόντα ενός φούρνου ή ζαχαροπλαστείου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες! Αν προσφέρετε λοιπόν παγωτό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή σας, είτε στην περίπτωση που το αγοράζετε είτε αν το παρασκευάζετε μόνοι σας.

 • Πόσο «πράσινο» είναι το ξενοδοχείο σας;

  Μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον τουρισμό είναι η υιοθέτηση τακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Η τάση αυτή, εκτός του ότι συμβάλλει στην εξοικονόμηση του ξενοδοχείου, επιδεικνύει και τη περιβαλλοντική συνείδησή του, μαγνητίζοντας περισσότερους επισκέπτες.

δειτε ολα τα αρθρα