MetroPosts

Καλοκαιρινά πιάτα: Δείτε τo top 10 που σας προτείνει το Δειπνοσοφιστήριον catering!

Είναι πολύ σημαντικό για ένα εστιατόριο να ανανεώνει το μενού του σύμφωνα με την εποχή, για να εντυπωσιάζει τους πελάτες του και να τους κρατά το ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που προσφέρει πολλά υλικά για ενδιαφέρουσες συνταγές.

Λαχανικά όπως μπάμιες, φασολάκια, πιπεριές, αγγούρια, μελιτζάνες, αλμύρα, βλίτα και αμπελοφάσουλα, είναι εκείνα που ξεχωρίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το ψάρι έχει επίσης την τιμητική του και βοηθά να «μυρίσει» καλοκαιράκι ο κατάλογός σας.

Το αρνί επίσης είναι καλύτερο το καλοκαίρι, καθώς το κρέας του είναι πιο μεστό και με λιγότερο λίπος, μιας και αφήνουν τα ζώα να τραφούν κανονικά, σε αντίθεση με το χειμώνα που θέλουν να προλάβουν το Πάσχα.

Συγκεντρώσαμε 10 προτάσεις αλμυρές και γλυκές για καλοκαιρινές γεύσεις που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτούς τους μήνες και θα σας δώσουν extra έμπνευση:

1. Σαλάτα κινόα με παντζάρι, πράσινο μήλο και μους από κατσικίσιο τυρί
2. Κρύες νόστιμες καλοκαιρινές σούπες
    - Κολοκυθάκια, δυόσμο, ελαιόλαδο και γιαούρτι
    - Πράσινο μήλο με αγγούρι και κόλιανδρο
    - Πεπόνι με δυόσμο και παγωτό γιαούρτι
3. Φάβα με γαρίδες
4. Σουφλέ παγωμένο με κολοκυθάκια και δυόσμο
5. Ριζότο με μελιτζάνα και τοματίνια
6. Γλώσσα λεμονάτη δροσερό και light πιάτο
7. Αρνάκι με μπάμιες
8. Κοτόπουλο γεμιστό με καρότο και σάλτσα οξύμελι και τομάτα βασιλικό

Και για γλυκό διότι και αυτό έχει την εποχή του σας προτείνουμε

9. Τάρτα αμύγδαλο λεμόνι
10. Πάβλοβα με φράουλα και φουντούκια

Για το τέλος κρατήσαμε μια συνταγή που θα δροσίσει μοναδικά τους πελάτες σας!

Σουφλέ παγωμένο με κολοκυθάκια και δυόσμο:

Υλικά για 4 μερίδες

  • 300 γρ κολοκυθάκια μικρά πράσινα βρασμένα
  • 3 φύλλα ζελατίνα
  • 6 φύλλα δυόσμο
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λαδόκολλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε.
  2. Βάζουμε τα βρασμένα κολοκυθάκι στο μίξερ και προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρέσκο δυόσμο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τέλος ρίχνουμε τη ζελατίνη και χτυπάμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα του μίξερ σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τη μαρέγκα (Έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα)
  4. Παίρνουμε ένα ποτήρι και το τυλίγουμε με λαδόκολλα γύρω – γύρω και τη στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ποτήρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες για να παγώσει.

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg

 

Διαβάστε ακόμα:

δειτε ολα τα αρθρα