MetroPosts

3 ιδέες για detox menu που θα αγαπήσουν οι πελάτες σας!

Γιορτινά πιάτα γεμάτα υπέροχες γεύσεις, αρώματα χρώματα και… θερμίδες, αλκοόλ και φυσικά γλυκοί πειρασμοί! Όλα αυτά ήταν στο γιορτινό πρόγραμμα των ημερών που πέρασαν και τα σερβίρατε τιμώντας τα δεόντως, μιας και οι πελάτες τα προτίμησαν και η εποχή το απαιτούσε. Τώρα όμως είναι ώρα να συμβαδίσετε με τις ανάγκες του κοινού και να το βοηθήσετε να κάνει ένα υγιεινό διάλλειμα! Πώς;

Με Detox πιάτα και γεύσεις που θα δώσουν μια πιο υγιεινή νότα στο μενού σας και θα ενισχύσουν τις επιλογές στον κατάλογό σας. Ας δούμε τα βήματα που χρειάζονται παρακάτω.

Αρχικά, αναζητήστε τα υλικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια επιπλέον σελίδα στον κατάλογό σας με τροφές αποτοξίνωσης. Μερικά από τα βασικά υλικά αποτοξίνωσης που θα σας βοηθήσουν είναι: 

  • Φρούτα (φρέσκα & αποξηραμένα): χουρμάδες, αβοκάντο, σύκα, δαμάσκηνα  κ.α
  • Λαχανικά: Αγκινάρες, σπαράγγια, παντζάρια, μπρόκολο, λεμόνι, σκόρδο, πιπεριές, ντομάτα
  • Super Foods: cranberries, goji berries
  • Καρυκεύματα, μπαχαρικά, βότανα: Κανέλα, σκόνη χαρουπιού, κακάο, κόλιανδρος, λιναρόσπορος, τζίντζερ, λεμονόχορτο, τσουκνίδα,
  • Σπόροι: Ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, σουσάμι, σπόροι κάνναβης, σπόροι chia
  • Γάλα: Γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, γάλα ρυζιού
  • Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια

 

Με βάση τα υλικά αυτά, παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει και μερικές προτάσεις για γευστικά πιάτα αλλά και ροφήματα ιδανικά για αποτοξίνωση!

Φαγητά

  • Tartare κολοκυθάκι με avocado και βασιλικό
  • Σαλάτα με φασόλια, ντομάτα και τόνο
  • Γαρίδες με γρειπφρουτ και αβοκάντο
  • Σαλάτα με κινόα και αμύγδαλα

Ροφήματα

  • Λουίζα με λεμόνι και κανέλα
  • Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα
  • Πράσινο τσάι με τζίντζερ
  • Χυμό μήλου με κανέλα 

Διαβάστε ακόμα:

  • Lunch Break: Ευκαιρία για κέρδος & ενίσχυση πελατολογίου!

    Καθημερινά όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι το μεσημεριανό διάλειμμα κάνει καλό στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι αναζητούν στέκια με καλό και ποιοτικό φαγητό, ώστε να περάσουν ένα όμορφο lunch break αλλά και να αλλάξουν παραστάσεις. Αν πάλι δεν είναι εφικτό να απομακρυνθούν έστω και για λίγο από τον χώρο εργασίας τους, αναζητούν εστιατόρια τα οποία να κάνουν delivery υγιεινά και γευστικά πιάτα.

  • Μανάβικο: Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Φεβρουαρίου!

    Ο χειμώνας είναι στην πρωταγωνιστική του φάση και τα φρούτα και τα λαχανικά επιβάλλονται, μιας και οι φρέσκοι χυμοί, οι σαλάτες, οι σούπες και οι υγιεινές συνταγές είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε το εποχιακό κρυολόγημα. Το μανάβικό σας είναι σίγουρα ο χρήσιμος προορισμός του χειμώνα!

  • Όταν το εστιατόριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση!

    Κοινό όραμα, κοινό πάθος και μεράκι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για να ξεκινήσει μια οικογένεια την επιχείρηση της στον χώρο της εστίασης. Είτε, συνεχίζει κάποιος την οικογενειακή παράδοση, είτε δημιουργεί κάτι από την αρχή πρέπει να κάνει προσεκτικές και σωστές κινήσεις, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αντιμετωπισθούν οποιαδήποτε προβλήματα.

δειτε ολα τα αρθρα