METRO Posts

Είναι το εστιατόριο σας κατάλληλο για όλους;

07/03/2017
Είναι το εστιατόριο σας κατάλληλο για όλους;

Παρότι το καλό φαγητό θα βρίσκεται πάντα στο κέντρο της επιτυχίας ενός εστιατορίου, υπάρχουν και άλλα μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα που επηρεάζουν αποφασιστικά το πώς σας «βλέπουν» και σας αξιολογούν οι πελάτες σας. Ένα από αυτά είναι η καταλληλότητα σας και τα μέτρα που έχετε λάβει για κάποιες ειδικές ομάδες πελατών.

Ας δούμε ποιες είναι οι κυριότερες από αυτές:

Τα παιδιά
Φροντίστε να υπάρχουν αρκετά ψηλά παιδικά καθίσματα για να κάτσουν άνετα και σερβίρετέ τους τα ορεκτικά και το ψωμί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα παιδιά συνήθως βαριούνται γρήγορα οπότε αυτός είναι ένας τρόπος να τους κρατήσετε το ενδιαφέρον. Επιπλέον, προτείνετέ τους πιάτα με ήπιες γεύσεις -τα παιδιά απεχθάνονται τα πικάντικα, τα πολύπλοκα και τα «μπερδεμένα» πιάτα.

Οι έγκυες
Όσον αφορά τις γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα, καλό θα είναι να προσέξετε τη φρεσκάδα των φαγητών που θα τους προσφέρετε και τη σχολαστική καθαριότητα που πρέπει να έχει προηγηθεί στην προετοιμασία τους.

Η πρόταση του Δειπνοσοφιστήριον Catering είναι να τις κατευθύνετε να αποφύγουν τα καυτερά, βαριά και υπερβολικά λιπαρά φαγητά, τα ωμά αυγά (που μπορεί να περιέχονται σε επιδόρπια ή σε dressing λ.χ.), ενώ το κρέας που θα σερβίρετε πρέπει να είναι ψημένο καλά (να μην έχει «αίμα» δηλαδή). Επίσης, σε μια έγκυο ο σερβιτόρος δεν γεμίζει ποτέ το ποτήρι με κρασί ή άλλο αλκοολούχο, χωρίς τουλάχιστον να ρωτήσει, καθότι εγκυμοσύνη και κατανάλωση αλκοόλ δεν συμβαδίζουν. Παράλληλα, φροντίστε οι σερβιτόροι σαν να είναι ενήμεροι για τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του μενού σας, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις ειδικές απαιτήσεις μιας εγκύου.

Οι αλλεργικοί
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το θέμα των τροφικών αλλεργιών, καθώς κάποιοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στους ξηρούς καρπούς, στα αβγά, στα θαλασσινά, στη σόγια, στο σουσάμι, στη γλουτένη κ.ά. Πέραν του ότι από το νόμο είστε υποχρεωμένοι να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά (βλ. «σήμανση αλλεργιογόνων»), το ζητούμενο είναι στο μενού σας να έχετε και ορισμένα πιάτα που να μην ευνοούν τις διατροφικές αλλεργίες και να είναι πλήρως απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα (π.χ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη). 

 

Καλή επιτυχία!

Από το 
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg

 

Διαβάστε ακόμα:

  • Οργάνωση, τάξη & ασφάλεια: 5 σημαντικά βήματα για το εστιατόριό σας.

    Οι επιχειρήσεις εστίασης εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού και των διαφορετικών απαιτήσεων τους χρειάζονται πάνω από όλα οργάνωση, τάξη και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 5 βασικά βήματα που είναι χρήσιμο κάθε εστιατόριο να ακολουθεί για την σωστή λειτουργία και οργάνωση του.

  • Οι top 5 υγιεινές detox επιλογές του φούρνου σας!

    Η άνοιξη είναι προ των πυλών και η ανάγκη για άσκηση και πιο προσεγμένη διατροφή μπαίνει σιγά σιγά στο πρόγραμμα των πελατών σας. Ο φούρνος σας είναι η απαραίτητη στάση στην αρχή της ημέρας και μιας και το πρωινό αποτελεί το σπουδαιότερο γεύμα, έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία, για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας τηρώντας τα διατροφικά standards της εποχής.

  • Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: 3 tips φροντίδας για την επιχείρησή σας!

    Στις 27 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, που πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου τιμάται κάθε χρόνο με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Ινστιτούτου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

δειτε ολα τα αρθρα