MetroPosts

«Φθινοπωριάστε» το εστιατόριό σας με τις συμβουλές των ειδικών!

Φθινόπωρο… νέα σεζόν, νέα ξεκινήματα! Mε την αλλαγή του καιρού μεγαλώνει σιγά σιγά η ανάγκη να επισκεπτόμαστε χώρους που θα μας κάνουν να νιώσουμε «ζεστασιά». Το Δειπνοσοφιστήριον catering σας προτείνει μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μεταμορφώσουν το εστιατόριο σας στο αγαπημένο φθινοπωρινό στέκι!

Tips Διακόσμησης
Αν σκοπεύετε να ανανεώσετε το χώρο σας, επιλέξτε θερμά χρώματα που θα κάνουν τον πελάτη να νιώσει άνετος και ευπρόσδεκτος. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί, το καφέ, το πράσινο της ελιάς, αποχρώσεις του κόκκινου, σκούρες παστέλ αποχρώσεις του ροζ, αλλά και του λιλά είναι μερικές προτάσεις για ιδανικά χρώματα της εποχής.

Διακοσμείστε το χώρο σας με κεριά, τα οποία θα τον κάνουν πιο ζεστό και φιλόξενο. Μπορείτε να επιλέξετε κεριά με ευχάριστες μυρωδιές, όπως κανέλα, πορτοκάλι, βανίλια και μέλι. 

Tips για ανανέωση του καταλόγου σας!
Ανανεώστε τον κατάλογο σας με επιλεγμένα ποτά και ιδανικά πιάτα για τους φθινοπωρινούς μήνες, αξιοποιώντας σωστά τα υλικά της εποχής. Η κολοκύθα για παράδειγμα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό για τα πιάτα σας! Για να φροντίσετε και για το επιδόρπιο σας θυμηθείτε τις προτάσεις μας για φθινοπωρινά γλυκά. Φυσικά δώστε βάση και στα ποτά σας, επιλέγοντας ζεστά αλλά και καυτερά ποτά. Βρείτε εδώ μερικές ιδέες!

Προτάσεις για τα φθινοπωρινά υλικά!

  • Βάλτε σύκα στις σαλάτες σας για να γίνουν πιο δροσερές και γευστικές γεμάτες βιταμίνες. Για κάτι πιο πρωτότυπο μπορείτε να ψήσετε τα σύκα και να τα συνδυάσετε με τυρί και προσούτο!
  • Με τα μήλα φτιάξτε νόστιμες αλμυρές μαρμελάδες και πουρέ που θα απογειώσουν την γεύση των πιάτων σας, αλλά και μηλόπιτες συνδυασμένες με παγωτό.
  • Με τα αχλάδια δημιουργήστε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και κομπόστες.
  • Τα σταφύλια αξιοποιήστε τα σε ρύζι ή πιλάφι, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη γευστική πρόταση.
  • Τα ρόδια είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα για τις σαλάτες σας. Άλλη πρωτότυπη και νόστιμη ιδέα είναι η μαρμελάδα ρόδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε με παγωτό ή cheesecake.
  • Το παντζάρι εκτός από την αντιοξειδωτική του δράση είναι και πολύ γευστικό. Δοκιμάστε το σε σαλάτες, ριζότο αλλά και πουρέ.
  • Η γλυκοπατάτα είναι κατάλληλη για αυτή την εποχή και μαγειρεύεται εύκολα. Η ψητή γλυκοπατάτα μπορεί να αποτελέσει πολύ ωραίο συνοδευτικό μαζί με λιαστή ντομάτα και φέτα και δένει απόλυτα με ψητό χοιρινό κρέας.
  • Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και καταπολεμά την αρθρίτιδα. Εκτός από τις κλασσικές συνταγές που θέλουν το σπανάκι στη σαλάτα, μπορείτε να φτιάξετε και νόστιμα σουφλέ με σπανάκι, κριθαρότο αλλά και γιουβαρλάκια.
  • Το απόλυτο υλικό για τα φθινοπωρινά σας πιάτα είναι το κάστανο. Μπορείτε να το βάλετε σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές συνταγές απογειώνοντάς τες. Ετοιμάστε μανιταρόσουπα με κάστανα για ένα γευστικό αλλά και υγιεινό πιάτο.

Καλό φθινόπωρο!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg

 

Διαβάστε ακόμα:

  • «Φθινοπωριάστε» το εστιατόριό σας με τις συμβουλές των ειδικών!

    Φθινόπωρο… νέα σεζόν, νέα ξεκινήματα! Mε την αλλαγή του καιρού μεγαλώνει σιγά σιγά η ανάγκη να επισκεπτόμαστε χώρους που θα μας κάνουν να νιώσουμε «ζεστασιά». Το Δειπνοσοφιστήριον catering σας προτείνει μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μεταμορφώσουν το εστιατόριο σας στο αγαπημένο φθινοπωρινό στέκι!

  • Εστίαση: O Σεπτέμβρης στο πιάτο σας!

    Ο Σεπτέμβρης έχει όλα τα «νόστιμα» εφόδια, για να ανανεώσετε τον κατάλογό σας και να δώσετε αφορμές στους πελάτες σας να σας επισκέπτονται συχνά. Ας δούμε τα καλούδια του μήνα και πως θα σας χρησιμεύσουν.

  • Detox προτάσεις από το Δειπνοσοφιστήριον Catering!

    Μιας και το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε κι επίσημα, ήρθε η στιγμή να ανασυγκροτηθούμε, να κάνουμε σχέδια για την νέα σεζόν και να βάλουμε νέους στόχους. Μια πολύ ωραία και διαφορετική προσέγγιση είναι να εντάξετε στο μενού σας detox γεύσεις και ροφήματα.

δειτε ολα τα αρθρα