METRO Posts

METRO Posts

Τα μαχαίρια του chef: Ποια πρέπει να έχει στην κουζίνα του;

Στο δημιουργικό κόσμο της μαγειρικής τα μαχαίρια είναι «η προέκταση του χεριού» του chef, καθώς αποτελούν τα πιο σημαντικά εργαλεία του μέσα στην κουζίνα. Μάθετε ποιο είναι το κατάλληλο μαχαίρι για κάθε περίσταση!

Διαβαστε περισσοτερα

Δυσαρεστημένοι πελάτες: Ποια είναι η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης;

Μπορεί να έχετε μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης ή να έχετε δημιουργήσει πρόσφατα το δικό σας εστιατόριο ή ακόμα να είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου και ταυτόχρονα και ο chef του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα υπάρχουν πελάτες που θα εκφράσουν κάποιο παράπονο για την επιχείρηση σας, μικρό ή μεγάλο.

Διαβαστε περισσοτερα

Επιδόρπιο: Πόσο σημαντικό είναι για την εικόνα του εστιατορίου σας;

Στόχος κάθε chef που επιμελείται το μενού εστιατορίου είναι να επιλέξει ενδιαφέρουσες γεύσεις για τα ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αλλά και να κατορθώσει να εντυπωσιάσει με τα επιδόρπια! Αυτό συμβαίνει διότι, η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει στο μυαλό των πελατών και καθορίζει την «ετυμηγορία».

Διαβαστε περισσοτερα

Ο καιρός άλλαξε, το μενού σας θα μείνει ίδιο; Δείτε ιδέες για ανοιξιάτικα μενού!

Η κάθε εποχή έχει τις ομορφιές και τα αντίστοιχα φρέσκα υλικά της, φρούτα και λαχανικά. Έτσι και το μενού του εστιατορίου σας μπορεί να συντονίζεται με την εποχή και ανανεώνεται κάθε τόσο. Σημασία έχει να βρείτε τη χρυσή τομή και να επιλέξετε πιάτα που να ακολουθούν μια συνοχή γεύσεων, να ταιριάζουν μεταξύ τους και να ευχαριστούν συνολικά τους πελάτες σας.

Διαβαστε περισσοτερα

Οργάνωση, τάξη & ασφάλεια: 5 σημαντικά βήματα για το εστιατόριό σας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού και των διαφορετικών απαιτήσεων τους χρειάζονται πάνω από όλα οργάνωση, τάξη και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 5 βασικά βήματα που είναι χρήσιμο κάθε εστιατόριο να ακολουθεί για την σωστή λειτουργία και οργάνωση του.

Διαβαστε περισσοτερα

Τα ορεκτικά στο μενού σας: Τους δίνετε τη σημασία που πρέπει;

Ως είθισται ένα ολοκληρωμένο μενού αποτελείται από το ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα περισσότερα εστιατόρια επικεντρώνονται στα κυρίως πιάτα, δημιουργούν συνταγές ευφάνταστες, με αποτέλεσμα να «ξεχνούν» ή να μην δίνουν την πρέπουσα σημασία στα ορεκτικά & τις σαλάτες.

Διαβαστε περισσοτερα

Γιορτή των ερωτευμένων: Ρομαντικό μενού για 2 από το Δειπνοσοφιστήριον catering !

Ο έρωτας δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ημερομηνίες για να τον γιορτάσουμε. Κάθε μέρα είναι ημέρα αγάπης και κάθε στιγμή πρέπει να εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας. Ωστόσο, είναι όμορφο να προκύπτουν αφορμές που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να τονώσουμε τη σχέση μας! Μια τέτοια ευκαιρία είναι η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, που τα ζευγάρια αγαπούν να προγραμματίζουν ένα ρομαντικό δείπνο!

Διαβαστε περισσοτερα

Lunch Break: Ευκαιρία για κέρδος & ενίσχυση πελατολογίου!

Καθημερινά όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι το μεσημεριανό διάλειμμα κάνει καλό στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι αναζητούν στέκια με καλό και ποιοτικό φαγητό, ώστε να περάσουν ένα όμορφο lunch break αλλά και να αλλάξουν παραστάσεις. Αν πάλι δεν είναι εφικτό να απομακρυνθούν έστω και για λίγο από τον χώρο εργασίας τους, αναζητούν εστιατόρια τα οποία να κάνουν delivery υγιεινά και γευστικά πιάτα.

Διαβαστε περισσοτερα

3 ιδέες για detox menu που θα αγαπήσουν οι πελάτες σας!

Γιορτινά πιάτα γεμάτα υπέροχες γεύσεις, αρώματα χρώματα και… θερμίδες, αλκοόλ και φυσικά γλυκοί πειρασμοί! Όλα αυτά ήταν στο γιορτινό πρόγραμμα των ημερών που πέρασαν και τα σερβίρατε τιμώντας τα δεόντως, μιας και οι πελάτες τα προτίμησαν και η εποχή το απαιτούσε. Τώρα όμως είναι ώρα να συμβαδίσετε με τις ανάγκες του κοινού και να το βοηθήσετε να κάνει ένα υγιεινό διάλλειμα! Πώς;

Διαβαστε περισσοτερα

Εστιατόριο: Εκπλήξεις την ώρα της αλλαγής! Πάρτε ιδέες για τους πελάτες σας.

H τελευταία μέρα του χρόνου γιορτάζεται από όλο τον κόσμο, ως μια μέρα που αφήνουμε πίσω μας τα παλιά και περιμένουμε με αισιοδοξία την καινούργια χρονιά που έρχεται. Πολύς κόσμος επιλέγει να βγει και να γιορτάσει τις μέρες εκείνες την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, και εσείς πρέπει να τους δώσετε έναν ξεχωριστό λόγο, για να επιλέξουν να έρθουν στο δικό σας εστιατόριο.

Διαβαστε περισσοτερα