MetroPosts

H σωστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου σας αυξάνει την πελατεία. Δείτε πως!

Ένας από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας του εστιατορίου σας είναι η διακόσμησή του και η συνολική του εικόνα. Πάντα το όμορφο στο μάτι δίνει πόντους σε μια επιχείρηση, με αποτέλεσμα να την προτιμούν οι καταναλωτές. Δείτε χρήσιμα μυστικά για την επιτυχία του εστιατορίου σας!

Διαβαστε περισσοτερα

Καλοκαιρινά πιάτα: Δείτε τo top 10 που σας προτείνει το Δειπνοσοφιστήριον catering!

Είναι πολύ σημαντικό για ένα εστιατόριο να ανανεώνει το μενού του σύμφωνα με την εποχή, για να εντυπωσιάζει τους πελάτες του και να τους κρατά το ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που προσφέρει πολλά υλικά για ενδιαφέρουσες συνταγές.

Διαβαστε περισσοτερα

Ευπαθή προϊόντα & ζέστη: Κανόνες προστασίας από το Δειπνοσοφιστήριον catering!

Είναι γεγονός πως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι άκρως επικίνδυνες για τα τρόφιμα, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Έτσι, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στη συντήρηση τους, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις από τυχόν αλλοίωση των τροφίμων.

Διαβαστε περισσοτερα

Τα μαχαίρια του chef: Ποια πρέπει να έχει στην κουζίνα του;

Στο δημιουργικό κόσμο της μαγειρικής τα μαχαίρια είναι «η προέκταση του χεριού» του chef, καθώς αποτελούν τα πιο σημαντικά εργαλεία του μέσα στην κουζίνα. Μάθετε ποιο είναι το κατάλληλο μαχαίρι για κάθε περίσταση!

Διαβαστε περισσοτερα

Δυσαρεστημένοι πελάτες: Ποια είναι η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης;

Μπορεί να έχετε μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης ή να έχετε δημιουργήσει πρόσφατα το δικό σας εστιατόριο ή ακόμα να είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου και ταυτόχρονα και ο chef του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα υπάρχουν πελάτες που θα εκφράσουν κάποιο παράπονο για την επιχείρηση σας, μικρό ή μεγάλο.

Διαβαστε περισσοτερα

Επιδόρπιο: Πόσο σημαντικό είναι για την εικόνα του εστιατορίου σας;

Στόχος κάθε chef που επιμελείται το μενού εστιατορίου είναι να επιλέξει ενδιαφέρουσες γεύσεις για τα ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αλλά και να κατορθώσει να εντυπωσιάσει με τα επιδόρπια! Αυτό συμβαίνει διότι, η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει στο μυαλό των πελατών και καθορίζει την «ετυμηγορία».

Διαβαστε περισσοτερα

Ο καιρός άλλαξε, το μενού σας θα μείνει ίδιο; Δείτε ιδέες για ανοιξιάτικα μενού!

Η κάθε εποχή έχει τις ομορφιές και τα αντίστοιχα φρέσκα υλικά της, φρούτα και λαχανικά. Έτσι και το μενού του εστιατορίου σας μπορεί να συντονίζεται με την εποχή και ανανεώνεται κάθε τόσο. Σημασία έχει να βρείτε τη χρυσή τομή και να επιλέξετε πιάτα που να ακολουθούν μια συνοχή γεύσεων, να ταιριάζουν μεταξύ τους και να ευχαριστούν συνολικά τους πελάτες σας.

Διαβαστε περισσοτερα

Οργάνωση, τάξη & ασφάλεια: 5 σημαντικά βήματα για το εστιατόριό σας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού και των διαφορετικών απαιτήσεων τους χρειάζονται πάνω από όλα οργάνωση, τάξη και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 5 βασικά βήματα που είναι χρήσιμο κάθε εστιατόριο να ακολουθεί για την σωστή λειτουργία και οργάνωση του.

Διαβαστε περισσοτερα

Τα ορεκτικά στο μενού σας: Τους δίνετε τη σημασία που πρέπει;

Ως είθισται ένα ολοκληρωμένο μενού αποτελείται από το ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα περισσότερα εστιατόρια επικεντρώνονται στα κυρίως πιάτα, δημιουργούν συνταγές ευφάνταστες, με αποτέλεσμα να «ξεχνούν» ή να μην δίνουν την πρέπουσα σημασία στα ορεκτικά & τις σαλάτες.

Διαβαστε περισσοτερα

Γιορτή των ερωτευμένων: Ρομαντικό μενού για 2 από το Δειπνοσοφιστήριον catering !

Ο έρωτας δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ημερομηνίες για να τον γιορτάσουμε. Κάθε μέρα είναι ημέρα αγάπης και κάθε στιγμή πρέπει να εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας. Ωστόσο, είναι όμορφο να προκύπτουν αφορμές που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να τονώσουμε τη σχέση μας! Μια τέτοια ευκαιρία είναι η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, που τα ζευγάρια αγαπούν να προγραμματίζουν ένα ρομαντικό δείπνο!

Διαβαστε περισσοτερα