Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Βάλτε στο μενού σας αυθεντικές ελληνικές πίτες!

Πίτα σημαίνει παράδοση, σημαίνει Ελλάδα, σημαίνει γεύση, σημαίνει αγνές πρώτες ύλες και το ιδανικό ορεκτικό για ένα καλό γεύμα. Επιλέγουμε τις 10 πιο δημοφιλείς και νόστιμες πίτες και σας δίνουμε έμπνευση για να σκεφτείτε ποιες από αυτές ταιριάζουν καλύτερα στο μενού σας. 

 

Τυρόπιτα Ρούμελης

Ο ορισμός της παράδοσης. Έξτρα χορταστική και απολαυστική με βαρελίσια φέτα και μυζήθρα που γεμίζουν τα χωριάτικα φύλλα, αυγά και μπόλικο λάδι.

Σκοπελίτικη Τυρόπιτα

Στριφτή, αγνή (τα βασικά υλικά είναι μόνο τέσσερα: αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο, τυρί φέτα), τραγανή έξω, μαλακή μέσα καθώς γίνεται στο τηγάνι, κρύβει το μυστικό της στην παρασκευή και ετοιμασία του φύλλου της, που είθισται να γίνεται χειροποίητα.

Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

Ίσως η πιο νόστιμη κρεατόπιτα στην ελληνική επικράτεια. Γίνεται με φύλλο σφολιάτας, κομματάκια αρνίσιου και χοιρινού κρέατος και ελληνικά λαχανικά και μυρωδικά. Ασφαλώς υπάρχουν πολλές κρεατόπιτες στη χώρα, με πιο απλή την εκδοχή της Κιμαδόπιτας από μοσχαρίσιο κιμά.

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Γίνεται με κρεμμύδια και Τυροβολιά, το ιδιαίτερο, μαλακό φρέσκο τυρί της Μυκόνου από πρόβειο, γίδινο ή ανάμεικτο γάλα. Μπορείτε να τη φτιάξετε όμως και με Κοπανιστή που θα τη βρείτε πιο εύκολα. Η γεύση της είναι έντονη, πιπεράτη, με οξύτητες, ένας ιδανικός μεζές για τσίπουρο και ούζο.

Μπατζίνα Θεσσαλίας

Χωρίς φύλλο, με τριμμένο κολοκύθι, αυγά και τυριά ως βασικά υλικά. Εξωτερικά γίνεται τραγανή σαν να έχει φύλλο και μέσα είναι αφράτη και πεντανόστιμη. Η γεμάτη γεύση της δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Λαδένια Κιμώλου

Η ζύμη της μοιάζει πολύ με την πίτσα και τα βασικά της υλικά είναι το κρεμμύδι (ξερά, νεροκρέμμυδα), η ντομάτα και η ρίγανη ή το θρούμπι. Το καλοκαίρι που υπάρχουν άφθονες ζουμερές ντομάτες, επιβάλλεται να τη συμπεριλάβετε στην κάρτα σας.

Χορτόπιτες νηστίσιμες

Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και τη δική της συνταγή. Με φύλλο ή χωρίς, με σπανάκι, πράσο, βλίτα, λάπαθα ή ακόμη και άγρια χόρτα, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο υγιεινά ορεκτικά πιάτα. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές και με την προσθήκη τυριού και αυγών.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Με φύλλο Βηρυτού ή κρούστας, βούτυρο αγελάδας και σιμιγδάλι, μπορεί -εκτός από το κλασικό επιδόρπιο- να γίνει και ένα εκλεπτυσμένο αλμυρό ορεκτικό, στην περίφημη συνταγή με τυρί. Περιέχει φέτα, αλλά και γραβιέρα και κασέρι, αναλόγως με τη συνταγή, με την κρέμα της να ξεχειλίζει από τα τραγανά φύλλα.   

Πίτα Σφακιανή

Μια πολύ λεπτή πίτα που φημίζεται για τη νοστιμιά και την απλότητά της. Γεμίζεται με Μυζήθρα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί και ψήνεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Σερβίρεται με μέλι και συνοδεύει τέλεια τη ρακή.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Γίνεται με φύλλο κρούστας που γεμίζεται από ένα μείγμα πορτοκαλί κολοκύθας, κανέλας, γαρίφαλου και ζάχαρης. Η μαλακή και μυρωδάτη γέμιση, σαν κρέμα, την καθιστά ένα εξαιρετικό έδεσμα που μπορεί να σερβιριστεί και ως επιδόρπιο αλλά και ως πρωινό.

Κασερόπιτα

Με πολλές εκδοχές και παραλλαγές ανά την Ελλάδα, η ουσία της βρίσκεται στη γέμιση, καθώς το μείγμα κασεριού και γραβιέρας πρέπει να είναι μεστό και ισορροπημένο, ώστε να αναδεικνύονται όλα τα υλικά. Δημοφιλής η Πολίτικη, με φύλλο κρούστας.