Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ευπαθή προϊόντα & ζέστη: Κανόνες προστασίας από το Δειπνοσοφιστήριον catering!

Είναι γεγονός πως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι άκρως επικίνδυνες για τα τρόφιμα, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Έτσι, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στη συντήρηση τους, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις από τυχόν αλλοίωση των τροφίμων.

 

Ας δούμε τις βασικές τροφές που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες:

  • Ψάρια
  • Κοτόπουλο, κρέας
  • Παγωτό
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Αλλαντικά
  • Οι τροφές που περιέχουν αυγά
  • Φρούτα και λαχανικά

Για να αποφύγετε τα απρόοπτα της ζέστης, σας προτείνουμε τις παρακάτω συμβουλές ανάλογα με το είδος της τροφής:

Κρέατα
- Κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος, διατηρείται 1 ημέρα στο ψυγείο και 4 μήνες στην κατάψυξη.
- Κοτόπουλο, διατηρείται 2 ημέρες στο ψυγείο και 10 μήνες στην κατάψυξη.
- Μοσχάρ,ι διατηρείται 4 ημέρες στο ψυγείο και 6 μήνες στην κατάψυξη.

Θαλασσινά-Ψάρια: Είναι ευπαθή τρόφιμα και διατηρούνται το πολύ 1 ημέρα στο ψυγείο και έως 6 μήνες στην κατάψυξη.

Αυγά: Διατηρούνται 20 ημέρες στο ψυγείο. Αν τα έχετε βρασμένα διατηρούνται το πολύ 7 ημέρες στο ψυγείο.

Φρέσκα λαχανικά: Διατηρούνται έως και 7 ημέρες στο ψυγείο. 

Γλυκά: Όσα περιέχουν κρέμα διατηρουνται έως και 7 ημέρες στο ψυγείο

Μαγειρεμένα φαγητά: έχουν και αυτά την δική τους ημερομηνία λήξης. Ενδεικτικά:
- Ζυμαρικά έως και 4 ημέρες
- Όσπρια & Λαδερά έως και 2 ημέρες
- Πουρές πατάτας έως και 6 ημέρες

Πολύ σημαντικό για τα ευπαθή προϊόντα είναι να μην βγάλετε από την κατάψυξη να μην το παγώσετε ξανά ωμό. Η ψύξη και απόψυξη του ίδιου προϊόντος προκαλεί την αλλοίωση του.

Καλή συνέχεια στην καλοκαιρινή σας σεζόν!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg