Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ιδέες για... νόστιμη προσαρμογή μετά τις διακοπές!

Επιστροφή στην καθημερινότητα μας μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και η περίοδος της προσαρμογής είναι ως συνήθως δύσκολη.  Όλοι έχουμε ακόμα τις εικόνες από θάλασσα, ψαράκι και μυρωδιές καλοκαιρινής νύχτας στο μυαλό μας.

 

Μια πολλή καλή λύση για ευκολότερη προσαρμογή μετά τις διακοπές είναι οι όμορφες βόλτες στην πόλη. Αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκουν ευκαιρία και στα πλαίσια της βόλτας τους επισκέπτονται τα αγαπημένα τους εστιατόρια, κρατώντας έτσι για λίγο ακόμα τις «αποστάσεις ασφαλείας» από το καθημερινό μαγείρεμα. Αυτή η συνήθεια αποτελεί μια πολλή καλή ευκαιρία για εσάς και την επιχείρησή σας, αφού μπορείτε να τους εντυπωσιάσετε με μυρωδιές και γεύσεις της εποχής και να τους μετατρέψετε σε τακτικούς θαμώνες. Γεύσεις & υλικά του Σεπτεμβρίου που έχουν την τιμητική τους και μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες είναι ο μούστος, τα μήλα, η κανέλα και τα  κάστανα και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής.

Το Δειπνοσοφιστήριον catering σας προτείνει μερικές ιδέες για να εντάξετε τα φρούτα και λαχανικά εποχής στο φθινοπωρινό σας μενού αλλά και να κάνετε την διαφορά από τα συνηθισμένα που συναντάμε στα περισσότερα εστιατόρια.

Αχλάδια- Η καλύτερη στιγμή τους είναι το Σεπτέμβριο τότε που ολοκληρώνεται και η συλλογή τους.  Φρεσκοκομμένα διατηρούν το πλούσιο άρωμα τους και την βιταμίνη C.  Κομπόστες και γλυκό του κουταλιού αλλά και μαρμελάδες είναι γλυκοί πειρασμοί που θα εντυπωσιάσουν.

Μήλα – Ένα φρούτο θησαυρός και ειδικά τώρα που είναι η εποχή τους.  Τα πιάτα και οι συνταγές είναι χιλιάδες.  Διαφοροποιήστε τα πιάτα σας φτιάχνοντας πουρέ και αλμυρές μαρμελάδες με γεύση μήλου.  Επίσης, ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με το μήλο δένει αρμονικά και προσφέρει ένα γλυκό και φίνο αποτέλεσμα.  Δημιουργήστε τέλος ως επιδόρπιο μηλόπιτες με σφολιάτα, αναποδογυριστές ή ακόμα και κέικ μήλου με παγωτό.

Σταφύλια- Ένα φρούτο πειρασμός.  Εκτός από το γνωστό γλυκό του κουταλιού και φυσικά τη μουσταλευριά, μπορείτε το σταφύλι να το αξιοποιήσετε και να κάνετε την διαφορά στο ρύζι ή το πιλάφι, δημιουργώντας ένα ωραίο αρωματικό συνοδευτικό για να εντυπωσιάσετε με τα πιάτα σας.

Παντζάρια-Ένα πλούσιο λαχανικό με το κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κόκκινο χρώμα τους. Ιδανικό για τις σαλάτες.  Κλέβει όμως την παράσταση όταν δημιουργήσουμε ένα ριζότο με παντζάρια ή ακόμα και πουρέ παντζάρι. Δοκιμάστε το και οι πελάτες σας θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Γλυκοπατάτα- Μια πολύ ωραία γευστική επιλογή για αυτή την εποχή.  Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και σε διάφορες μορφές.  Ψητή γλυκοπατάτα με λιαστή τομάτα & φέτα είναι μια διαφορετική πρόταση για πρώτο πιάτο.  Συνοδεύεστε όμως και τα ψητά χοιρινά πιάτα σας με γλυκοπατάτα, διότι η υπόγλυκη γεύσης της δένει αρμονικά.

Σπανάκι- Πλούσιο σε Α,Β,C βιταμίνες και επίσης καταπολεμά την αρθρίτιδα. Το πιο συχνό είναι να συναντήσετε και να δημιουργήσετε σαλάτες με σπανάκι.  Εμείς όμως έχουμε να σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα κριθαρότο με σπανάκι και φέτα ή ένα σουφλέ σπανάκι με σάλτσα τυριού ή εναλλακτικά γιουβαρλάκια με σπανάκι πλούσιο και θρεπτικό πιάτο ακόμα για τους μικρούς πελάτες σας.

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg