Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Καφές: Ένα υλικό πασπαρτού στο μενού σας!

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο καφές είναι βασικό στοιχείο της κουλτούρας. Χιλιάδες σχετικοί χώροι και αναρίθμητες επισκέψεις σε αυτούς κατατάσσουν τους Έλληνες στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς στην κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους και ιδέες για να τον εντάξετε περισσότερο στα μενού σας και στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σας.

 

1. Στη διακόσμηση
Αν η επιχείρησή σας ανήκει στους μοντέρνους, all-day χώρους εστίασης, που προσφέρουν από πρωινό μέχρι δείπνο και από ποιοτικές ετικέτες κρασιών μέχρι specialty coffees, μια καλή ιδέα θα ήταν να αναδείξετε την κομβική σημασία του καφέ, με pop art έργα τέχνης και παλιές αφίσες που σχετίζονται με το αγαπημένο ρόφημα. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί πίνακες ζωγραφικής του 19ου και 20ού που αναπαριστούν το κλίμα στα καφέ της εποχής. Αν, πάλι, διαθέτετε καφετέρια, οι κόκκοι και τα κεράσια του καφέ μπορεί να δώσουν τον τόνο στο interior design σας, στα γλαστράκια πάνω στα τραπέζια ή σε γυάλινες προθήκες.

2. Στις μαρινάδες 
Καφέ και καστανή ζάχαρη θα βρείτε στην περίφημη μπάρμπεκιου σος, που δίνει στα κρεατικά γλυκύτητα και εξωτικό χαρακτήρα. Πειραματιστείτε σε αυτό το πλαίσιο και δεν θα χάσετε. Το μαρινάρισμα του μοσχαριού με καφέ -ιδανικά με καβουρδισμένους κόκκους- θα το κάνει πιο μαλακό και θα του δώσει όμορφο σκούρο χρώμα, ενώ θα του χαρίσει και καπνιστό άρωμα. Ο καφές ταιριάζει επίσης σε κάθε συνταγή τσίλι με κρέας και σάλτσα μπολονέζ. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε το δικό σας μείγμα μπαχαρικών, όπου μαζί με κύμινο, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο θα περιέχει και λίγο φρεσκοαλεσμένο καφέ.

3. Στα επιδόρπια
Εδώ ο καφές «σπάει» την υπερβολική γλύκα και προσθέτει σοφιστικέ χαρακτήρα. Μπορείτε να δημιουργήσετε γλυκά με εμφανή γεύση καφέ ή να χρησιμοποιήσετε το υλικό ως «αθέατο» στις συνταγές σας. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε το τιραμισού, τα γλυκά μόκας (μους, μωσαϊκό, κέικ σοκολάτας, σεμιφρέντο, brownies), αλλά και το ομώνυμο παγωτό. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε καφέ σε παντεσπάνι και σαβουαγιάρ, αλλά και σε κάθε γλυκιά συνταγή σοκολάτας ή καραμέλας για να τους δώσετε μια πιο έντονη, καβουρδισμένη και αρωματική διάσταση. Μπορείτε να τον προσθέσετε τόσο σε ακέραιους κόκκους, αλεσμένο, αλλά και σε υγρή μορφή που θα μουλιάσετε τις βάσεις. Το πιο έντονο αποτέλεσμα το δίνει ο εσπρέσο.

4. Στις μπάρες δημητριακών
Στις κλασικές μπάρες με βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα προσθέστε κόκκους αρωματικού καφέ και θα έχετε το απόλυτο σνακ για τόνωση του οργανισμού σε σώμα και πνεύμα. Μπορείτε να τις τεμαχίσετε σε μπουκίτσες και να τις προσφέρετε μαζί με ποιοτικό καφέ, αντί για το συνηθισμένο μπισκοτάκι κανέλας.

5. Στο τέλος ενός καλού γεύματος
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ένας καλός εσπρέσο ή ακόμη και ελληνικός καφές μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο κλείσιμο για ένα γεύμα. Χωνευτικό και διεγερτικό δίνει στον οργανισμό ενέργεια τη στιγμή που εκείνος λόγω της χώνεψης φλερτάρει με την υπνηλία. Μπορείτε να τον προσφέρετε ως κέρασμα στο τέλος, εναλλακτικό της μαστίχας, του λεμοντσέλο ή των γλυκών.

 

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο