Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Πασχαλινές γεύσεις & πρωτοτυπία! Ο σεφ προτείνει...

Φέτος το Πάσχα το γιορτάζουμε νωρίς και σιγά-σιγά μπαίνουμε στις προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι. Ωραίες οικογενειακές στιγμές με παραδοσιακά έθιμα και εδέσματα έρχονται στο μυαλό μας ακούγοντας την λέξη «Πάσχα» και κυριαρχούν 3 εικόνες: κόκκινα αυγά, τσουρέκι και φυσικά το παραδοσιακό αρνί.

 

Πως όμως μπορούμε να τιμήσουμε τις πασχαλινές παραδόσεις ενώ παράλληλα  να εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας με πρωτοτυπία και φαντασία; Η συμβουλή του σεφ είναι να διατηρήσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα και να αναζητήσουμε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος και συνταγών. Κρατήστε λοιπόν στο μενού του εστιατορίου σας κλασσικές και παραδοσιακές γεύσεις, αλλά επιλέξτε να τα παρουσιάσετε διαφορετικά, ώστε να κάνετε την διαφορά.  

Η πρόταση του σεφ για φέτος είναι το Κατσικάκι με μια εναλλακτική συνταγή.

Συνταγή: Κατσικάκι μπούτι γεμιστό με μελιτζάνα & ταλαγάνι, με σάλτσα δυόσμο& αστερογλικάνισο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπουτάκι κατσικάκι (χωρίς κόκαλα, καθαρισμένο) 1 κιλό περίπου
  • 1 μεσαία μελιτζάνα
  • 100 γρ ταλαγάνι ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5 αστεργλυκάνισο
  • ½ ποτήρι ούζο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο νερό
  • 1 μπόλια από το κατσίκι
  • Λίγο corn flour
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 φύλλο λαδόκολλα
  • ½ ελαιόλαδο
  • Σχοινί για τύλιγμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαλακώνουμε τη μελιτζάνα που έχουμε κόψει σε φέτες.
  • Ανοίγουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετούμε κάθετα τις μελιτζάνες, μετά τον δυόσμο, τυρί και λίγο λάδι.
  • Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το τοποθετούμε μέσα σε μπόλια από κατσίκι. Το τυλίγουμε σαν μεγάλο ντολμαδάκι και το δένουμε με σχοινί.
  • Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα λίγο λάδι και θωρακίζουμε το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, φινόκιο, αστερογλυκάνισο, δυόσμο, αλάτι-πιπέρι, ούζο και τέλος το κρασί.
  • Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα (αν το μπουτάκι είναι 1 κιλό) και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
  • Όταν ψηθεί, τα λαχανικά τα περνάμε στο μπλέντερ και τα δένουμε για να γίνει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το κατσικάκι σε φέτες ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg