METROposts

Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Αρκετοί άνθρωποι στη χώρα μας συνηθίζουν να νηστεύουν το διάστημα των 15 ημερών από την 1η -15η Αυγούστου. Πολλούς από αυτούς, μάλιστα, η νηστεία τους βρίσκει σε διακοπές, που σημαίνει ότι τρώνε έξω. Πώς πρέπει να διαχειριστεί τον πελάτη που νηστεύει μια επιχείρηση;

Ας δούμε έξυπνα tips για το νηστίσιμο τμήμα του καταλόγου σας.

-Οι σαλάτες

Όλων των ειδών τα λαχανικά μπορούν να γίνουν υπέροχες σαλάτες για εκείνους που νηστεύουν. Τα ψητά λαχανικά στη σχάρα, οι πράσινες σαλάτες, η κλασική ντοματοσαλάτα, τα λαχανικά στον ατμό είναι προτάσεις που απευθύνονται σε όσους νηστεύουν. Στην πραγματικότητα οι σαλάτες αυτές δεν είναι διαφορετικές από τις άλλες. Θα χρειαστεί μόνο να αφαιρέσετε τα υλικά που θα τις έκαναν να μην είναι νηστίσιμες. Για παράδειγμα, την παρμεζάνα από τα ψητά λαχανικά και τις πράσινες σαλάτες ή τη φέτα από την κλασική ντοματοσαλάτα.

-Τα έξυπνα ορεκτικά

Οι ελιές και το τουρσί είναι εύκολα ορεκτικά που μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας. Ομοίως η ταραμοσαλάτα, το πατέ ελιάς πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Ακόμη, οι μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Μπορείτε ωστόσο να τους προτείνετε ένα πήλινο σκεύος με μπριάμ που είναι νηστίσιμο και περιέχει πολλά από τα αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού.

-Τα θαλασσινά για κυρίως

Τα θαλασσινά το καλοκαίρι είναι ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών και είναι όλα τους νηστίσιμα. Το χταπόδι στα κάρβουνα, τα τηγανιτά καλαμαράκια, τα αχνιστά μύδια, οι γαρίδες ψητές ή σε μακαρονάδα, οι καραβίδες με όποιο τρόπο και φυσικά τα όστρακα που τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Πιάτα που μπορούν να υπάρχουν στον κανονικό κατάλογο δηλαδή, μπορούν έξυπνα να μεταφερθούν και στο νηστίσιμο τμήμα του.

-Πώς θα τους γλυκάνετε

Στο τέλος του γεύματος μπορείτε να σερβίρετε στους πελάτες σας κάποιο γλυκό του κουταλιού, όπως είναι το σταφύλι, το σύκο ή ακόμη το καρυδάκι και το μελιτζανάκι. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και αμύγδαλα είναι μια ωραία πρόταση και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βανίλια υποβρύχιο με το παγωμένο της νεράκι. 

Διαβάστε ακόμα:

  • Το μανάβικο του καλοκαιριού!

    Το καλοκαίρι είναι η «χρυσή εποχή» για τα φρούτα και τα λαχανικά αφού είναι πλούσια σε γεύση, αρώματα και χρώματα.Αξιοποιήστε τα στα πιάτα σας για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

  • Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

    Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Αρκετοί άνθρωποι στη χώρα μας συνηθίζουν να νηστεύουν το διάστημα των 15 ημερών από την 1η -15η Αυγούστου. Πολλούς από αυτούς, μάλιστα, η νηστεία τους βρίσκει σε διακοπές, που σημαίνει ότι τρώνε έξω. Πώς πρέπει να διαχειριστεί τον πελάτη που νηστεύει μια επιχείρηση;

  • Το τσίπουρο και τα συνοδευτικά του

    Το τσίπουρο είναι το άχρωμο αλλά δυνατό οινοπνευματώδες ποτό που αγαπά όλη η Μεσόγειος. Αποτελεί προϊόν απόσταξης από παραπροϊόντα του κρασιού και η πρώτη ύλη του είναι τα στέμφυλα, δηλαδή η μάζα που προκύπτει μετά από τη συμπίεση του σταφυλοπολτού.

δειτε ολα τα αρθρα