METROposts

Τι ζητούν οι τουρίστες από μια ελληνική ταβέρνα το καλοκαίρι;

To καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για το καλό φαγητό. Η ελληνική ταβέρνα, είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού και η πρώτη τους επιλογή των τουριστών για φαγητό. Τί ζητούν λοιπόν από μία ταβέρνα και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε ανάλογα για να γίνετε σημείο αναφοράς για τους τουρίστες στην περιοχή σας;

Τα προσεγμένα υλικά

Όπως ισχύει για όλους τους τουρίστες, όπου και αν βρεθούν στον κόσμο, ευελπιστούν σε μία ξένη χώρα να γευτούν αυθεντικές γεύσεις της εκάστοτε εθνικής κουζίνας με τοπικά υλικά και ασυνήθιστες για αυτούς γεύσεις. Έτσι, σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, περιμένουν να γευτούν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο ελαιόλαδο στις σαλάτες και τα μαγειρευτά φαγητά, και όχι κάποιο διαφορετικό πιο οικονομικό λάδι, ντομάτες προσεκτικά επιλεγμένες, αυθεντικές ελληνικές ελιές, μυρωδάτα φρέσκα και αποξηραμένα μυρωδικά, τοπικά τυριά και αλλαντικά, καθώς και παραδοσιακές γεύσεις, όπως το στραγγιστό γιαούρτι, ο χαλβάς, τα σιροπιαστά γλυκά κ.ά. Φροντίζουμε λοιπόν τους τουρίστες στο φαγητό, σαν να ήταν οι πιο αυστηροί Έλληνες κριτές.

Οι επιλογές στο μενού

Όσο και αν θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε στο μενού της ταβέρνας με ασυνήθιστα πιάτα και ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, θα πρέπει στον κατάλογο οι τουρίστες να μπορούν να βρουν τα φαγητά που έχουν κάνει τη χώρα μας γνωστή στο εξωτερικό και που συχνά οι τουρίστες παραγγέλνουν ξανά και ξανά σε κάθε έξοδό τους στη χώρα μας. Ποια είναι αυτά; Ο μουσακάς φυσικά, η σπανακόπιτα, το σουβλάκι, το τζατζίκι, οι τηγανητές πατάτες, η χωριάτικη σαλάτα, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά – χταποδάκι, καλαμαράκια κ.ά. Σε κάθε ένα από αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ξεχωριστή εκδοχή, αρκεί η δημοφιλής λέξη να φαίνεται ξεκάθαρα στον κατάλογο.

Ο χώρος και οι άνθρωποι

Ο χώρος της ταβέρνας προϋποθέτει μία χαλαρή ατμόσφαιρα οικειότητας και άνεσης όπου μπορεί ο καθένας να νιώσει ευπρόσδεκτος. Το σήμα κατατεθέν της ταβέρνας είναι η καρέκλα του καφενείου και τα ευέλικτα ξύλινα τραπέζια που όμως είναι στο χέρι σας να είναι γερά, σε καλή κατάσταση και να ‘δένουν’ με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η ταβέρνα σας. Τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα και τα διάφορα σκεύη μπορούν να είναι απλά, αλλά ποιοτικά. Το κρασί που σερβίρεται παγωμένο σε καραφάκι με χαμηλά ποτήρια είναι ένα ειδοποιό ελληνικό στοιχείο για τους τουρίστες, γιατί δεν το βρίσκουν αλλού στον κόσμο, όμως για το σερβίρισμα του εμφιαλωμένου κρασιού, καλό είναι να προβλέψετε για ψηλά κολονάτα ποτήρια και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υποδοχής των τουριστών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δείχνουν προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας, με το χαμόγελό τους, την ιδιαίτερη περιποίηση, και το μεράκι που βάζουν στη δουλειά τους. Σε μία ταβέρνα, ένας τουρίστας περιμένει να νιώσει σαν ένας από εμάς, και αν περάσει καλά, θα την προτιμήσει ξανά και ξανά για τη μεσημεριανή και βραδινή του έξοδο για φαγητό.

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας

Στην σημερινή εποχή, δεν δύναται να δραστηριοποιηθούμε σε οποιαδήποτε επιχείρηση που απευθύνεται σε τουρίστες, χωρίς καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Εκτός από τη συνεννόηση με τους σερβιτόρους, οι ξένοι τουρίστες περιμένουν να βρουν και τον κατάλογο στα αγγλικά, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέσο χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε νέα πιάτα, προσφορές κτλ., όπως ο πίνακας για ανακοινώσεις, φυλλάδια ή εποχιακοί κατάλογοι.

Διαβάστε ακόμα:

  • Ιδέες με αυγά για τον κατάλογό σας!

    Είναι η απόλυτη τάση στο πρωινό και στο brunch σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο (ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία). Από τα αβγά μάτια, μέχρι τα scrambled και από τις ομελέτες μέχρι το κροκ μαντάμ η δημοφιλία τους έχει εκτοξευθεί. Εδώ θα βρείτε διαχρονικές, πρωτότυπες, μοντέρνες, μα κυρίως απολαυστικές προτάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα ενημερωμένο μπουφέ ξενοδοχείου ή χώρου εστίασης.

  • Συμβουλές για ένα σωστό Μενού!

    Πέρα από τις à la carte προτάσεις ενός καταλόγου, υπάρχει και η εναλλακτική του μενού, η οποία μπορεί να αυξήσει τον τζίρο του εστιατορίου, αρκεί να έχει μελετηθεί σωστά. Η δημιουργία του, βέβαια, αποτελεί μια ολόκληρη επιστήμη που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Σας παρουσιάζουμε πώς να το κάνετε σωστά και να αποκομίσετε οφέλη.

  • Μίνι συνταγές για δροσιστικούς φυσικούς χυμούς για τον κατάλογό σας!

    Ο φυσικός χυμός δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δροσιστικά και απολαυστικά ροφήματα του καλοκαιριού, είναι και μία υγιεινή επιλογή που μας δίνει ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και μας απαλλάσσει από τύψεις! Για να ξεχωρίσει το κατάστημά μας στο κομμάτι του φυσικού χυμού όμως, χρειαζόμαστε κάποιες πρωτότυπες συνταγές για φυσικούς χυμούς που θα εκπλήξουν την πελατεία μας!

δειτε ολα τα αρθρα