METROposts

Κάτι από την Πόλη: σουτζούκι και παστουρμάς για πικάντικες καταστάσεις

Το σουτζούκι και ο παστουρμάς ενδείκνυνται για πικάντικες καταστάσεις. Χειμερινές επιλογές αφού η ενσωμάτωσή τους κάνει το φαγητό βαρύ. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων θα προτιμήσουν ένα ορεκτικό ή ένα πιάτο με σουτζούκι ή παστουρμά. Πρόκειται για πιάτα που «τραβάνε» πολύ κρασί και είναι ό,τι πρέπει για τα λιγότερο gourmet εορταστικά menu. Αν θέλετε να δώσετε στον κατάλογό σας κάτι νοσταλγικό από την Πόλη να τα προτιμήσετε.

Ιδέες πιάτων με πικάντικο σουτζούκι
Πολλά είναι τα ορεκτικά που μπορείτε να εντάξετε στους καταλόγους σας ως πικάντικους μεζέδες με σουτζούκι. Ένα «μπουγιουρντί με σουτζούκι» σερβιρισμένο μέσα σε πήλινο σκεύος θα εκτιμηθεί δεόντως από τους πελάτες της επιχείρησής σας. Πρόκειται, για τυρί φέτα, με λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας, πιπεριά, πάπρικα, ελαιόλαδο και λεπτοκομμένο σουτζούκι στο τελείωμα, ψημένο στον φούρνο. Μπορείτε ακόμη να τεμαχίσετε το σουτζούκι και να το περάσετε σε ξύλινο σουβλάκι. Ψήστε το στη σχάρα και σερβίρετε με αλάδωτη πίτα και λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας. Το σουτζούκι ταιριάζει υπέροχα με αυγά. Σερβίρετε σε μαντεμένιο τηγάνι με vintage αισθητική, αυγά με σουτζούκι. Η παρασκευή τους εξαιρετικά απλή. Χρησιμοποιείστε βούτυρο για το τηγάνισμα και δώστε προτεραιότητα στο λεπτοκομμένο σουτζούκι. Αφού τηγανιστεί, μπορείτε να προσθέσετε τα αυγά κάνοντας χώρο στο κέντρο του τηγανιού. Μερικές σταγόνες λεμόνι στο σουτζούκι αλλά και πάπρικα καυτερή πάνω στον κρόκο του αυγού θα κάνουν τη διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα.

Ο παστουρμάς στο menu σας
Ο παστουρμάς είναι των άκρων. Ή θα τον αγαπούν πολύ ή θα τον μισούν πολύ. Το βέβαιο είναι πως οι πελάτες της επιχείρησής σας που ανήκουν στους φανατικούς του παστουρμά, θα θελήσουν το 100% του. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και παίξτε με αυτό το τόσο ιδιαίτερο υλικό. Φτιάξτε παστουρμαδόπιτα με κίτρινα τυριά, φέτες ντομάτας και μαϊντανό ψιλοκομμένο στο τελείωμα. Μια άλλη πρόταση είναι τα πουγκάκια από φύλλο κρούστας. Κλείστε μέσα τους λεπτοκομμένο παστουρμά μαζί με διάφορα τυριά και πιπεριά. Τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο και σερβίρετε ζεστά και τραγανά. Ο παστουρμάς ταιριάζει μοναδικά και στις ομελέτες. Μην διστάσετε να προτείνετε στους πελάτες της επιχείρησής σας μια ομελέτα με παστουρμά. Επειδή όμως δεν θέλετε να τους χορτάσετε με αυτήν, εξαιρέστε από την ομελέτα σας τις τηγανιτές πατάτες. Τέλος, μια απλή μακαρονάδα με χειροποίητα κοφτά μακαρόνια, τσιγαρισμένα σε βούτυρο αγελάδας, με μυζήθρα και παστουρμά είναι μια πρόταση για κυρίως πιάτο με πρωταγωνιστή τον παστουρμά!

Διαβάστε ακόμα:

  • Ιδέες για ξεχωριστές βασιλόπιτες

    Η παραδοσιακή βασιλόπιτα είναι εκείνη που έχει γεύση από τσουρέκι. Αφράτη και γλυκιά κρύβει μέσα της το πολυπόθητο φλουρί της τύχης. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα σπίτια, δοκιμάζονται με πιο ξεχωριστές βασιλόπιτες. Τα υλικά μπερδεύονται μεταξύ τους, η φαντασία αφήνεται ελεύθερη και τα φλουριά ξεπηδούν μέσα από βασιλόπιτες που τους αφήνουν όλους ικανοποιημένους, είτε τους έτυχε το φλουρί είτε όχι.

  • Υλικά gourmet για τις γιορτές

    Τις εορταστικές ημέρες έχει νόημα να προσφέρετε κάτι διαφορετικό. Κάτι λίγο ή περισσότερο εξεζητημένο, που θα συμφωνεί με το εορταστικό κλίμα αλλά και με το ύφος του χώρου εστίασής σας. Σας δίνουμε διαχρονικά και επίκαιρα υλικά, πρωτότυπες συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για επικερδείς γιορτές.

  • Το Ζεστό Κρασί των Χριστουγέννων

    Το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων είναι παράδοση που κρατά πολλά πολλά χρόνια τώρα σε πολλές χώρες του κόσμου.

δειτε ολα τα αρθρα