METROposts

5 χειμερινά ροφήματα που θα «ζεστάνουν» τον κατάλογό σας

Ο καιρός έχει γυρίσματα και παρά τις ηλιόλουστες ημέρες ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Ειδικά τη νύχτα που η θερμοκρασία πέφτει οι ζεστές επιλογές στα ποτά είναι σίγουρα δημοφιλής. Πέραν, λοιπόν, των συνηθισμένων προτάσεων που διαθέτει ένας κατάλογος (ροφήματα σοκολάτας, αφεψήματα τσαγιού κ.λ.π.), θα πρέπει να προχωρήσετε σε μερικές ουσιαστικές προσθήκες που θα προωθούν αυτήν τη ζεστασιά και θα κάνουν τους θαμώνες σας να τα επιλέγουν φανατικά.

Σας δίνουμε ιδέες για τέτοια χειμερινά ροφήματα, που εκτός των άλλων μπορούν να αυξήσουν και τις παραγγελίες, ως κάτι καινούριο ή/και πρωτότυπο.     

Ζεστά Smoothies
Αποτελούν τάση και ξεχωρίζουν τόσο από γευστικής όσο και διατροφικής άποψης. Με τις κατάλληλες προσθήκες στα υλικά, ένα smoothie μπορεί να βοηθήσει στο κρυολόγημα, να τονώσει τον οργανισμό με βιταμίνες και να χρησιμεύσει σε κάθε δίαιτα και τους χειμερινούς μήνες. Για το τέλειο ζεστό smoothie μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό από μήλα, μπανάνες, μούρα και super fruits, μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, προσθέστε βρώμη, μέλι, τζίντζερ και ξηρούς καρπούς, ενώ αντί για γαλακτοκομικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας στο μείγμα. Για να το ζεστάνετε περάστε το από τον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά ή προσθέστε ζεστό νερό στην αρχική παρασκευή (στο μπλέντερ).   

Σαλέπι
Η σκόνη από τις ρίζες και τους κονδύλους ενός είδους ορχιδέας μετατρέπεται σε  ένα γευστικότατο μαλακτικό ρόφημα που θυμίζει άπαχο γάλα βανίλιας και πίνεται τις πιο ψυχρές ημέρες του χρόνου με ζάχαρη και κανέλα. Η παρασκευή του μοιάζει με εκείνη του καφέ (ανακάτεμα για 6-7 φορές μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν καϊμάκι), ωστόσο στην αγορά θα βρείτε και έτοιμες λύσεις που απαιτούν μόνο την προσθήκη ζεστού νερού. Αν επιλέξετε την παραδοσιακή οδό, θα πρέπει να το προμηθευτείτε από καταστήματα βοτάνων, όπου πωλείται με το κιλό. Η κύρια παραγωγή του προέρχεται από την Τουρκία και τις περιοχές της Μικράς Ασίας, ωστόσο υπάρχει και ελληνικό από την Πίνδο, που δίνει πιο σκούρο χρώμα, πιο έντονη γεύση, αλλά είναι και ακριβότερο.

 

Κόκκινο ζεστό κρασί (Glühwein)
Μια υπέροχη ιδέα που κόβει το βήχα και τονώνει ευχάριστα, ενώ παράλληλα αποτελεί γευστική εμπειρία επιπέδου. Στη βάση του πρέπει να υπάρχει πάντα ποιοτικός ξηρός ερυθρός οίνος, τον οποίο θα βράσετε ελαφρά (για ένα τέταρτο περίπου στους 60 βαθμούς Κελσίου), μαζί με τη φλούδα πορτοκαλιού, χυμό γλυκού πορτοκαλιού, πέρλες ροδιού, γαρίφαλα, γλυκάνισο, κομμάτια κανέλας (στικ), νερό, καστανή ζάχαρη ή μέλι. Προσφέρετέ το σε πυράντοχη κούπα για να διατηρήσει τη θερμότητά του αρκετή ώρα.

Αφεψήματα πιπερόριζας (τζίντζερ)
Ένα από τα πιο ωφέλιμα και θεραπευτικά βότανα παγκοσμίως (προέρχεται από ποώδες φυτό), με αποδεδειγμένα οφέλη από επιστημονικές έρευνες έναντι του κρυολογήματος, αλλά και των στομαχικών προβλημάτων. Θερμαντικό και τονωτικό έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους και στην Ελλάδα. Πέρα από φρέσκο, κυκλοφορεί αποξηραμένο σε φακελάκια. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ποιοτικό brand name, όπου θα το βρείτε και σε διάφορες συνθέσεις, με συνηθέστερη αυτή του λεμονιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εσείς μία φέτα φρέσκου λεμονιού ή ροζ γκρέιπφρουτ.

Τσάι Μασάλα
Πρόκειται για μία διεθνή τάση που έλκει την καταγωγή της από την Ινδία και είναι δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον. Πρόκειται για ένα έξτρα τονωτικό ρόφημα με φανερά και κρυφά συστατικά σε αναλογίες που ποικίλουν (όπως κάρδαμο, κανέλα, γαρίφαλο, πιπερόριζα, πιπέρια, μαύρο τσάι, μάραθο, γλυκάνισο, τσίλι) και γάλα που προστίθεται στο τελευταίο βράσιμο του αρχικού αφεψήματος. Στις δυτικές χώρες υπάρχουν επίσης παραλλαγές με προσθήκη σοκολάτας ή καφέ. Εσείς επιλέξτε ένα ποιοτικό, έτοιμο μείγμα μπαχαρικών ως βάση και δώστε προσοχή στην προετοιμασία, επιδιώκοντας ένα δεμένο και βελούδινο τελικό ρόφημα. 
 

BAR SERVICES

Δειπνοσοφιστήριον catering dipnosofistirion-catering-logo.jpg

Διαβάστε ακόμα:

  • 5 bar trends σκέτη έμπνευση!

    Το bar είναι σίγουρα από τις πιο «σταθερές» επιλογές της βραδιάς και όχι μόνο, μιας και τα after work drinks προτιμώνται ολοένα και περισσότερο. Το 2018 «φέρνει» μαζί του τάσεις, που μπορούν να αναδείξουν και να κατατάξουν το bar σας στην πρώτη θέση!

  • Νηστίσιμο μενού: Tips επιτυχίας από το Catering Δειπνοσοφιστήριο!

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και παραδοσιακά εδέσματα όπως ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, φασολάδα, ραπανάκια, τουρσί και φυσικά η πρωταγωνίστρια λαγάνα, έχουν την τιμητική τους. Το μεγάλο όμως μυστικό είναι να συνεχίσετε στο εστιατόριο σας να παρέχετε πιάτα και γεύσεις, ώστε να ικανοποιείτε όλους τους πελάτες σας και αυτούς που νηστεύουν και αυτούς που απλά απέχουν από κρέας και τα αρτύσιμα υλικά.

  • Καθαρά Δευτέρα: Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα στον κατάλογο & ελκυστικές επιλογές!

    H Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και της Σαρακοστιανής νηστείας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να νηστέψουν αλλά και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την αφορμή της νηστείας ως ευκαιρία για αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει πως το μεζεδοπωλείο ή η ψαροταβέρνα σας έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να ικανοποιήσουν τους πελάτες μετατρέποντάς τους σε θαμώνες.

δειτε ολα τα αρθρα