METROposts

Καθαρά Δευτέρα: Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα στον κατάλογο & ελκυστικές επιλογές!

H Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και της Σαρακοστιανής νηστείας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να νηστέψουν αλλά και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την αφορμή της νηστείας ως ευκαιρία για αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει πως το μεζεδοπωλείο ή η ψαροταβέρνα σας έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να ικανοποιήσουν τους πελάτες μετατρέποντάς τους σε θαμώνες.

H Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και της Σαρακοστιανής νηστείας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να νηστέψουν αλλά και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την αφορμή της νηστείας ως ευκαιρία για αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει πως το μεζεδοπωλείο ή η ψαροταβέρνα σας έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να ικανοποιήσουν τους πελάτες μετατρέποντάς τους σε θαμώνες.

Ας δούμε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για να κινηθείτε την περίοδο της Σαρακοστής, με πρώτη την Καθαρά Δευτέρα:

  •  Αρχικά διαμορφώστε κατάλληλα τον κατάλογό σας. Δημιουργήστε χώρο για τα Σαρακοστιανά εδέσματα και δώστε τους τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους ταιριάζει.
  • Δημιουργήστε ολοκληρωμένα μενού ώστε να βγάλετε τους πελάτες σας από τον κόπο του συνδυασμού. Ακολουθήστε επιτυχημένους συνδυασμούς και αναδείξτε τους. Όπως: Ψάρια, μαζί με χορταρικά για σαλάτα και ένα ελαφρύ γλυκό που θα καθαρίσει τη γεύση είναι ένας γευστικός δρόμος. Ζυμαρικά με θαλασσινά που προτιμώνται πολύ. Οστρακοειδή με πλιγούρι ή με πράσινη σαλάτα.
  • Δώστε βάση στο ορεκτικό! Μιας και νηστεία σημαίνει απέχω και από τις μεγαλες απολαύσεις και ποσότητες, τα ορεκτικά αυτή την περίοδο αντιμετωπίζονται ως κυρίως πιάτο. Μερικές ιδέες για να μην ξεκολλάνε οι πελάτες σας είναι οι ντοματοκεφτέδες, φακές σαλάτα, λαχανοντολμάδες, κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια κ.α
  • Αναδιοργανώστε και την κάβα σας. Το κρασάκι έχει την τιμητική του μιας και ταιριάζει υπέροχα με τα θαλασσινά και τα ψαρικά. Ωστόσο, μια παγωμένη μπύρα είναι στις must επιλογές επίσης! Κάποιες πιο «ψαγμένες» επιλογές θα δώσουν πόντους ενδιαφέροντος στους πελάτες σας.
  • Μην αμελείτε το παιδικό μενού, τόσο της ημέρας της Καθαράς Δευτέρας όσο και της υπόλοιπης Σαρακοστιανής περιόδου. Το δοκιμασμένο fish & chips πιάτο, το burger λαχανικών ή με μπακαλιάρο φιλέτο είναι νόστιμες και ελκυστικές για τα παιδιά λύσεις.
  • Τέλος ολοκληρώστε τις προτάσεις σας με γλυκάκι! Χαλβάς, ταχίνι, μέλι με ξηρούς καρπούς, μαύρη σοκολάτα με αποξηραμένα φρούτα είναι στις γλυκιές απολαύσεις της περιόδου!

Καλή Σαρακοστή! 

Διαβάστε ακόμα:

  • 5 bar trends σκέτη έμπνευση!

    Το bar είναι σίγουρα από τις πιο «σταθερές» επιλογές της βραδιάς και όχι μόνο, μιας και τα after work drinks προτιμώνται ολοένα και περισσότερο. Το 2018 «φέρνει» μαζί του τάσεις, που μπορούν να αναδείξουν και να κατατάξουν το bar σας στην πρώτη θέση!

  • Νηστίσιμο μενού: Tips επιτυχίας από το Catering Δειπνοσοφιστήριο!

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και παραδοσιακά εδέσματα όπως ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, φασολάδα, ραπανάκια, τουρσί και φυσικά η πρωταγωνίστρια λαγάνα, έχουν την τιμητική τους. Το μεγάλο όμως μυστικό είναι να συνεχίσετε στο εστιατόριο σας να παρέχετε πιάτα και γεύσεις, ώστε να ικανοποιείτε όλους τους πελάτες σας και αυτούς που νηστεύουν και αυτούς που απλά απέχουν από κρέας και τα αρτύσιμα υλικά.

  • Καθαρά Δευτέρα: Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα στον κατάλογο & ελκυστικές επιλογές!

    H Καθαρά Δευτέρα είναι η έναρξη της Σαρακοστής και της Σαρακοστιανής νηστείας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να νηστέψουν αλλά και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την αφορμή της νηστείας ως ευκαιρία για αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει πως το μεζεδοπωλείο ή η ψαροταβέρνα σας έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να ικανοποιήσουν τους πελάτες μετατρέποντάς τους σε θαμώνες.

δειτε ολα τα αρθρα