METROposts

Καλή χρονιά με πιάτα ελαφρά!

Βρισκόμαστε στην εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν στόχους και ένας από αυτούς είναι να χάσουν τα παραπανίσια κιλά και να αποκτήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Για να αξιοποιήσετε αυτό το mood πρέπει να τους προσφέρετε light  πιάτα με λίγες θερμίδες, αλλά και νόστιμα και θρεπτικά.

  • Για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να προσφέρουμε χορταστικά πιάτα που θα έχουν παρασκευαστεί από πρώτες ύλες που περιέχουν λίγες θερμίδες, σε έξυπνους συνδυασμούς και τα οποία θα έχουν δυνατό γευστικό χαρακτήρα και όχι απλώς να είναι ένα αδιάφορο ή άτονο πιάτο διαίτης. 
  • Μανιτάρια, σπαράγγια, παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθια, αγγούρι, λάχανο, ντομάτα, πράσο, καρότα, φασολάκια, μαρούλι είναι από τα πιο ολιγοθερμιδικά τρόφιμα της φύσης, αλλά και την ίδια στιγμή χορταστικά και θρεπτικά. Χρησιμοποιήστε τα σε σαλάτες, ριζότα, ογκρατέν ή ως συνοδευτικά.
  • Το άπαχο κοτόπουλο διεκδικεί ξεχωριστή θέση στα μενού σας, όπως επίσης τα ψητά ψάρια και τα θαλασσινά. Μία ακόμη πρόταση είναι το κουνέλι, που αυτήν την περίοδο το βρίσκετε πιο εύκολα στην αγορά. Όλα τους έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία.
  • Οι σούπες είναι επίσης μια καλή ιδέα, αρκεί να ξεφεύγουν κάπως από τα συνηθισμένα και να μην περιέχουν ως πηγή αμύλου ζυμαρικά ή πατάτα. Το ρύζι και το πλιγούρι είναι προτιμότερα διότι οι υδατάνθρακες που περιέχουν είναι υψηλής διατροφικής αξίας.
  • Αναδείξτε τη διαχρονικότητα των ελληνικών λαδερών που είναι η επιτομή του μέτρου και η πιο ενδεδειγμένη λύση για αυτήν την περίοδο – νόστιμα, ελαφριά φαγητά υψηλής διατροφικής αξίας. Δηλαδή, Σπανακόρυζο, Φασολάκια, Μελιτζάνες Ιμάμ, Πρασόρυζο, Μπριάμ.
  • Αποφύγετε λιπαρά κρέατα όπως η παντσέτα, αλλά και βαριά μαγειρευτά φαγητά (π.χ. στιφάδο, χταπόδι κρασάτο), τα λουκάνικα και τα αλλαντικά, τις πίτες, τα τηγανητά, τα πικάντικα.

Ενδεικτικές προτάσεις μενού

  • Πολίτικη σαλάτα (λάχανο, καρότο, πιπεριά)
  • Βραστά ή ψητά λαχανικά με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, ελαιόλαδο, μέλι)
  • Σουφλέ κουνουπίδι με ανθότυρο
  • Ριζότο με φρέσκα μανιτάρια
  • Σπαραγγόσουπα με πράσο
  • Φιλέτο γλώσσας με άγριο ρύζι
  • Τσιπούρα σχάρας με πράσινη σαλάτα
  • Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριές
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg

Διαβάστε ακόμα:

  • Οργανώστε σωστά την αποθήκη σας!

    Δεν υπάρχει επιχείρηση που δεν θα ήθελε να έχει μία άψογα οργανωμένη αποθήκη. Ούτε επιχειρηματίας που δεν αναγνωρίζει τη χρησιμότητά της. Η σωστή σχεδίαση και χρήση της αποθήκης εξοικονομεί χρόνο, αυξάνει τη λειτουργικότητα της επιχείρησης, κάνει ευκολότερη τη ζωή των διαφορετικών υπαλλήλων που τη χρησιμοποιούν, μπορεί ακόμα και να εξοικονομεί χρήματα.

  • Ενισχύστε την απογευματινή σας πελατεία με ένα "Aperitivo" concept!

    Aperitivo είναι το ‘απεριτίφ’ στα Ιταλικά. Στις μεγαλουπόλεις της Ιταλίας αλλά και σε όλη την Ευρώπη, το aperitivo, μία εξαιρετικά δημοφιλής συνήθεια των νέων εργαζόμενων που συνήθως δεν έχουν ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις, απαντάει στην ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση και χαλάρωση μετά από μία μέρα στη δουλειά γεμάτη ένταση και υποχρεώσεις.

  • Καλή χρονιά με πιάτα ελαφρά!

    Βρισκόμαστε στην εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν στόχους και ένας από αυτούς είναι να χάσουν τα παραπανίσια κιλά και να αποκτήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

δειτε ολα τα αρθρα