METROposts

Street food: ο executive chef Jean Louis Capsalas προτείνει…

Το street food υπάρχει εδώ και χρόνια, ωστόσο στο παρελθόν χαρακτηριζόταν ως φαγητό για τις αδύναμες οικονομικά τάξεις που δεν είχαν την πολυτέλεια να γευματίσουν σε κάποιο εστιατόριο.

Η αλλαγή της μαγειρικής Τέχνης τα τελευταία χρόνια έκανε αρκετούς γνωστούς chef να αναβαθμίσουν με υλικά και πρώτες ύλες το street food, που σήμερα αποτελεί «μόδα» στην γαστρονομική ελίτ.

Οι 5 κανόνες του street food λένε ότι το street food τρώγεται στο χέρι και στον δρόμο χωρίς σκεύη σερβιρίσματος, χρειάζεται αναμονή αφού η ετοιμασία του φαγητού γίνεται εκείνη τη στιγμή και η σειρά θέλει την εξής διαδικασία: ο πελάτης πληρώνει και παίρνει το φαγητό ή αντίστροφα. Όταν δε, υπάρχουν πάγκοι με σκαμπό ή μικρά τραπεζάκια, αμέσως μετά το τέλος του φαγητού ο πελάτης πρέπει να ελευθερώσει τις θέσεις για τους επόμενους.

Η αρχή του street food στην Ελλάδα, έγινε με το τυλιχτό σουβλάκι και με το κουλούρι Θεσσαλονίκης συνοδεία τυριού. Σήμερα, οι επιρροές από άλλες κουζίνες από όλο τον κόσμο έχουν εμπνεύσει τους chef. Μπορείτε, λοιπόν, να σχεδιάσετε και να προτείνετε στους πελάτες σας κάτι διαφορετικό.

Ο executive chef Jean Louis Capsalas προτείνει:

·         Suchi με λαχανικά ή σουρίμι καβουριού

·         Φαλάφελ με σως αβοκάντο μέσα σε πίτα

·         Mini burger με τονοσαλάτα ή με τοματοκεφτέ

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο
 
 
 
 
 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

  • Παγωτό σαν σπιτικό: tips και ιδέες για να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας

    Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γευστικό και απολαυστικό παγωτό; Ειδικά αν αυτό δίνει την αίσθηση του παγωτού που φτιάχτηκε με αγνά υλικά από τα χεράκια της μαμάς. Παγωτό σπιτικό, που δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του ενώ παράλληλα υπηρετεί στο απόλυτο ό,τι θέλουμε να σκεφτόμαστε ως παγωτό.

  • Όστρακα και θαλασσινά: απολαμβάνοντας τους θησαυρούς της θάλασσας

    Τα όστρακα και τα θαλασσινά τα αγαπάμε. Μύδια, κυδώνια, στρείδια, χτένια, φούσκες, πετροσωλήνες είναι μερικά μόνο από τα πιο συνηθισμένα όστρακα στις ελληνικές θάλασσες. Γεύσεις μοναδικές, με αρώματα θαλασσινά. Ωστόσο, κρύβουν και μερικούς κινδύνους αν δεν ακολουθήσουμε κάποια βασικά ΠΡΕΠΕΙ.

  • Η πρώτη πανσέληνος του Καλοκαιριού

    Η πρώτη πανσέληνος του Καλοκαιριού (28/6) θέλει πολλούς ανάμεσά μας να την απολαμβάνουν σε κάποιο εστιατόριο. Ρομαντικοί ή όχι, η γοητεία της πανσελήνου ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τις καλοκαιρινές βραδιές στις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Ένας χώρος εστίασης καλά προετοιμασμένος για μια τέτοια βραδιά, μπορεί εύκολα να γίνει πόλος έλξης πολλών θαυμαστών της πανσελήνου.

δειτε ολα τα αρθρα