METROposts

Κρεοπωλείο: Είστε έτοιμοι για την Τσικνοπέμπτη; Έξυπνοι τρόποι για να προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή εκείνη την ημέρα συνηθίζεται να ψήνουμε και η μυρωδάτη τσίκνα να διαχέεται παντού. Από αυτή την τσίκνα, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Ο απόλυτος προορισμός της ημέρας είναι το κρεοπωλείο και είναι ευκαιρία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης να αυξήσετε τον τζίρο σας.

Δώστε βάση στους πρωταγωνιστές της ημέρας:

  • Λουκάνικα
  • Μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες
  • Παϊδάκια
  • Αρνάκι
  • Σουβλάκια
  • Μπιφτέκια
  • Πανσέτες
  • Κοτόπουλο


Εμπόρευμα.
Φροντίστε να έχετε επαρκείς ποσότητες, ώστε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας και κυρίως ποιοτικό εμπόρευμα, για το οποίο εσείς θα είστε περήφανοι να προσφέρετε.

Μοιράστε τη γνώση σας στους πελάτες σας.
Πέρα από το καλό κρέας, σπουδαίο ρόλο παίζουν και η προετοιμασία και το ψήσιμο. Εσείς λοιπόν, ως μετρ του είδους των κρεατικών, δώστε στους πελάτες σας τις απαραίτητες οδηγίες, για να αναδείξουν τα κρεατικά σας και να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο τη γεύση τους.

Συμβουλές που μπορείτε να δώσετε:
 

Η μαρινάδα πριν το ψήσιμο
2.jpg Οι περισσότεροι παραβλέπουν το στάδιο της μαρινάδας και περνούν κατευθείαν στο ψήσιμο. Συμβουλέψτε τους για το πόσο σημαντικό είναι να μαριναριστεί το κρέας για να γίνει περισσότερο γευστικό και ζουμερό μετά το ψήσιμο. Tip: Ένας εύκολος τρόπος μαριναρίσματος είναι να τοποθετούν το κρέας σε σακουλάκι φαγητού, να το διατηρούν στο ψυγείο και να το ανακινούν κάθε τόσο μέχρι να έρθει η ώρα του ψησίματος.
Λαβίδα και όχι πιρούνι για το γύρισμα
10.jpg

Μια επίσης καλή συμβουλή που έχετε να τους δώσετε είναι, να γυρνούν το κρέας με λαβίδα και όχι με πιρούνι που τρυπά το κρέας και χάνει τους χυμούς του, οι οποίοι  του είναι απαραίτητοι για να ψηθεί στο εσωτερικό του. 

Για τα σουβλάκια
4.jpg

Σίγουρα θα σας επισκεφθούν πολλοί που λατρεύουν τα σουβλάκια. Συμβουλεύστε τους να βυθίζουν τα ξυλάκια σε κρύο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να μην καούν.  

Αλάτι
1.jpg

Προλάβετε τους πελάτες σας από το συνηθισμένο λάθος του αλατιού. Επειδή το αλάτι στεγνώνει το κρέας και απορροφά την υγρασία του δεν αλατίζουμε «ποτέ» πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

Λάδι
5.jpg

Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το κρέας πριν το ψήσουμε, το λίπος που περιέχει αρκεί για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη γεύση του.


Είστε ο σωστός επαγγελματίας τη σωστή στιγμή, για να τους δείξετε τον τέλειο τρόπο, για να απολαύσουν όσα τους προσφέρετε!

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας, χαμόγελο και εξυπηρετική διάθεση, σίγουρα θα τους δείτε πάλι σύντομα στο κατάστημά σας. 

Διαβάστε ακόμα:

  • Εργαστήριο γλυκών κουταλιού: Η νηστεία αυξάνει τις πωλήσεις σας.

    Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακές λιχουδιές που είναι αγαπητές και διάσημες σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Οι υπέροχες μυρωδιές των φρούτων, η ζουμερή υφή τους και η απίστευτη ιδιότητά τους να ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις και να συνδυάζονται επιτυχώς και με άλλα γλυκά ή ροφήματα και ποτά, ανεβάζουν τα γλυκά του κουταλιού στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο αγαπημένων και διαδεδομένων γλυκών. Ένας όμως ακόμη λόγος που τα γλυκά του κουταλιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για γλυκό, είναι το ότι είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας.

  • Συμβουλές και tips για την ανακαίνιση της κουζίνας του εστιατορίου σας.

    Ανακαινίζοντας μια κουζίνα εστιατορίου ακολουθούμε διαφορετικές οδηγίες και σχεδιασμούς από μια σπιτική κουζίνα. Η σπιτική κουζίνα οργανώνεται και σχεδιάζετε για να εξυπηρετήσει μια οικογένεια ή ανάγκες κάποιων ανθρώπων, ενώ μια επαγγελματική κουζίνα σχεδιάζεται για να καλύψει τις ανάγκες περισσοτέρων είτε είναι σε χώρο εργασίας, σε εστιατόριο είτε ακόμα σε μαζική εστίαση, ενά παράλληλα βασίζεται σε κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

  • Ιχθυοπωλείο: Tips για αυξημένη πελατεία, τη Σαρακοστή!

    Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν την παράδοση και νηστεύουν και αν όχι για 40 ημέρες σίγουρα κάποιες μέρες, αποφεύγουν τα κρεατικά και στρέφονται περισσότερο στα (επιτρεπόμενα) ψάρια και τα θαλασσινά.

δειτε ολα τα αρθρα