METROposts

Οι σούπες του χειμώνα

Καθώς χειμωνιάζει οι σούπες θα γίνονται όλο και πιο ελκυστικές για τους πελάτες της επιχείρησής σας. Οι κλασικές σούπες, όπως είναι η κρεατόσουπα, η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα ή η σούπα λαχανικών είναι υπέροχες αλλά κάπως συνηθισμένες. Προτείνετε στους πελάτες σας σούπες από διεθνείς κουζίνες για να κάνετε τη διαφορά.

Goulash
Αγαπημένη σούπα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Την αγαπά η Αυστρία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σερβία. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη σούπα που περιέχει μοσχάρι, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι και πάπρικα. Ουγγρική συνταγή, το όνομα της οποίας σημαίνει «κτηνοτρόφος». 
 
Minestrone
Η ιταλική σούπα που αγαπά όλη η Ευρώπη και όχι μόνο. Με βασικό συστατικό της τα ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρόνι, περιέχει φασόλια, καρότα, ντομάτα αλλά και κρεμμύδι. Εξαιρετικά απλή και εύκολη στην παρασκευή της. 
 
Borscht
Η βαθιά κόκκινη με λίγο μωβ σούπα borscht έχει τις ρίζες της στην ανατολική Ευρώπη. Η βάση της είναι το παντζάρι και η υφή της παχύρευστη και βελούδινη. Μια ιδιαίτερη σούπα για απαιτητικούς πελάτες. 
 
Tom Yam
Οι πελάτες με ιδιαίτερη αγάπη στις πικάντικες γεύσεις, θα ενθουσιαστούν με την Tom Yam. Η ταϊλανδέζικη σούπα με λεμονόχορτο, χυμό lime, τσίλι και galangal μαγεύει όσους τη δοκιμάζουν. Είναι η κορυφαία σούπα για εξαιρετικά κρύες νύχτες. Δημιουργεί μια εσωτερική ζέστη που καμιά άλλη δεν μπορεί να πετύχει. 
 
Sour Soup
Μας έρχεται από το Βιετνάμ και είναι πασίγνωστη για την τέλεια γεύση της. Σ’ αυτή τη σούπα παντρεύονται με μαεστρία, το ψάρι, το ρύζι, ο ανανάς και πολλά λαχανικά. Ένα ευχάριστο και γοητευτικό στη γεύση μπέρδεμα. 
 
Shark Fin
Όταν το πτερύγιο του καρχαρία ξεπηδά από τους πιο κακούς μας εφιάλτες για να πέσει μέσα σε μια κατσαρόλα. Δημοφιλής σούπα από την Κίνα που συνηθίζεται σε γάμους και δεξιώσεις για το γεγονός ότι συμβολίζει τον πλούτο και την ευμάρεια. 
 
Menudo
Θεωρείται η κορυφαία σούπα για να συνέλθει κάποιος από hangover. Εμπλουτισμένη με κόλιαντρο, lime και ρίγανη, μπορεί να συνοδευθεί άψογα με τορτίγιες και νάτσος. 

Διαβάστε ακόμα:

  • Η εποχή των λωτών

    Από τα τέλη Οκτωβρίου και για περίπου ενάμιση μήνα, οι ζουμεροί λωτοί με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και την απαλή σάρκα, κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές. Ένα ιδιαίτερο φρούτο, το οποίο στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική γίνεται ακόμη καλύτερο και απολαυστικότερο απ’ ό,τι όταν τρώγεται ωμό. Αποδεχτείτε την πρόκληση και αξιοποιήστε τους λωτούς.

  • Αφιέρωμα στον τραχανά

    Ο τραχανάς είναι ένα ζυμαρικό που αγαπά πολύ η χώρα μας. Στην Ελλάδα, πολλές περιοχές φτιάχνουν συγκεκριμένα είδη τραχανά και τα εντάσσουν στα πιάτα τους με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το είδος του δίνει στο πιάτο διαφορετική νότα. Έχετε όλους τους καλούς λόγους να εντάξετε τον τραχανά στους καταλόγους σας, αφού αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τους πελάτες της επιχείρησής σας.

  • Το Σουβλάκι στη νέα εποχή του!

    Ελληνική, παραδοσιακή, πλήρης τροφή, νόστιμη απόλαυση για κάθε ώρα, θρεπτική παρασπονδία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και είναι συνυφασμένη με στιγμές χαράς και διασκέδασης. Το σουβλάκι, τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με το γκουρμέ και απογειώνεται από την επιλογή ποιοτικών υλικών.

δειτε ολα τα αρθρα