METROposts

Special Μαγειρικές

Fusion, twist, organic: Τρεις λέξεις που αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη φιλοσοφία στις κουζίνες του δυτικού κόσμου και σας καλούν να τις ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε special πιάτα. Σας δείχνουμε πώς θα εξελιχθείτε και θα είστε πάντα μέσα στις γαστρονομικές εξελίξεις.

Fusion κουζίνα: Είναι η ανάμειξη γεύσεων, υλικών ή και τεχνικών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, π.χ. Δύση-Ανατολή, Ευρώπη-Ασία. Σόγια, νουντλς, ταμπάσκο, τζίντζερ, κινόα, φαγόπυρος, τσία, καρύδα κ.ά. είναι υλικά που αναμειγνύονται με άλλα πιο ευρωπαϊκά για να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Προσοχή, μην το παρακάνετε αφού κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ένα ασαφές και μπερδεμένο αποτέλεσμα. 
 
Twist: Αυτή η τάση βασίζεται στην παραδοσιακή (π.χ. ελληνική ή μεσογειακή κουζίνα), πλην όμως υπάρχουν κάποιες παρεμβάσεις που εκμοντερνίζουν τη συνταγή. Αν οι πελάτες σας δεν είναι πάνω από 60, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση. 
 
Organic: Η ανάγκη για πιο υγιεινά τρόφιμα είναι δεδομένη. Όταν μάλιστα αυτά δεν έχουν πια τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή με εκείνα της συμβατικής γεωργίας. Προτιμήστε τα βιολογικά γιατί έχουν καλύτερη γεύση και είναι πιο αγνά ενώ ζητούνται όλο και περισσότερο από το κοινό. 
 
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία σας προτείνουμε πέντε εύκολες συνταγές –οι τέσσερις πρώτες θεωρούνται κλασικές και διεθνείς- που θα δώσουν γκουρμέ στοιχεία ακόμη και στο πιο απλό μενού. 
 
Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα
Επιλέξτε λευκή ή κόκκινη βιολογική κινόα και προσθέστε πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους, φρέσκο κρεμμύδι, αβοκάντο και μπαχαρικά. Απαραίτητο είναι ένα γλυκόξινο ντρέσινγκ με μέλι και λεμόνι. 
 
Μοσχαρίσιο συκώτι με κρέμα βαλσαμικού και καραμελωμένα κρεμμύδια
Χρησιμοποιήστε μια μαρινάδα που θα έχει ως βάση βαλσαμικό ξύδι και μυρωδικά για να μαρινάρετε το κρέας δύο ώρες πριν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, περιχύστε το με μια σάλτσα που θα περιέχει βαλσαμική κρέμα, μαυροδάφνη και εσπεριδοειδή. 
 
Σαλάτα του Καίσαρα με Γουόστερ (Worcester) σος
Θα προσθέσετε δύο κουταλιές της περίφημης αγγλικής σάλτσας στο μείγμα του ντρέσινγκ, μαζί με μουστάρδα, σκόρδο και ελαιόλαδο, με το οποίο θα περιχύσετε τη σαλάτα στο τέλος. 
Νουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρες φασολιών
Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι ένα καλό, έτοιμο παρασκεύασμα τσίλι που να είναι γλυκό και ανεκτό ακόμη και από ένα παιδί. 
 
Λουκουμάδες με ζάχαρη καρύδας και πετιμέζι
Χρησιμοποιήστε βιολογική ζάχαρη καρύδας για εξωτισμό και δημιουργήστε ένα σιρόπι με πετιμέζι, νερό και κορν φλάουερ για να περιχύσετε τους λουκουμάδες στο τέλος και να τους δώσετε άρωμα και γεύση Ελλάδας.
 
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg
 

Διαβάστε ακόμα:

  • Η εποχή των λωτών

    Από τα τέλη Οκτωβρίου και για περίπου ενάμιση μήνα, οι ζουμεροί λωτοί με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και την απαλή σάρκα, κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές. Ένα ιδιαίτερο φρούτο, το οποίο στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική γίνεται ακόμη καλύτερο και απολαυστικότερο απ’ ό,τι όταν τρώγεται ωμό. Αποδεχτείτε την πρόκληση και αξιοποιήστε τους λωτούς.

  • Αφιέρωμα στον τραχανά

    Ο τραχανάς είναι ένα ζυμαρικό που αγαπά πολύ η χώρα μας. Στην Ελλάδα, πολλές περιοχές φτιάχνουν συγκεκριμένα είδη τραχανά και τα εντάσσουν στα πιάτα τους με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το είδος του δίνει στο πιάτο διαφορετική νότα. Έχετε όλους τους καλούς λόγους να εντάξετε τον τραχανά στους καταλόγους σας, αφού αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τους πελάτες της επιχείρησής σας.

  • Το Σουβλάκι στη νέα εποχή του!

    Ελληνική, παραδοσιακή, πλήρης τροφή, νόστιμη απόλαυση για κάθε ώρα, θρεπτική παρασπονδία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και είναι συνυφασμένη με στιγμές χαράς και διασκέδασης. Το σουβλάκι, τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με το γκουρμέ και απογειώνεται από την επιλογή ποιοτικών υλικών.

δειτε ολα τα αρθρα