METROposts

4 σημεία κλειδιά για να αξιοποιήσετε το μήνα της μπύρας!

Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι γιορτή μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Καθιερώθηκε από το 1810, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α'.

Την περίοδο αυτή, όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Σερβιτόροι και τα τελευταία χρόνια και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

Μπορεί αυτή η μεγάλη γιορτή της μπύρας να ξεκίνησε από τη Γερμανία, ωστόσο και στην Ελλάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις και οι μπυραρίες έχουν την τιμητική τους. Μάλιστα, το ελληνικό «Oktoberfest» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης το 1818, οκτώ χρόνια δηλαδή μετά τη γέννηση του θεσμού στο Μόναχο, που πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από εννέα εκατομμύρια επισκέπτες.

Αν λοιπόν διαθέτετε μπυραρία, ο Οκτώβρης σας δίνει την αφορμή που χρειάζεστε για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Τα βασικά ατού που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε είναι οι ποικιλίες μπύρας, οι ιδιαίτερες γεύσεις, το γενικότερο εορταστικό κλίμα αλλά και το καταρτισμένο προσωπικό, που είναι και οι κυριότεροι παράγοντες για τους οποίους η μπυραρία προτιμάται έναντι ενός απλού bar. 

Δείτε πως να τα αξιοποιήσετε!

Ποικιλίες μπύρας: Φροντίστε για την ποικιλία της μπύρας που διαθέτετε, ώστε να εκπλήξετε και τους πιο «ψαγμένους» και απαιτητικούς πελάτες σας. Είτε είναι σε βαρέλι είτε σε μπουκάλι, η μπύρα δεν είναι ακόμα ένα ποτό στην κάβα, «κουβαλά» μια ιδιαίτερη κουλτούρα. Σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες συντήρησης της μπύρας, ώστε να παραμένει η γεύση της αναλλοίωτη.

Νόστιμα συνοδευτικά: Το πιο διάσημο συνοδευτικό της μπύρας ειδικά στη γιορτή του Octoberfest είναι το λουκάνικο. Άσχετα με τη γιορτή όμως, το λουκάνικο λόγω της πικάντικης γεύσης του ταιριάζει ιδανικά με τη δροσιά της μπύρας. Άλλες ιδέες είναι το χοιρινό, το μπιφτέκι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, ποικιλίες κρεάτων, τυριών και αλλαντικών που ταιριάζουν καταπληκτικά με μία κρύα μπύρα! Στα ιδιαίτερα εδέσματα ανήκει και το καπνιστό ψάρι, τα noodles από τυρί, αλλά και το αυθεντικό γερμανικό πρωινό με μοσχαρίσιο λουκάνικο σερβιρισμένο με γλυκιά μουστάρδα.

Μουσική & Διακόσμηση: Επιλέξτε ιδιαίτερη μουσική, χαμηλό φωτισμό και διακόσμηση με πρωταγωνιστή το ξύλο. Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να κάνετε κινήσεις ματ στη διακόσμηση για να ανανεώσετε την μπυραρία σας χωρίς πολλά έξοδα.

Εξυπηρέτηση: Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας σωστά, ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους πελάτες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, να εξελίσσει τις γνώσεις εκείνων που ενδιαφέρονται, αλλά και να μυήσει τους νεοεισερχόμενους στον κόσμο της μπύρας! 

Πηγή: https://goo.gl/o6rx9f

Διαβάστε ακόμα:

  • Η κλίμακα της απόλαυσης στα κρεατικά: Rare, Medium ή Well-done;

    Το σωστό ψήσιμο του κρέατος απαιτεί καλή τεχνική από τον σεφ. Πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις του πελάτη, αλλά και να διασφαλίζει ότι η υγεία του δεν θα απειληθεί από ιούς και βακτήρια.

  • Cocktail & Food Pairing: Ιδέες για επιτυχημένους συνδυασμούς!

    Μια από τις πιο δυναμικές τάσεις στην εστίαση είναι ο συνδυασμός γκουρμέ πιάτων με κοκτέιλ και η ταυτόχρονη απόλαυση συνθέσεων που εκτείνεται από τα εξωτικά αποστάγματα μέχρι τις κουζίνες της λατινικής Αμερικής.

  • Street Food: Ποιες τάσεις κάνουν τη διαφορά;

    Street food είθισται να λέμε το φαγητό που τρώγεται στο δρόμο ή αλλιώς στο «πόδι», δηλαδή στα γρήγορα. Το street food για μεγάλη μερίδα του κοινού θεωρείται συνώνυμο του πρόχειρου φαγητού, της γρήγορης λύσης, της όχι και τόσο υγιεινής επιλογής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο τομέας αυτός έχει εξελιχθεί πολύ και έχει καταφέρει να κερδίσει τις προτιμήσεις του κοινού.

δειτε ολα τα αρθρα