METROposts

Ένα ντιπάκι για καλωσόρισμα

Τα ντιπάκια είναι μια υπέροχη ιδέα για να καλωσορίσετε τους πελάτες του εστιατορίου σας. Ελάτε στη θέση του πελάτη, που καταφθάνει ορεξάτος και πιθανόν πεινασμένος. Τι καλύτερο για εκείνον από το να τον υποδεχθείτε με ένα λαχταριστό ντιπ, δίνοντάς του χρόνο για να χαζέψει τον κατάλογό σας μέχρι να σας δώσει την παραγγελία του.

Ας δούμε ωραίες ιδέες ντιπ για το καλωσόρισμα των πελατών σας που θα τους ανοίξουν περισσότερο την όρεξη!

-Πικάντικο ντιπ λιαστής ντομάτας

Ένα εύκολο και πικάντικο ντιπ που μπορείτε να συνοδεύσετε με τραγανά παξιμαδάκια λαδιού. Θα χρειαστείτε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, σκόρδο, πιπερίτσες κόκκινες καυτερές ή μπούκοβο, αλάτι-πιπέρι και ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα αλλά όχι σε υπερβολή ώστε η έντονη γεύση του καπνιστού να μην υπερκαλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις.

-Ντιπ ελιάς

Το ντιπ ελιάς ταιριάζει σε όλες τις κουζίνες. Υπέροχο ντιπ για το καλωσόρισμα σε ψαροταβέρνα και φυσικά ταιριαστό στην ιταλική κουζίνα. Θα το φτιάξετε πανεύκολα με μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, σκόρδο, κάπαρη, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλαδο. Συνοδεύστε το με πολύσπορα κριτσίνια.

-Guacamole ντιπ το ξεχωριστό

Το χρώμα του και μόνο είναι ικανό να ανοίξει τις ορέξεις. Θα χρειαστείτε ώριμα αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, κομματάκια ντομάτας, χυμό από λάιμ, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και ελαιόλαδο. Συνοδεύστε το με τραγανά νάτσος και οι πελάτες σας θα σας θυμούνται γι’ αυτό το καλωσόρισμα!

-Δροσερό ντιπ γιαουρτιού

Τα πιο απλά υλικά μπορούν να συνθέσουν το πιο δροσερό και νόστιμο ντιπ. Αναμείξτε στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι, με ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο θυμάρι και δυόσμο. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ζεστά, στρογγυλά ψωμάκια για το σερβίρισμα.

-Ντιπ πιπεριάς με φέτα

Θυμίζει τυροκαυτερή αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο γευστικό και ενδιαφέρον. Θα χρειαστείτε ψημένες στο γκριλ πιπεριές Φλωρίνης, φέτα θρυμματισμένη, κατίκι Δομοκού, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη καυτερή πάπρικα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστές και τραγανές μπρουσκέτες γαρνιρισμένες με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο ή με ξεροψημένες τορτίγιες σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια. 

Διαβάστε ακόμα:

  • H εποχή του burger

    Πάντα έπαιζε δυνατά στο street food, τα τελευταία όμως χρόνια το burger έχει εξελιχθεί σε δυναμική τάση στο φαγητό, μπαίνοντας στο menu κάθε καλού εστιατορίου αλλά και κάθε all day χώρου.

  • Έχει ποδόσφαιρο απόψε!

    Μέχρι τον Μάιο οι διοργανώσεις του Champions League καθώς και το Ελληνικό Πρωτάθλημα θα απασχολούν πολλές βραδιές των ανδρών αλλά και τον γυναικών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Μια επιχείρηση που έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι φιλόξενη σε μια βραδιά ποδοσφαιρική, είναι βέβαιο ότι θα προτιμηθεί από πολλούς πελάτες που θέλουν να συνδυάσουν έξοδο και ποδοσφαιρικό θέαμα μαζί.

  • Μανιτάρια: Οι πεντανόστιμοι μύκητες

    Πριν από 20 χρόνια, ελάχιστοι επαγγελματίες χρησιμοποιούσαν μανιτάρια στα πιάτα τους. Ευτυχώς (και) η εγχώρια μαγειρική σκηνή τα ανακάλυψε και πια δεν μπορεί να νοηθεί μενού χωρίς αυτά. Ας δούμε πώς θα τα αξιοποιήσετε καλύτερα, σήμερα.

δειτε ολα τα αρθρα