METROposts

Κολοκύθα: Tips και συνταγές

Η Κολοκύθα έχει την τιμητική της τους μήνες του φθινοπώρου. Σήμα κατατεθέν του Halloween όπου μεταμορφώνεται σε φαναράκι με μορφή φρικιαστική αλλά και γνωστή για τη μεταμόρφωσή της σε άμαξα στο παραμύθι της Σταχτοπούτας. Η κολοκύθα βέβαια είναι περισσότερα από αυτό.

Πολύτιμη διατροφικά αλλά και τόσο εύγευστη. Μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους και να πάρει τη θέση της στο menu της επιχείρησής σας, δίνοντάς του μια νότα φθινοπωρινή.

-Κολοκυθόσουπα η βελούδινη

Η βελούδινη κολοκυθόσουπα είναι ένα πιάτο που ενθουσιάζει τους πελάτες μιας επιχείρησης. Έχει μια διάσταση gourmet ακριβώς επειδή δεν είναι αρκετοί εκείνοι που θα την φτιάξουν μόνοι τους. Προσθέστε υλικά όπως το τζίντζερ, λίγο πράσο, σέλερι, ζωμό από κοτόπουλο και μοσχοκάρυδο… δώστε βελούδινη υφή αλέθοντας τα υλικά μετά από τον βρασμό τους και γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.

-Κολοκυθόπιτα αλμυρή ή και γλυκιά

Από τις πιο εύκολες πίτες που μπορείτε να προσθέσετε στους καταλόγους σας το φθινόπωρο. Τόσο η αλμυρή κολοκυθόπιτα με θρυμματισμένη φέτα, όσο και η γλυκιά εκδοχή της που θα σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή μερικές σταγόνες μέλι, είναι ελκυστικά πιάτα για τους πελάτες σας. Η παρασκευή τους εξαιρετικά απλή χωρίς πολλές διαδικασίες.

-Ψητή κολοκύθα

Η ψητή κολοκύθα μέσα σε σαλάτα ή και μόνη της γαρνιρισμένη με κατσικίσιο τυρί και λίγο μέλι, είναι ελκυστική για τους επισκέπτες του εστιατορίου σας. Εύκολη διαδικασία που θέλει την κολοκύθα σε κομμάτια να ψήνεται στη σχάρα, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα ζουμιά της. Τα κομμάτια της ψητής κολοκύθας έχουν θέση σε μια πράσινη σαλάτα με τοματίνια και καπνιστό σολομό. Μπορείτε να την προτείνετε και ως ορεκτικό, γαρνιρισμένη με μέλι, σουσάμι και κατίκι Δομοκού.

-Η κολοκύθα με κρέας ή πουλερικά

Η κολοκύθα όμως συνδυάζεται πολύ ωραία με το κρέας αλλά και με τα πουλερικά. Προσθέστε την σε κυρίως πιάτα του menu σας, όπως το κατσικίσιο μπούτι στη γάστρα με κολοκύθα και πατάτες. Επίσης, στο χοιρινό ή μετατρέψτε την σε πουρέ εμπλουτισμένο με τζίντζερ για να συνοδεύσει το κοτοπουλό σας το μαριναρισμένο με γλυκό κάρυ. 

Διαβάστε ακόμα:

  • Γλυκά με βάση τους το κέικ: Λαχταριστές προτάσεις για τους καταλόγους σας

    Όσο πιο πολύ προχωράμε προς το φθινόπωρο, τόσο περισσότερο ελκυστικά θα γίνονται τα γλυκά που έχουν ως βάση τους το κέικ. Το καλοκαίρι όλοι προτιμούν πιο ελαφριά γλυκά όπως είναι το παγωτό, οι γρανίτες και άλλα.

  • Ρόδι: Από τη διακόσμηση ως τα πιάτα

    Το ρόδι είναι χωρίς αμφιβολία κάτι περισσότερο από φρούτο. Και μόνο που το βλέπει κανείς αισθάνεται ευφορία και χαρά. Οι κατακόκκινοι και λαμπεροί καρποί του είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες για τον οργανισμό. Το ρόδι είναι όμως και το φρούτο εκείνο που έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες κάθε είδους.

  • Οίνος ο αγαπητός

    Τάσεις που αξίζουν προσοχής, εξελίξεις και μυστικά σερβιρίσματος για το πολυαγαπημένο κρασί.

δειτε ολα τα αρθρα