METROposts

Κολοκύθα: Tips και συνταγές

Η Κολοκύθα έχει την τιμητική της τους μήνες του φθινοπώρου. Σήμα κατατεθέν του Halloween όπου μεταμορφώνεται σε φαναράκι με μορφή φρικιαστική αλλά και γνωστή για τη μεταμόρφωσή της σε άμαξα στο παραμύθι της Σταχτοπούτας. Η κολοκύθα βέβαια είναι περισσότερα από αυτό.

Πολύτιμη διατροφικά αλλά και τόσο εύγευστη. Μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους και να πάρει τη θέση της στο menu της επιχείρησής σας, δίνοντάς του μια νότα φθινοπωρινή.

-Κολοκυθόσουπα η βελούδινη

Η βελούδινη κολοκυθόσουπα είναι ένα πιάτο που ενθουσιάζει τους πελάτες μιας επιχείρησης. Έχει μια διάσταση gourmet ακριβώς επειδή δεν είναι αρκετοί εκείνοι που θα την φτιάξουν μόνοι τους. Προσθέστε υλικά όπως το τζίντζερ, λίγο πράσο, σέλερι, ζωμό από κοτόπουλο και μοσχοκάρυδο… δώστε βελούδινη υφή αλέθοντας τα υλικά μετά από τον βρασμό τους και γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.

-Κολοκυθόπιτα αλμυρή ή και γλυκιά

Από τις πιο εύκολες πίτες που μπορείτε να προσθέσετε στους καταλόγους σας το φθινόπωρο. Τόσο η αλμυρή κολοκυθόπιτα με θρυμματισμένη φέτα, όσο και η γλυκιά εκδοχή της που θα σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή μερικές σταγόνες μέλι, είναι ελκυστικά πιάτα για τους πελάτες σας. Η παρασκευή τους εξαιρετικά απλή χωρίς πολλές διαδικασίες.

-Ψητή κολοκύθα

Η ψητή κολοκύθα μέσα σε σαλάτα ή και μόνη της γαρνιρισμένη με κατσικίσιο τυρί και λίγο μέλι, είναι ελκυστική για τους επισκέπτες του εστιατορίου σας. Εύκολη διαδικασία που θέλει την κολοκύθα σε κομμάτια να ψήνεται στη σχάρα, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα ζουμιά της. Τα κομμάτια της ψητής κολοκύθας έχουν θέση σε μια πράσινη σαλάτα με τοματίνια και καπνιστό σολομό. Μπορείτε να την προτείνετε και ως ορεκτικό, γαρνιρισμένη με μέλι, σουσάμι και κατίκι Δομοκού.

-Η κολοκύθα με κρέας ή πουλερικά

Η κολοκύθα όμως συνδυάζεται πολύ ωραία με το κρέας αλλά και με τα πουλερικά. Προσθέστε την σε κυρίως πιάτα του menu σας, όπως το κατσικίσιο μπούτι στη γάστρα με κολοκύθα και πατάτες. Επίσης, στο χοιρινό ή μετατρέψτε την σε πουρέ εμπλουτισμένο με τζίντζερ για να συνοδεύσει το κοτοπουλό σας το μαριναρισμένο με γλυκό κάρυ. 

Διαβάστε ακόμα:

  • Το πρωινό του καλού μαθητή

    Το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για τους μαθητές και τα τελευταία χρόνια κάθε σχολική καντίνα και κυλικείο υποχρεώνονται –και δια νόμου πλέον- να «παραδίδουν» μαθήματα υγιεινών και πραγματικά θρεπτικών γευμάτων. Σας δίνουμε ιδέες για να μην μείνετε «μετεξεταστέοι».

  • Όλα για τα ζυμαρικά!

    Τα ζυμαρικά είναι μάλλον η κατηγορία φαγητού που συναντάει κάποιος πιο συχνά σε έναν κατάλογο εστιατορίου. Εδώ, θα βρείτε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε για να τα αξιοποιήσετε καλύτερα.

  • Tips για να φέρετε το φθινόπωρο στην επιχείρησή σας

    Το τέλος του καλοκαιριού σε κανέναν δεν αρέσει, όμως η μετάβαση στην επόμενη εποχή είναι πάντα μια αφορμή για αλλαγή, έμπνευση και δημιουργία. Μια επιχείρηση εστίασης οφείλει να προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή με τη δική της χάρη και έχετε κάθε λόγο να προσαρμόσετε σε αυτήν το εστιατόριο ή την ταβέρνα σας.

δειτε ολα τα αρθρα