METROposts

Έξυπνα σνακς για λουόμενους

Πετσέτα, καπέλο και αντηλιακό είναι τα απαραίτητα σύνεργα για τους λουόμενους. Οι περισσότεροι για να απολαύσουν το μπάνιο τους, επιλέγουν οργανωμένες παραλίες με καντίνες ή bar που έχουν παροχή καφέ και σνακ. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις για να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό;

Τα κλασικά που προσφέρουν οι περισσότεροι είναι τυρόπιτες, λουκουμάδες και σάντουιτς με πολλά λιπαρά.

Προκειμένου να κάνετε εσείς τη διαφορά, με αποτέλεσμα να ανεβάσετε τις πωλήσεις σας, ο Jean Louis Capsalas προτείνει έξυπνες λύσεις που θυμίζουν σπιτικό φαγητό:

1.    Ατομικές δροσερές σαλάτες

Μέσα σε πλαστικά ποτηράκια του καφέ μπορείτε να δημιουργήσετε μια πανδαισία φρέσκων καλοκαιρινών λαχανικών όπως αγγουράκι, τομάτα, ελιές, καροτάκι σε φλοίδες, ραπανάκι. Διατηρήστε την στο ψυγείο και με μια ωραία dressing με ελαιόλαδο και μουστάρδα, την προσφέρετε ως ελαφρύ αλλά και χορταστικό γεύμα στους λουόμενους.

2.    Τορτίγια με μαρούλι

Επιλέξτε φύλλα μαρουλιού για την τορτίγια, την οποία μπορείτε να γεμίσετε με κοτόπουλο βραστό ή γαλοπούλα, τυρί και στικς από καρότο. Γευστικό, δροσιστικό και υγιεινό.

3.    Club Sandwich “Ελληνικό Σεσαρ”

Ένα γευστικό εναλλακτικό ελληνικό club sandwich. Επιλέξτε ψωμάκι του τοστ, 2 λεπτές φέτες σύγκλινο, τομάτα, μαρούλι και δημιουργήστε μια sauce από μαγιονέζα, σκόρδο, οξύμελο και ξύσμα πορτοκαλιού.

4.    Τυρόπιτα ταψιού

Μια νοστιμιά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Με φύλλο και όχι σφολιάτα είναι μια εναλλακτική πρόταση που αρέσει και είναι υγιεινή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή ακόμη και να δημιουργήσετε την γέμιση με διάφορα κίτρινα τυριά.

5.    Δροσερά καλοκαιρινά φρούτα

Επιλέξτε φρούτα καλοκαιρινά όπως είναι τα ροδάκινα, τα σταφύλια, τα σύκα, το πεπόνι, το καρπούζι και δημιουργήστε σουβλάκια από φρούτα. Είναι μια επιλογή με πολλές βιταμίνες και light που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

TIP

Αν η καντίνα σας ή το εστιατόριό σας είναι δίπλα στη θάλασσα και διαθέτει φούρνο (όχι μικροκυμμάτων) προσφέρετε ένα λατρεμένο σνακ που λατρεύουν όλοι και είναι χορταστικό. “Τηγανιτές πατάτες” αλλά όχι στο τηγάνι! Αντί να χρησιμοποιήσετε τηγάνι ή φριτέζα, κόψτε τις πατάτες, βάλτε λίγο λαδάκι και ψήστε τες στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και πιστέψτε με, δεν θα καταλάβουν τη διαφορά. Σερβίρετε τις πατάτες σε χάρτινα χωνάκια. 

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο

 

Διαβάστε ακόμα:

  • Έξυπνα σνακς για λουόμενους

    Πετσέτα, καπέλο και αντηλιακό είναι τα απαραίτητα σύνεργα για τους λουόμενους. Οι περισσότεροι για να απολαύσουν το μπάνιο τους, επιλέγουν οργανωμένες παραλίες με καντίνες ή bar που έχουν παροχή καφέ και σνακ. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις για να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό;

  • Η εποχή των κοκτέιλ

    Δόξα και αίγλη για τα κοκτέιλ που είναι στα πάνω τους αυτή την περίοδο. Ας δούμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την τάση προς όφελός σας καθώς και ορισμένα βασικά στοιχεία θεωρίας.

  • Φρούτα στη σχάρα!

    Τα φρούτα –και κυρίως αυτά του Καλοκαιριού- γίνονται υπέροχα ψητά στη σχάρα. Η δυνατή θερμοκρασία της, κάνει τα φρούτα να βγάζουν όλα τα αρώματά τους. Η ζάχαρη που όλα τα φρούτα έχουν, καραμελώνει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα φρούτα στη σχάρα είναι μια ωραία πρόταση για το εστιατόριο σας αφού μπορείτε να τα σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος συνοδευόμενα από παγωτό ή ακόμη και γιαούρτι.

δειτε ολα τα αρθρα