METROposts

Ψητό καλαμπόκι. Κάτι από τα παιδικά μας χρόνια!

Το ψητό καλαμπόκι αποτελεί γεύση και ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Έχει συνδεθεί με τις βόλτες μας τα απογεύματα του Καλοκαιριού και μας ακολουθεί σε όλες τις ηλικιακές μας φάσεις.

Ποιος δεν έχει φάει ψητό καλαμπόκι στην πλατεία όταν ήταν έφηβος ή στην καλοκαιρινή συναυλία λίγα χρόνια μετά. Ποιο παιδί δεν τράβηξε από τη φούστα τη μαμά του περνώντας μπροστά από τον ψήστη των καλαμποκιών με το πλατύ χαμόγελο. Το ψητό καλαμπόκι αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα για μια επιχείρηση εστίασης. Όσο πιο βαθιά προχωράμε στο Καλοκαίρι, οι πάγκοι των αγορών γεμίζουν με ολόφρεσκα χρυσαφιά καλαμπόκια. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα προσφέρετε στους πελάτες σας.

-Καλαμπόκι για την όρεξη

Ψήστε το στη σχάρα, πασπαλίστε το με χοντρό αλάτι και κόψτε το σε τόσα κομμάτια όσα και η παρέα που κάθεται στο τραπέζι περιμένοντας να δώσει παραγγελία. Δεν είναι και για χόρταση! Καλωσορίστε τους με αυτόν τον τρόπο, ανοίγοντάς τους την όρεξη.

-Καλαμπόκι στη σαλάτα και στο ριζότο

Το ψητό καλαμπόκι μπορείτε να το μαδήσετε για να το προσθέσετε μέσα στις σαλάτες ή στο ριζότο σας. Προσοχή όμως να μην επισκιάσετε την απίθανη ψητή γεύση του με κάποια έντονη σος. Προσθέστε το στο τέλος, τόσο στη σαλάτα όσο και στο ριζότο, για να μην χάσει την τραγανή υφή του εξαιτίας της υγρασίας των άλλων υλικών ή της θερμότητας καθώς το ριζότο μαγειρεύεται.

-Καλαμπόκι στον φούρνο με παρμεζάνα

Αν πάλι δεν χρησιμοποιείτε ψησταριά στην επιχείρησή σας, μπορείτε να ψήσετε το καλαμπόκι στον φούρνο. Βάλτε τα καλαμπόκια σε κρύο νερό για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε τα καλά. Βουτυρώστε τα καλαμπόκια και προσθέστε τους τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε τα για περίπου 20 λεπτά στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις. Φούρνος καλά προθερμασμένος!

Το ψητό καλαμπόκι έχει τόσο χαρακτηριστική γεύση που δεν χρειάζεται πολλά. Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχετε αν το παρακάνετε με πολύπλοκους συνδυασμούς. Καλό ψήσιμο, χοντρό αλάτι και τα παιδικά χρόνια των πελατών σας θα ζωντανέψουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Διαβάστε ακόμα:

  • Έξυπνα σνακς για λουόμενους

    Πετσέτα, καπέλο και αντηλιακό είναι τα απαραίτητα σύνεργα για τους λουόμενους. Οι περισσότεροι για να απολαύσουν το μπάνιο τους, επιλέγουν οργανωμένες παραλίες με καντίνες ή bar που έχουν παροχή καφέ και σνακ. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις για να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό;

  • Η εποχή των κοκτέιλ

    Δόξα και αίγλη για τα κοκτέιλ που είναι στα πάνω τους αυτή την περίοδο. Ας δούμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την τάση προς όφελός σας καθώς και ορισμένα βασικά στοιχεία θεωρίας.

  • Φρούτα στη σχάρα!

    Τα φρούτα –και κυρίως αυτά του Καλοκαιριού- γίνονται υπέροχα ψητά στη σχάρα. Η δυνατή θερμοκρασία της, κάνει τα φρούτα να βγάζουν όλα τα αρώματά τους. Η ζάχαρη που όλα τα φρούτα έχουν, καραμελώνει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα φρούτα στη σχάρα είναι μια ωραία πρόταση για το εστιατόριο σας αφού μπορείτε να τα σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος συνοδευόμενα από παγωτό ή ακόμη και γιαούρτι.

δειτε ολα τα αρθρα