METROposts

Χειμωνιάτικα Cocktail

Η απόλυτη τάση στην κατανάλωση αλκοόλ διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Δείτε πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε δημιουργικά και τις κρύες μέρες του χρόνου, με προτάσεις για γιορτινές βραδιές που θα κρατήσουν ζεστούς τους πελάτες σας όλη νύχτα.

Η συνταγή της επιτυχίας απαιτεί στροφή στα εποχιακά φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, μανταρίνι), στα μούρα και τα μπέρις, ενώ δίνει χώρο και στα μπαχαρικά και βότανα. Τολμά, επίσης, με προτάσεις υψηλού αλκοολικού βαθμού, που σερβίρονται ζεστές με προσθήκη ροφημάτων. Εσείς απομένει να αναζητήσετε τις συνταγές και να τις κάνετε δικές σας.

Hot Toddy (ουίσκι): Η κλασική συνταγή το θέλει με ήπιο ιρλανδέζικο ουίσκι και ζεστό νερό με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, μαύρο τσάι και μπαχαρικά (γλυκάνισο, κανέλα γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο). Ιδανικό για κατανάλωση αργά το απόγευμα. Σερβίρεται σε toddy glass, με χερούλι που επιτρέπει σε κάποιον να το κρατάει χωρίς να καίγεται.

Apple Daiquiri (ρούμι): Εδώ μπορείτε αντί για το λευκό ρούμι, να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιωμένο, που δίνει περισσότερη ζεστασιά και καραμελένιες νύξεις στο στόμα. Προσθέστε χυμό φρέσκων κόκκινων μήλων ή τζόνα γκολντ, ελάχιστο λάιμ και σιρόπι ζάχαρης και σερβίρετε σε ποτήρι martini.

Gin & Tonic (τζιν): Η απόλαυση ενός από τα διασημότερα κοκτέιλ στο κόσμο δεν σταματάει τους κρύους μήνες. Κάποιες ετικέτες κυκλοφορούν σε χειμωνιάτικη έκδοση, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να επιτύχετε και εσείς, αντικαθιστώντας το χυμό λάιμ με πορτοκαλιού και προσθέτοντας ένα φυλλαράκι φασκόμηλου, αλλά και ένα κομμάτι γλυκού πορτοκαλιού αντί λεμονιού. Σερβίρεται σε ποτήρι highball.

Good Tidings (βότκα): Σε αυτό το κοκτέιλ με το λαμπερό ροζ χρώμα, η βάση είναι η βότκα, μαζί με λικέρ πορτοκαλιού (τύπου κουαντρό), χυμό λεμονιού και κράνμπερι. Σερβίρεται σ ποτήρι τύπου Collins μαζί με κράνμπερις, κατευθείαν από την κατάψυξη.

Mexicano (τεκίλα): Η τεκίλα μαζί με λικέρ πορτοκαλιού γίνεται η βάση για να υποδεχτεί ένα μυρωδάτο καφέ φίλτρου. Ολοκληρώστε το κοκτέιλ προσθέτοντας στην επιφάνεια κρέμα  σαντιγί με λίγη τριμμένη κανέλα. Σερβίρεται και αυτό σε toddy glass.

Whisky Sour (ουίσκι): Εκτελέστε αυτή τη συνταγή με την προσθήκη λικέρ γλυκόριζας, περισσότερη ζάχαρη και λιγότερο λεμόνι από την κλασική, αλλά και ασπράδι αυγού για βελούδινη υφή. Χρησιμοποιήστε μόνο σκοτσέζικο ουίσκι ως βάση και σερβίρετε σε ποτήρι old-fashioned.

Διαβάστε ακόμα:

  • Η τέλεια πιατέλα αλλαντικών!

    Είναι η καλύτερη συντροφιά για οινοποσία επιπέδου και για βραδινές εξόδους που θα διαρκέσουν. Συγχρόνως όμως και μια ολόκληρη επιστήμη τόσο για τα είδη που πρέπει απαραιτήτως να περιέχει όσο και για τα συνοδευτικά και τη διακόσμηση.

  • Τυριά! Η μέθοδος των τριών!

    Για την καλύτερη αξιοποίηση των τυριών, μπορούμε να εφαρμόσουμε την απλή μέθοδο των τριών. Αρκεί να γνωρίζουμε τρία βασικά στοιχεία: το γάλα από το οποίο παράγονται, την υφή - σκληρότητά τους και το πόσο αλμυρά είναι, δηλαδή τη γευστική ένταση.

  • Ιδέες για εορταστικά επιδόρπια που θα εντυπωσιάσουν!

    Το πνεύμα των γιορτών δεν απαιτεί μόνο την τήρηση των γευστικών παραδόσεων. Σημαίνει και λάμψη και ανανέωση και καινοτομία, με επιδόρπια που διαφέρουν από τα καθιερωμένα. Ρίξαμε μια καλή ματιά στο τι γίνεται στον κόσμο σήμερα και σας προτείνουμε ιδέες για τον κατάλογό σας.

δειτε ολα τα αρθρα