Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Καλοκαιρινές δημιουργίες με καρπούζι!

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο που μάς ξεδιψά, μάς γλυκαίνει και μάς ενυδατώνει στους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Ας δούμε μερικές πρωτότυπες δημιουργίες με καρπούζι που μπορείτε να ενσωματώσετε στον κατάλογό σας, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

 

Πίτσα καρπουζιού

Μία παρεΐστικη πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, εφόσον η βάση της πίτσας είναι μία στρογγυλή φέτα καρπούζι! Τοποθετείτε τη φέτα σε μεγάλο, ρηχό στρογγυλό σκεύος και την κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια όπως θα κόβατε μία πίτσα. Σε κάθε κομμάτι προσθέτετε λίγο στραγγιστό γιαούρτι, φράουλες σε κομμάτια και φρούτα του δάσους, πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα και φιλέ αμυγδάλου. Γαρνίρετε κάθε κομμάτι με 1-2 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο.

Σορμπέ καρπουζιού

Ένα χειροποίητο σορμπέ από καρπούζι προβλέπεται να κινηθεί πολύ, ως ένα ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο μετά από το γεύμα. Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και η παρασκευή του γίνεται ως εξής: τοποθετείτε 1,5 κουτ.σούπας ζελατίνη σε μισό φλυτζάνι πολτοποιημένο καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια) για 5 λεπτά και στη συνέχεια θερμαίνετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε να κρυώσει λίγο και προσθέστε 4,5 φλυτζάνια πολτό καρπουζιού, 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη, ¼ κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο, 1,5 κουτ.γλυκού χυμό λάιμ, και 1,5 φλυτζάνι γάλα. Παγώστε το σε μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής.

Κοκτέιλ Mojito με καρπούζι

Βάλτε τη δική σας πινελιά στο κλασικό και αγαπημένο Mojito, προσθέτοντας καρπούζι! Για 4 ποτά, τοποθετήστε στον πάτο του σέικερ 20 φύλλα μέντας, ¼ φλυτζανιού χυμό λάιμ, και 2 κουτ.σούπας ζάχαρη. Συνθλίψτε. Προσθέστε πάγο και στη συνέχεια ¾ φλυτζανιού ρούμι, περίπου 200 γρ. πολτοποιημένο καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια) και ακόμη ¼ φλυτζανιού χυμό λάιμ. Ανακινήστε καλά και σουρώστε το σε ποτήρια old-fashioned με πάγο.

Το πιο εύκολο σιρόπι καρπουζιού

Αντί για τα κλασικά σιρόπια, συνοδέψτε τα επιδόρπια και τα παγωτά σας αυτό το καλοκαίρι με ένα χειροποίητο σιρόπι φρέσκου καρπουζιού! Θα χρειαστείτε 4 φλυτζάνια πολτοποιημένο καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια) και ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Τοποθετήστε τα σε μία κατσαρόλα και φέρνοντας το μίγμα σε βρασμό, αφήστε το να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά έως ότου η συνολική ποσότητα μειωθεί στο μισό. Όταν κρυώσει, είναι έτοιμο για χρήση!

Σουβλάκια με ανανά και καρπούζι

Τοποθετήστε εναλλάξ τετράγωνα κομμάτια καρπουζιού και ανανά σε ξυλάκια, πασπαλίστε τα με μαύρη ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήστε τα στη σχάρα για 30 δευτερόλεπτα σε κάθε μία από τις 4 πλευρές τους. Σερβίρετε με ένα μπωλ από fudge σοκολάτας ή άλλο ανάλογο συνοδευτικό. Μία πρωτότυπη ‘ελληνική’ πρόταση επιδορπίου με χαμηλό κόστος για εσάς, που θα συζητηθεί..

Σαλάτα με καρπούζι

Το καρπούζι όμως μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για υπέροχες σαλάτες. Ακολουθεί μία απλή και πεντανόστιμη πρόταση σαλάτας με καρπούζι: για 4 μερίδες σαλάτα τοποθετήστε 2 φλυτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια), 5 φλυτζάνια ρόκα, 1/3 φλυτζανιού τρίμμα φέτας, και 1/3 φλυτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση. Φτιάξτε το ντρέσινγκ με ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 2 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί, μία γενναιόδωρη πρέζα αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σαλάτα είναι έτοιμη!