Τα Νέα μας

«Πετυχαίνουμε Μαζί» από τα METRO Cash & Carry! Εντυπωσιακή συμμετοχή στο 2ο κύκλο σεμιναρίων

07/11/2019
«Πετυχαίνουμε Μαζί» από τα METRO Cash & Carry! Εντυπωσιακή συμμετοχή στο 2ο κύκλο σεμιναρίων

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία έκλεισε ο 2ος κύκλος του «Πετυχαίνουμε Μαζί» από τα METRO Cash & Carry. Στον τελευταίο, για φέτος, σταθμό του προγράμματος, στην Αθήνα, περισσότεροι από 120 επαγγελματίες μαζικής εστίασης και HO.RE.CA. παρακολούθησαν εισηγήσεις  επαγγελματικής καθοδήγησης από τέσσερις διακεκριμένους επαγγελματίες

Βασικός άξονας της θεματολογίας του σεμιναρίου ήταν το «zero waste management» κατά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Οι αναγνωρισμένοι και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και HO.RE.CA. μετέφεραν στους συνεργάτες των METRO Cash & Carry σύγχρονες συμβουλές και πρακτικές με στόχο να συμβάλουν στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη, με έμφαση στη διαχείριση των προμηθειών κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου που ακολουθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγητές ήταν:

−     Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός με θέμα: «Μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε μαζί»

−     Ο Ανδρέας Ματθίδης sommelier - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, με θέμα: «Οινικοί συνδυασμοί και οινογευσία»

−     Ο Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions, με θέμα: «H τέλεια ανάμειξη»

−     Ο Βασίλης Καρκατζούνης, Chief Legal Officer της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot, με θέμα: «Περί νομοθεσίας»

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν την προετοιμασία και να δοκιμάσουν τις τέσσερις μοναδικές συνταγές που προτείνει ο Ανδρέας Λαγός για το χριστουγεννιάτικο μενού των επιχειρήσεών τους. Παράλληλα, έλαβαν μέρος στην οινογνωσία που έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ανδρέα Ματθίδη, και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον συμβουλές για την αρμονία οίνου – εδεσμάτων. Επίσης, οι συμμετέχοντες έμαθαν από τον Σπύρο Κερκύρα χρηστικά tips για την προετοιμασία cocktail, βασισμένα στις αρχές του zero waste management, και άκουσαν από τον Βασίλη Καρκατζούνη χρήσιμες νομικές συμβουλές για καίρια και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.  

Τέλος, στο πλαίσιο της θεματολογίας zero waste του σεμιναρίου, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος και Διαχειριστής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη δράση της οργάνωσης που στόχο έχει καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη.

Μέσα από το «Πετυχαίνουμε Μαζί», τα METRO Cash & Carry  αποσκοπούν στην ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών τους, παρέχοντας στην πράξη χρήσιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές που βοηθούν αποτελεσματικά τη λειτουργία των δικών τους επιχειρήσεων σε καθημερινή βάση. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει «ταξιδέψει» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, ενώ θα συνεχιστεί και το 2020 ταξιδεύοντας και σε νέες πόλεις.

«Το μήνυμά μας και φέτος παραμένει σταθερό. Η ανάπτυξη των συνεργατών μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Και μέσα από το ‘Πετυχαίνουμε Μαζί’ η προτεραιότητα αυτή γίνεται πράξη. Η φετινή συμμετοχή στον κύκλο σεμιναρίων ήταν εντυπωσιακή. Το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι συνεργάτες μας ήταν σχεδόν τριπλάσιο από τον περσινό κύκλο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ενισχύουμε με εντυπωσιακούς ρυθμούς τη σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Αναπτυσσόμαστε μαζί τους κι αυτός είναι και ο στόχος μας. Η φετινή επιτυχία, μάλιστα, αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο για εμάς για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα και το 2020 και να επισκεφθούμε όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε», δήλωσε η Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της METRO AEBE.

Διαβάστε ακόμα:

 • Μy market: Μέσα στην κρίση, πρώτη προτεραιότητά μας ο Άνθρωπος

  Με πλήρη συναίσθηση της πρωτόγνωρης κρίσης που προκαλεί η διάδοση του COVIC-19 και της δοκιμασίας που περνάμε όλοι μας αυτήν την περίοδο, εμείς στα My market καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αγαπητοί μας πελάτες,

  Με αίσθημα ευθύνης, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Αρχές και ακολουθούμε απολύτως όλες τις οδηγίες που εκδίδονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

 • «BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ»

  Η METRO ΑΕΒΕ ανοίγει το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης στην Κύπρο

δειτε ολα τα αρθρα