Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
Ένα εξωτερικό αποδεικτικό της σταθερής πορείας μας και της συγκροτημένης πολιτικής που ακολουθούμε είναι τα βραβεία που κατακτάμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς τομείς. Τα βραβεία αυτά αποτελούν επίσης το σημαντικό αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας πολλών τμημάτων μεταξύ τους και μία επάξια επιβράβευση για όλους μας.

Έτσι, κατά το διάστημα 2010-2023 τιμηθήκαμε με τα εξής βραβεία:

Η καινοτομία και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες των METRO Cash & Carry αναβαθμίζουν την εμπειρία των επαγγελματιών πελατών

Με 2 Gold, 2 Silver και 2 Bronze διακρίσεις, εκπρόσωποι και συνεργάτες των METRO Cash & Carry παρέλαβαν έξι συνολικά βραβεία, κατά τη διάρκεια των απονομών των Loyalty Awards, ενός θεσμού που αναδεικνύει την αριστεία και την καινοτομία στα προγράμματα επιβράβευσης των εταιρειών.

Η κάθε μία από τις έξι σημαντικές διακρίσεις της αλυσίδας METRO Cash & Carry, έχει τη δική της αξία και επιβεβαιώνει την συνεχή προσπάθεια της εταιρείας. Κάθε επιμέρους ομάδα, επιδιώκει στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου HO.RE.CA. και μικρής Λιανικής, την καινοτομία των υπηρεσιών της και την καλύτερη εμπειρία των πελατών, οι οποίοι στηρίζουν την αλυσίδα εδώ και 48 χρόνια.

Συγκεκριμένα οι βραβεύσεις που απέσπασαν τα METRO Cash & Carry ήταν οι εξής:

GOLD

 • Best in E-commerce, για το eshop METRO Cash & Carry, στο οποίο προστέθηκαν δύο νέα χαρακτηριστικά, ο ψηφιακός σύμβουλος πωλήσεων για κάθε πελάτη και η δυνατότητα ορισμού πολλαπλών ρόλων ανά ΑΦΜ, για τις πολυδιάστατες επιχειρήσεις.
 • Best Use of Mobile, για τον ανασχεδιασμό της πλατφόρμας αποκλειστικά για τις mobile συσκευές, που συγκεντρώνει όλη την πολυκαναλική καρτέλα του πελάτη σε εμπορικό, λειτουργικό και τεχνικό επίπεδο για την πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και με αμέτρητες δυνατότητες.

SILVER

 • Best B2B Initiative, για το πρόγραμμα πιστότητας των METRO Cash & Carry με ονομασία «Focus Bonus». O μηχανισμός βασίζεται στην ποντοδότηση μέσα από αγορές που πραγματοποιούν οι πελάτες και η επιβράβευση τους γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού.
 • Best Short Term Initiative, για τη δημιουργία Digital Performance στρατηγικών πρωτοβουλιών των METRO Cash & Carry, η οποία αξιοποιεί ολόκληρο το ψηφιακό περιβάλλον για την ενίσχυση της, μετατρέποντας την σε Omnichannel Στρατηγική Πωλήσεων.

BRONZE

 • Best in Omnichannel, για την 360ο εμπειρία και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το eshop METRO Cash & Carry σε κάθε επαγγελματία.
 • Best Use of Data/Customer Analytics, για την αναδόμηση όλου του μοντέλου και της πλατφόρμας email marketing, με το σχεδιασμό αυτοματισμών και την εισαγωγή CRM τεχνικών, στοχεύοντας σε μια omnichannel εμπειρία.

Τα βραβεία αυτά έρχονται ως επιστέγασμα των καθημερινών προσπαθειών της εταιρείας και των ομάδων της και αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry, για τη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων, προς όφελος των επαγγελματιών πελατών και συνεργατών τους.

Σχετικά με τα METRO Cash & Carry:

Τα METRO Cash & Carry, 48 χρόνια τώρα, διατηρούν σταθερά ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με 50 σημεία πώλησης σε όλη την επικράτεια. Με αναβαθμισμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, εξειδικευμένα προϊόντα και μία πιο σύγχρονη προσέγγιση, παραμένουν ο καλύτερος συνεργάτης κάθε επαγγελματία Ho.Re.Ca. και μεταπώλησης. Παράλληλα, το 2022 παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή υπηρεσία e-shop των METRO Cash & Carry, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

10 διακρίσεις για τη METRO στα E-volution Awards 2023

Η τελετή απονομών των E-volution Awards μας βρήκε με 10 επιπλέον βραβεία για το 2023! Σε έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς, με πολλές εταιρείες να διεκδικούν βραβεύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα, οι ομάδες των METRO Cash & Carry και των My market κατάφεραν να ξεχωρίσουν λαμβάνοντας συνολικά 10 βραβεύσεις.

Οι βραβεύσεις μας κάνουν υπερήφανους για τις ομάδες μας και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η μεθοδικότητα και η καινοτομία στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναβαθμίζουν την αγοραστική εμπειρία, και προσφέρουν προσωποποιημένες λύσεις και υπηρεσίες, τόσο στους πελάτες μας, όσο και στις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται και έχουν ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση.

Αναλυτικότερα τα βραβεία μας:

GOLD

 • Best Use of eCommerce Personalization με την υποψηφιότητα των METRO Cash & Carry: Ένα eshop που λειτουργεί σαν προσομοίωση κάθε επιχείρησης

SILVER

 • Καινοτομία Ηλεκτρονικού Επιχειρείν με την υποψηφιότητα: Χονδρική Πώληση όπως δεν την έχει ξαναδεί κανείς by ΜΕΤRO Cash & Carry

BRONZE

 • Best in consumer retail με την υποψηφιότητα: Ένα online customer journey με υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την αγοραστική εμπειρία
 • Best Customer Retention and Churn Reduction με την υποψηφιότητα: Value για κάθε πελάτη με την υπογραφή METRO Cash & Carry
 • Best Omnichannel experience με την υποψηφιότητα: Σειρά χωρίς αναμονή - Project Gen-Z
 • Best last mile delivery με την υποψηφιότητα: Eshop My market υπηρεσία παράδοσης Speedy
 • Best in conversion rate optimization με την υποψηφιότητα των METRO Cash & Carry: Mobile design, UI & Event Trackers συμμαχούν για την επιβεβαίωση παραγγελίας!
 • Best Responsive / Progressive Web Apps site in mobile app με την υποψηφιότητα: Eshop METRO Cash & Carry – Ένα site που App-ογειώθηκε
 • Redesign – Relaunch in e-Commerce με την υποψηφιότητα: Ενοποίηση My market site και eshop My market
 • Redesign – Relaunch in e-Commerce με την υποψηφιότητα των METRO Cash & Carry: Όταν ένα Omnichannel webspace αναβαθμίζεται σε Omnichannel Εμπειρία

Με 17 βραβεία και 1 Top Rated η METRO ξεχώρισε στις απονομές των Supermarket Awards 2023

Τιμητική διάκριση δόθηκε στον Παντελή Παντελιάδη για τη συνεισφορά στον κλάδο του λιανεμπορίου

Ένα Top Rated, έξι Gold, έξι Silver, 5 Bronze βραβείακαι μία κορυφαία Τιμητική Διάκριση απέσπασε η METRO στην τελετή απονομής των Super Market Awards 2023!

Για άλλη μία χρονιά, η METRO (My market, METRO Cash & Carry) ξεχώρισε με πολλές και σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες οφείλονται στις ομάδες που σχεδιάζουν και υλοποιούν σημαντικά έργα. Δράσεις, πρωτοβουλίες, συνεργασίες, ψηφιακά έργα και κοινές ενέργειες, των My market και της εταιρείας, επιβραβεύθηκαν από το θεσμό των Supermarket Awards, μία διοργάνωση με σταθερά υψηλό επίπεδο συμμετοχών από όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Αναλυτικότερα τα βραβεία της εταιρείας:

GOLD

 • Ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ με την υποψηφιότητα: eshop My market + Υπηρεσία Speedy
 • Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα / Last Mile Delivery με την υποψηφιότητα: Ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός και επέκταση του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος
 • Direct Διαφήμιση & Προώθηση με την υποψηφιότητα: Προσωποποιημένες Επικοινωνίες & Promos
 • Κοινές Ενέργειες CSR με την υποψηφιότητα: Fabric Republic + Skip (Unilever)
 • Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας / Άλλες Υπηρεσίες με την υποψηφιότητα: Metro Connect – Από το σύννεφο στο ράφι
 • Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα με την υποψηφιότητα: X-VAN Real Time EDI (συνεργασία με Impact, ΚΡΙ ΚΡΙ)

 

SILVER

 • Συνεργασία με Τοπικούς Παραγωγούς με την υποψηφιότητα: Καινοτόμες Φρουτοσαλάτες χωρίς τεχνητά συντηρητικά σε συνεργασία ΕΜΠ
 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης- METRO ΑΕΒΕ - Δράσεις προς την ενεργειακή ουδετερότητα
 • Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: Πλάνο ενεργειών Πάσχα
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) - Άνθρωπος με την υποψηφιότητα: METRO και Be-Live στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) - Περιβάλλον με την υποψηφιότητα: Ανακύκλωση (Ημέρα Περιβάλλοντος)
 • Δίκτυο S/M Franchising Convenience με την υποψηφιότητα: My market Local

 

BRONZE

 • Συμβολή στην Εθνική Οικονομία με την υποψηφιότητα: Ανακύκλωση (Ημέρα Περιβάλλοντος)
 • Μάρκετινγκ & Διαφήμιση με την υποψηφιότητα: Omnichannel Διαγωνισμοί & Επικοινωνιακά Υλικά
 • Big Data & Marketing Analytics με την υποψηφιότητα: Έλεγχος απόδοσης προϊόντων συλλογής
 • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την υποψηφιότητα: Ακαδημία Ηγεσίας Linkage & Ακαδημία Στελεχών OΠΑ
 • "Υποστήριξη (τεχνική, οργανωσιακή, προμηθευτική) των Καταστημάτων Convenience με την υποψηφιότητα: My market Local

 

Παράλληλα, η υποψηφιότητα για το καινοτόμο εργαλείο «Metro Connect – Από το σύννεφο στο ράφι» έλαβε και το βραβείο Top Rated Project, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση της 3ης ενότητας συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία.

Σημαντική στιγμή στη φετινή διοργάνωση αποτέλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Παντελή Παντελιάδη, για την συνεισφορά του στον κλάδο του λιανεμπορίου. Σε ένα κλίμα συγκίνησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν ένα σύντομο βίντεο για τον ίδιο και την επαγγελματική του πορεία. Την Τιμητική Διάκριση παρέλαβε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRO.

 

Σχετικά με τη METRO AEBE:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει τρεις αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market και My market Local, με συνολικά 288 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Επτά βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Με Gold, 2 Silver και 2 Bronze βραβεύσεις, η No1 αλυσίδα χονδρικού εμπορίου, τα METRO Cash & Carry ξεχώρισαν στις απονομές των Loyalty Awards 2023, ενός θεσμού που αναδεικνύει για 6η χρονιά την αριστεία και την καινοτομία στα προγράμματα επιβράβευσης των εταιρειών.

Η κάθε μία από τις 7 σημαντικές διακρίσεις της αλυσίδας METRO Cash & Carry, επιβεβαιώνει, την επιμονή της εταιρείας προς την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, την καινοτομία και την καλύτερη εμπειρία των επαγγελματιών πελατών της, οι οποίοι την στηρίζουν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια .

Συγκεκριμένα οι βραβεύσεις που απέσπασαν τα METRO Cash & Carry ήταν οι εξής:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best B2B Initiative» για το πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης HO.RE.CA. «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry».
 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best in E-commerce» για το eshop METRO Cash & Carry την πιο ολοκληρωμένη e-εμπειρία για κάθε επαγγελματία.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best in Omnichannel» για το eshop METRO Cash & Carry και την 360ο εμπειρία για κάθε επαγγελματία.
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best Use of Gamification» για το «Focus Bonus», το πρόγραμμα που γίνεται παιχνίδι στα μάτια του πελάτη.
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best Use of CRM» για το eshop METRO Cash & Carry, ο πελάτης στο επίκεντρο της πιστότητας και του performance.
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Best Use of Social Media» για το «Πετυχαίνουμε Μαζί», το πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης που γίνεται on demand.
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Best Promo Campaign / Contest» για το πρόγραμμα «Άγιος Βασίλης μόνο για επαγγελματίες» στο eshop METRO Cash & Carry.

Τα βραβεία αυτά ενθαρρύνουν και αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry, για τη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων, πάντα προς όφελος των επαγγελματιών πελατών και συνεργατών τους.

Super Market Awards 2022: H METRO AEBE αναδείχθηκε RETAILER OF THE YEAR για 2η συνεχή χρονιά!

Super Market Awards 2022

H METRO AEBE αναδείχθηκε RETAILER OF THE YEAR για 2η συνεχή χρονιά!

Έλαβε την κορυφαία διάκριση του θεσμού και άλλα 16 βραβεία!

Ένα Platinum, ένα Top Rated Project, επτά Gold, πέντε Silver και δύο Bronze βραβεία συμπλήρωσαν το κάδρο διακρίσεων της METRO AEBE στη βραδιά απονομής των Super Market Awards 2022!

Οι δράσεις και πρωτοβουλίες των My market, των METRO Cash & Carry αλλά και τα εταιρικά έργα και συνεργασίες, ξεχώρισαν ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων του θεσμού. Βραβεύσεις όπως οι συγκεκριμένες, αποτελούν επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των εργαζομένων, αλλά και μια επιβεβαίωση ότι οι ενέργειες της εταιρείας προς κάθε κατεύθυνση, είναι στον σωστό δρόμο.  Απόδειξη ότι η εταιρεία απέσπασε πολλαπλές διακρίσεις που την κατέστησαν τον μεγάλο νικητή της φετινής διοργάνωσης, με αποκορύφωμα τη διάκριση ως Retailer of the Year.

Αναλυτικά τα βραβεία της εταιρείας:

GOLD

 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής με την υποψηφιότητα My Posto - Ψηφιακός Βοηθός Ποιότητας στην πρώτη γραμμή

 • Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: Η omnichannel στρατηγική των My market για την ανάπτυξη και εξέλιξη των προωθητικών ενεργειών

 • Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty με την υποψηφιότητα: «Focus Bonus!» Η δυναμική επιστροφή του παιχνιδιού που επιβραβεύει και μοιράζει δώρα!

 • Big Data & Marketing Analytics με την υποψηφιότητα: Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων και  Επιχειρησιακής Ευφυΐας

 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον με την υποψηφιότητα: Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη

 • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την υποψηφιότητα: Πυξίδα Ανάπτυξης 360ο - METRO ΑΕΒΕ

SILVER

 • Συνεργασία με Τοπικούς Παραγωγούς με την υποψηφιότητα: My Market: Αναδεικνύοντας τους Έλληνες Παραγωγούς μας και τα Φρέσκα Προϊόντα τους

 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα: eshop My market

 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης - METRO ΑΕΒΕ

 • Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών με την υποψηφιότητα: METRO delivery drivers - bill payments

 • Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL) με την υποψηφιότητα: My home ρολά υγείας και ρολό κουζίνας σε χάρτινη συσκευασία

BRONZE

 • Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα με την υποψηφιότητα: METRO End To End Distribution. Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης μεταφορικού έργου (TMS). Από τη δρομολόγηση στην ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Παράλληλα, τα My market, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ και την Εναλεία απέσπασαν Gold βραβείο για την περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Καθαρό Αιγαίο», ενώ σε συνεργασία με την Henkel, απέσπασαν Bronze βραβείο για τον Καθαρισμό Λιμνών της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος – Καθάρισε στην πηγή» του Dixan. 

Το μοναδικό Platinum βραβείο της διοργάνωσης έλαβε η υποψηφιότητα «My Posto - Ψηφιακός Βοηθός Ποιότητας στην πρώτη γραμμή»! Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας! 

Η ίδια υποψηφιότητα έλαβε και το βραβείο Top Rated Project συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην 1η Ενότητα με τίτλο: Λιανεμπόριο / Σούπερ Μάρκετ.

Όλες οι παραπάνω διακρίσεις, ανέδειξαν τη METRO, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως RETAILER OF THE YEAR. 

Σχετικά με τη METRO AEBE:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market, με συνολικά 280 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Τα METRO Cash & Carry αναδείχθηκαν Loyalty Brand of the Year στα Loyalty Awards 2022

Τα METRO Cash & Carry αναδείχθηκαν Loyalty Brand of the Year και απέσπασαν τέσσερις βραβεύσεις στα Loyalty Awards 2022

Την τιμητική διάκριση ως Loyalty Brand of the Year και τέσσερα ακόμα σημαντικά βραβεία απέσπασαν τα METRO Cash & Carry, ξεχωρίζοντας κατά τη διάρκεια των απονομών της διοργάνωσης των Loyalty Awards 2022. Ο θεσμός, για 5η χρονιά, αναγνωρίζει και αναδεικνύει τα επιτεύγματα και τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες προγραµµάτων και μοντέλων επιβράβευσης, τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι ίδιες οι μάρκες για επικοινωνία και αλληλεπίδραση µε τους πελάτες και συνεργάτες τους, καθώς και τις στρατηγικές που υλοποιούν οι επιχειρήσεις για τη διατήρηση του πελατολογίου τους. 

Οι διακρίσεις της αλυσίδας METRO Cash & Carry, επιβεβαιώνουν, για άλλη μία φορά, τη διαχρονική προσήλωση προς την εξυπηρέτηση, την ικανοποίηση και την καλύτερη εμπειρία των επαγγελματιών πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, η τιμητική διάκριση ως Loyalty Brand of the Year, αποδεικνύει τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης των επαγγελματιών HO.RE.CA και Λιανικής Πώλησης, με τα καταστήματα METRO Cash & Carry, οι οποίοι εδώ και σχεδόν 50 χρόνια παραμένουν πιστοί για την προμήθεια των προϊόντων τους. Επιπλέον, οι τέσσερις βραβεύσεις που απέσπασε η εταιρεία στις απονομές ήταν οι εξής:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Use of Rewards & Incentives» για το “Focus Bonus” το πρόγραμμα επιβράβευσης και παροχής κινήτρων για επιπλέον αγορές που συμβάλλει στην αύξηση πιστότητας των πελατών
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best B2B Initiative» για το Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry»
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best Marketing Campaign» για το Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry» και την στοχευμένη τοποθέτησή του στα μέσα επικοινωνίας
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Best in Omnichannel» για το πρόγραμμα “Focus Bonus” και την επιτυχημένη πολυκαναλική καμπάνια προώθησής του

Η METRO Cash & Carry, ως μία 100% ελληνική αλυσίδα, από την ίδρυση της το 1976 έως και σήμερα, παραμένει πιστή στις αξίες της, που την θέλουν να νοιάζεται για τους πελάτες της, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της, προσφέροντας τους σταθερά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και ουσιαστική υποστήριξη πέρα και πάνω από τις αμιγώς εμπορικές συναλλαγές τους.

Δύο σημαντικά βραβεία για τη ΜΕΤRO AEBE στα e-volution Awards 2022!

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη αύξηση, αλλά και ανάπτυξη, στη χρήση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, η METRO AEBE ξεχώρισε για ακόμη μία φορά σε μία από τις πλέον καταξιωμένες διοργανώσεις βραβείων της χώρας, τα e-volution Awards 2022. Τόσο τα METRO Cash & Carry, όσο και το eshop των My market, διακρίθηκαν για την καινοτομία και την εκτέλεση των πρωτοβουλιών τους που πάντοτε έχουν στο επίκεντρό τους τον πελάτη.
 
Συγκεκριμένα, η METRO απέσπασε 2 σημαντικά βραβεία!
 
SILVER βραβείο στην κατηγορία Στρατηγική Loyalty με την υποψηφιότητα: "Focus Bonus" - H δυναμική επιστροφή του παιχνιδιού που επιβραβεύει και μοιράζει δώρα!" και BRONZE βραβείο στην κατηγορία Best in Food & Drinks με την υποψηφιότητα: "eshop My market".
 
Τα βραβεία αυτά αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της εταιρείας μας για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες, αλλά και τους συνεργάτες της.

Super Market Awards 2021

H METRO AEBE ανακηρύχθηκε TOP NATIONAL RETAILER!

Μεγάλος Νικητής της φετινής διοργάνωσηςκερδίζοντας τα κορυφαία βραβεία
(TOP NATIONAL RETAILERPLATINUM Award και TOP RATED PROJECT / Λιανεμπόριο)

 

Επτά GOLD βραβείαπέντε SILVER και τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις TOP NATIONAL RETAILER, PLATINUM Award και TOP RATED PROJECT απέσπασε η METRO AEBE στα Super Market Awards  2021!

Η METRO AEBE είναι, φέτος, ο μεγάλος νικητής του θεσμού που βραβεύει την αριστεία στον χώρο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Δράσεις και πρωτοβουλίες των My market, των METRO Cash & Carry αλλά και εταιρικά έργα, έλαβαν υψηλές διακρίσεις. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί σημαντική επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας και καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πελάτες, τους εργαζόμενους και προς τους συνεργάτες και προμηθευτές της.

Σε μία πρωτόγνωρη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του Covid-19, η εταιρεία κατάφερε με μεθοδικό τρόπο να συνεχίσει να καινοτομεί, στηρίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας και συμβάλλοντας καθοριστικά στο να μην λείψουν από κανέναν τα βασικά αγαθά.

Ακολουθούν τα βραβεία της εταιρείας:

GOLD

 • Ηλεκτρονικό́ Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα: eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία
 • Στρατηγική́ Social Media με την υποψηφιότητα: My market Instagram Campaign 2020
 • Direct Διαφήμιση & Προώθηση με την υποψηφιότητα: Συνδυάζοντας την γνώση με την τεχνολογία: Μία νέα σχέση της εταιρείας με τους στρατηγικούς της συνεργάτες
 • Πρότυπο Κατάστημα με την υποψηφιότητα: Η πιο σύγχρονη και απολαυστική εμπειρία αγορών, στο ανανεωμένο My market Κηφισιάς.
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας με την υποψηφιότητα: «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry» - Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες
 • Κοινές Ενέργειες CSR με την υποψηφιότητα: ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market!
 • Αποτελεσματική́ Ενεργειακή́ Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης - METRO ΑΕΒΕ

SILVER

 • Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL) με την υποψηφιότητα: My market: Νέα, eco-friendly είδη μίας χρήσης!
 • Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: FIND MY SANTA
 • Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού́ με την υποψηφιότητα: METROLearn: Η δύναμη της γνώσης στο χέρι σου! (σε συνεργασία με την εταιρεία FLEX Learn)
 • Αριστεία στην Εφοδιαστική́ Αλυσίδα με την υποψηφιότητα: METROConnect: Άμεση και Online ενημέρωση στην υπηρεσία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας
 • Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα με την υποψηφιότητα: Το myDATA Hub του Ομίλου Epsilon Net η λύση διασύνδεσης της METRO ΑEBE με την ΑΑΔΕ (συμμετοχή στην υποψηφιότητα του ομίλου Epsilon Net)

 

Παράλληλα, η METRO, σε συνεργασία με την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas, απέσπασαν το μοναδικό PLATINUM  βραβείο της διοργάνωσης με την υποψηφιότητα ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market! Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο έργο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας!

Η εταιρεία έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο, το TOP RATED PROJECT για το έργο "eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία" που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην 1η Ενότητα: Λιανεμπόριο / Σούπερ Mάρκετ.

Με όλες αυτές τις διακρίσεις, η εταιρεία, δικαίως διακρίθηκε ως TOP NATIONAL RETAILER της χρονιάς.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Environmental Awards 2020

Για ακόμη μία χρονιά, η METRO AEBE διακρίνεται για την περιβαλλοντική και ενεργειακή της πολιτική και τις δράσεις της. Στη φετινή διοργάνωση των Environmental Awards 2020, η εταιρεία βραβεύτηκε για 8 υποψηφιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξής της. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύτηκαν οι πρακτικές και οι πρωτοβουλίες της για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, τα καινοτόμα «πράσινα» έργα και τις τεχνολογίες που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη.

Τα βραβεία που έλαβε η εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

- Για την υποψηφιότητα Εφαρμογή αλγορίθμων & αυτοματισμών & πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence ΑΙ) για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας & τον έλεγχο των ψυκτικών εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας μέσω στοχευμένων δράσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Ενεργειακή διαχείριση εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ στον τομέα του φωτισμού απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Δράσεις της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στα πλαίσια της χρήσης καθαρής ενέργειας, απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Πιστοποίηση της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001 απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε BRONZE.

Επιπλέον, η εταιρεία μας κέρδισε το κορυφαίο βραβείο Energy Εxcellence of the Year, καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Τα Environmental Awards 2020 διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για 6η συνεχή χρονιά. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους και να φωτογραφηθούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στο χώρο του Hοuse124.

Τρεις Σημαντικές Διακρίσεις στα Packaging Awards 2020

Η εταιρεία μας απέσπασε 3 βραβεία στην τέταρτη διοργάνωση των Packaging Awards της Boussias Communication που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας. Η διοργάνωση βραβεύει επιχειρήσεις για την καινοτομία τους στο σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. 

Τα βραβεία που κέρδισε η εταιρεία μας ήταν τα ακόλουθα. 

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto My line (δημητριακά + μπάρες)

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto χυμοί

BRONZE για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands - My gusto παιδικά δημητριακά

Super Market Awards 2020

Η METRO AEBE στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης των Super Market Awards 2020 με 12 Βραβεία! Η εταιρεία απέσπασε 10 βραβεία σε 10 κατηγορίες, και τα 2 κορυφαία ειδικά βραβεία «Platinum» και «Top Rated Project».  

Για ακόμη μία χρονιά, η METRO ΑΕΒΕ αναδείχθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης των Super Market Awards.

Η εταιρεία βραβεύθηκε με 10 βραβεία σε 10 κατηγορίες, αποδεικνύοντας τη σταθερή της δέσμευση στην Καινοτομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Παράλληλα, κέρδισε και 2 κορυφαία ειδικά βραβεία, το «Platinum» και το «Top Rated Project» για το Λιανεμπόριο/Σούπερ Μάρκετ.

Η εταιρεία κέρδισε GOLDSILVER και BRONZE βραβεία, καθώς και 2 από τα 4 ειδικά βραβεία της διοργάνωσης. Το «Top Rated Project» και το μοναδικό «PLATINUM Award» για την υποψηφιότητα «Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών - My Wine App»η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας.

Αναλυτικά, η METRO διακρίθηκε στις ακόλουθες κατηγορίες:

·         Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών με την υποψηφιότητα My wine App – GOLD,  PLATINUM και Top Rated Project – Λιανεμπόριο/Σούπερ Μάρκετ

·         Μάρκετινγκ & Διαφήμιση με την υποψηφιότητα My Καμπάνια 2019 – GOLD

·         Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας με την υποψηφιότητα Virtual Store - My market espot - GOLD

·         Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα Eshop My market - GOLD

·         Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα Πετυχαίνουμε Μαζί από τα METRO Cash & Carry - GOLD

·         Κοινές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα My market espot - P&G Virtual Store – GOLD

·         Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την υποψηφιότητα Έρευνα Ανατροφοδότησης 2019 - «Πυξίδα Ανάπτυξης» - SILVER

·         Πρότυπο κατάστημα με την υποψηφιότητα My market Γαστούνη – SILVER

·         Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty με την υποψηφιότητα Focus Bonus από τα METRO Cash & Carry - SILVER

·         Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος με την υποψηφιότητα Πάμε Μπροστά - Δίνουμε Πίσω από τα My market - BRONZE

Επίσης, σε συνεργασία με τη Henkel, τα My market διακρίθηκαν με BRONZE βραβείο στην κατηγορία Marketing & Επικοινωνία non food, για την κοινή ενέργεια My Market – Dixan «Το μεγάλο ξεκαθάρισμα».

Λόγω της περιόδου, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ανοικτό χώρο, στο FIVE ELEMENTS  στη Βαρυμπόμπη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, από την Boussias Communications, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τις αρχές, μέτρα ασφαλείας.

Βραβεία Energy Mastering Awards 2019

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης των Energy Mastering Awards 2019 η METRO AEBE με την κορυφαία διάκριση «Energy Efficient Company of the year» και 15 ακόμη βραβεία!

Στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διακρίθηκε πανηγυρικά η METRO AEBE στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019. Η εταιρεία απέσπασε 4 GOLD, 5 SILVER και 6 BRONZE βραβεία για τις καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας της, εξασφαλίζοντας τη θέση της στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της πιο αποτελεσματικής εταιρείας στη Διαχείριση Ενέργειας «Energy Efficient Company of the year»!

Τα Βραβεία αφορούσαν σε όλες τις Επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) που παράγουν και διαχειρίζονται ενέργεια, προσφέρουν υπηρεσίες και τεχνολογίες ή είναι χρήστες ενέργειας και έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρακτικές ή έχουν εγκαταστήσει σύγχρονη τεχνολογία για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουν (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη) κατά την παραγωγική ή και εφοδιαστική τους διαδικασία.

Η βράβευση των υποψηφιοτήτων που κατέθεσε η METRO σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου, αποτελεί το επιστέγασμα όλων των δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. ‘Έχοντας καταφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει, η οποία αγγίζει το 20% την τελευταία τριετία, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους ηγέτες της αγοράς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικά, τα βραβεία που απέσπασε η METRO AEΒΕ:

 1. Energy Revolution - Δράσεις της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο της χρήσης καθαρής ενέργειας (σε συνεργασία με τη Schneider Electric και τη LeasePlan)   BRONZE
 2. Leadership - METRO innovation ecosystem and AI in energy management   BRONZE
 3. Εnergy Efficient & Saving Products, Technologies and Services   - Σχεδίαση και παραγωγή συστημάτων φωτισμού τεχνολογίας LED για τις εγκαταστάσεις της METRO  BRONZE
 4. Energy Efficiency Management -  Water Efficiency -Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου για την αύξηση του βαθμού απόδοσης ψυκτικής εγκατάστασης με χρήση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε εγκατάσταση της ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ   BRONZE
 5. Energy Efficiency Management -Energy Savings Performance Contract (ESPC) - Ενσωμάτωση συμβολαίων ενεργειακής απόδοσης στη διαδικασία προμήθειας ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ   BRONZE
 6. Energy Efficiency Innovations & Technologies - Energy Intelligence Software - Εφαρμογή αλγορίθμων βελτιστοποίησης επί των ρυθμίσεων λειτουργίας και ελέγχου των ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ   BRONZE
 7. Energy Efficiency Innovations & Technologies - Smart Metering Technology (σε συνεργασία με τη Schneider Electric) Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας METRΟ ΑΕΒΕ και Schneider Electric για την ενεργειακή διαχείριση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας   SILVER
 8. Energy Conservation- Δράσεις και κανόνες της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας   SILVER
 9. Energy Innovation-Παραγωγή ψύξης και κλιματισμού/θέρμανσης χώρων από σύστημα με υπερκρίσιμο διοξείδιο του άνθρακα και χρήση γεωθερμίας σε καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ   SILVER
 10. Energy Efficiency Certification   - ISO ΕΝ 50001 Certification - Πιστοποίηση της METRO ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης   SILVER
 11. Energy Storage Innovation-Αποθήκευση ψυκτικής ισχύος σε υλικά αλλαγής φάσης (PCM) εντός των ψυγείων της METRO ΑΕΒΕ   SILVER
 12. Energy Efficiency Management - Lighting Retrofit - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω δράσεων αντικατάστασης φωτισμού στις εγκαταστάσεις της METRO ΑΕΒΕ   GOLD
 13. Energy Efficiency Management -Reduction / Minimization Emissions - Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της METRO ΑΕΒΕ   GOLD
 14. Εnergy Efficiency Improvement - Λιανεμπόριο / Retail and Supermarkets Στρατηγική και δράσεις της METRO ΑΕΒΕ με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής της επίδοσης   GOLD
 15. Energy Efficiency Innovations & Technologies (Με τη συνεργασία της Schneider Electric) -Energy Monitoring Technologies -Καταγραφή και εποπτεία ενεργειακών επιμέρους καταναλώσεων για τα καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ   GOLD

Κορυφαίο Βραβείο: Energy Efficient Company of the year. Απονέμεται στην επιχείρηση που συγκέντρωσε τις περισσότερες διακρίσεις στις κατηγορίες που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας.

Super Market Awards 2019 - Επτά χρυσά βραβεία για τη METRO AEBE

Επτά χρυσές (GOLD) διακρίσεις ήταν ο απολογισμός των βραβείων για τη METRO AEBE στην τελετή απονομής των Super Market Awards  2019.

Η METRO AEBE αναδείχθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του θεσμού που αποτελεί διάδοχο και μετεξέλιξη των καταξιωμένων σελφ σέλβις Excellence Awards.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η METRO, τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσεται διαρκώς σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η επιτυχία στα βραβεία έρχεται για ακόμη μία φορά ως ανταμοιβή και επιστέγασμα της σταθερής δέσμευσης της 100% ελληνικής εταιρείας απέναντι στους καταναλωτές, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της, καθώς και της προσήλωσής της στη λειτουργία της σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αναλυτικά, η εταιρεία απέσπασε την ψηλότερη διάκριση στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Re-branding με την υποψηφιότητα  ENIAIA EIKONA My market, Τρία χρόνια μετά την εξαγορά!
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας  με την υποψηφιότητα  Ψηφιακή Επικοινωνία Εταιρικής Καμπάνιας: My  “Δικό μου είναι… ό, τι με εκφράζει”
 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ  eshop My market: ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ
 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα  My market: ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 • Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Προσωπικού με την υποψηφιότητα  METRO AEBE: ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ!
 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής με την υποψηφιότητα  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Κατηγορία Προϊόντων με την υποψηφιότητα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στα ΡΑΦΙΑ των My market!

Επίσης, η εταιρεία μας έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο στην κατηγορία Top Rated Project” για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Απασχολησιμότητας Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο οποίο η METRO συμμετέχει ως Στρατηγικός Συνεργάτης Απασχόλησης

Επίσης, η εταιρεία μας κέρδισε ακόμη ένα, αργυρό (SILVER), βραβείο ως μέρος της συνέργειας της εταιρείας MARS με τα My market, στην κατηγορία  Συνεργασία στην Έρευνα & Ανάπτυξη Προϊόντων  με την υποψηφιότητα UNCLE BEN'S ΡΥΖΙ 2 ΛΕΠΤΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ MY MARKET 2018.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Anais Clubστη Βαρυμπόμπη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Responsible Business Awards 2019 «Επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία και στους πελάτες μας»

Δύο ακόμη Βραβεία είναι ο απολογισμός της METRO AEBE στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Hellenic Responsible Business Awards που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της METRO από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 1976 και κάθε χρόνο φροντίζει να είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και να επιστρέφει αξία στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται με πολλαπλούς τρόπους.                               

Οι διακρίσεις που απέσπασε η εταιρεία ήταν:

 • SILVER Βραβείο στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη- Διαχείριση Ενέργειας με την υποψηφιότητα: METRO AEBE. ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
 • BRONZE Βραβείο στην κατηγορία Εργαζόμενοι - Επικοινωνία / Καμπάνια Δέσμευσης Εργαζομένων με την υποψηφιότητα: ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ METRO "ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ" 

Τα βραβεία διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week και την Boussias Communications

Σημαντικές Διακρίσεις της ΜΕΤRO A.E.B.E στα Retail Business Awards 2019

Πέντε διακρίσεις, εκ των οποίων και οι δύο κορυφαίες της διοργάνωσης, Retailer of the Year και Retail Manager of the Year 2019 για το Διευθύνοντα Σύμβουλο Αριστοτέλη Παντελιάδη, ήταν ο απολογισμός της METRO AEBE  στη χθεσινή τελετή των Retail Business Awards, που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για 17η συνεχόμενη φορά.

Το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές πλάνο ενσωμάτωσης της Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Εκτός από τα δύο κορυφαία βραβεία, η εταιρεία απέσπασε 3 ακόμη σημαντικές διακρίσεις:

1ο Βραβείο RETAIL STORE SUPERMARKET (My market στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα)

1ο Βραβείο SOCIAL MEDIA STRATEGY My market

2ο Βραβείο RETAIL CAMPAIGN My market (καμπάνια “My”)

Σημαντική Βράβευση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της METRO AEBE από την KPMG

Μία ακόμη σημαντική βράβευση κατέκτησε η METRO AEBE, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του 20ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού και κατά την απονομή των αντίστοιχων Βραβείων από την εταιρεία KPMG.

Πιο συγκεκριμένα, η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ έλαβε τη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού ως «η επιχείρηση με την καλύτερη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την εξαγορά/συγχώνευση άλλης εταιρείας»! Το βραβείο αφορά τον τρόπο διαχείρισης, τις ενέργειες και τις πρακτικές της εταιρείας κατά τη διάρκεια του έργου ενσωμάτωσης του δικτύου της Βερόπουλος και των εργαζομένων του, στο δίκτυο των My market σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος το περασμένο Φεβρουάριο από τη METRO AEBE διέσωσε περίπου 4.200 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες ώρες κατάρτισης και εκπαίδευσης στους νέους εργαζόμενους, καθώς και 1.136 επιπλέον προσλήψεις στον οργανισμό.

Το σύνολο των εργαζομένων που εντάχθηκαν στη METRO AEBE από το δίκτυο της Βερόπουλος, είχε την ευκαιρία να γίνει κοινωνός ενός σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος πολιτικών και διαδικασιών εργασίας (π.χ. ετήσιες αξιολογήσεις), ενώ παράλληλα ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δέχθηκε άμεση θετική αναπροσαρμογή στη μισθοδοσία του.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους, γεγονός που την κατατάσσει στους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρα.

Τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG αποτελούν εδώ και 16 συναπτά έτη ένα θεσμό, που έχει ως στόχο να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες στο χώρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες πρακτικές. Κάθε χρόνο τρεις εταιρείες βραβεύονται για τις πρωτοβουλίες τους στο πλαίσιο του Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τρεις Σημαντικές Διακρίσεις στα Packaging Awards 2020

Η εταιρεία μας απέσπασε 3 βραβεία στην τέταρτη διοργάνωση των Packaging Awards της Boussias Communication που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας. Η διοργάνωση βραβεύει επιχειρήσεις για την καινοτομία τους στο σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. 

 

Τα βραβεία που κέρδισε η εταιρεία μας ήταν τα ακόλουθα. 

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto My line (δημητριακά + μπάρες)

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto χυμοί

BRONZE για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands - My gusto παιδικά δημητριακά

Τρία χρυσά βραβεία για τη METRO Α.Ε.Β.Ε. στα Self Service Excellence Awards 2016

Τρία χρυσά βραβεία ήταν ο απολογισμός της METRO AEBE στη χθεσινή τελετή απονομής των σελφ σέρβις Excellence Awards 2016, που διοργανώθηκε φέτος για 5η συνεχόμενη φορά και έλαβε χώρα χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία μας κέρδισε βραβεία στις κατηγορίες:

 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής για το Σύστημα Ιχνηλασιμότητας στα φρέσκα προϊόντα μας
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας για τα METRO Cash and Carry
 • Στρατηγική Social Media για το έργο της ενοποίησης και την καμπάνια «Τα καλύτερα έρχονται» για τα My market

Ο θεσμός των σελφ σέρβις Excellence Awards 2016 προβάλλει την αξία της επιχειρηματικής πρωτοπορίας και επιβραβεύει τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που αποδεικνύουν στην πράξη πως η δημιουργική προσέγγιση των προκλήσεων της κάθε εποχής μπορεί να οδηγεί σε σημαντικά αποτελέσματα.

Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό σελφ σέρβις της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Manager of the Year 2015

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2015, στη 14η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε Επιχειρηματίες ή Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους στην επιχειρηματικότητα, αλλά και για τη συνεπή συμπεριφορά τους σε αυτή.

Ο κ. Παντελιάδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και όχι ο εχθρός της κοινωνίας. Είπε ακόμη ότι από το 2016 ως το 2018 επενδύει 100 εκ  € στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επέκταση των γραφείων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών η εταιρεία αναμένεται να έχει 1,5 δισ. € κύκλο εργασιών, 10.000 εργαζόμενους και ένα δίκτυο 280 καταστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Metro Cash and Carry, που αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη στο χώρο της χονδρικής στη χώρα μας.

Τη λαμπρή Τελετή Απονομής παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον Πρόεδρο Παντελή Παντελιάδη από το Σύνδεσμο Θεσσαλονικέων

Ο Πρόεδρος της METRO ΑΕΒΕ Παντελής Παντελιάδης ήταν ο επιχειρηματίας που βραβεύτηκε φέτος από το ιστορικό σωματείο «Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων» για την προσφορά του όχι μόνο στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, αλλά και στην κοινωνία και τον πολιτισμό του τόπου του, με όραμα και συνέπεια στις αξίες και στις αρχές του.

Από το 2008, ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων διοργανώνει τη εκδήλωση «Θεσσαλονικέων Επιχειρείν» μέσω της οποίας τιμά σημαντικούς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που έχουν προσφέρει στη χώρα όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε μία λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» ο κ.Παντελής Παντελιάδης παρέλαβε το βραβείο του, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην προσωπική και επαγγελματική του πορεία και ευχαριστώντας όλους όσους στάθηκαν πλάι του για να καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία τη METRO AEBE στη θέση που είναι σήμερα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.

 

Φωτογραφία: Ο κ. Παντελής Παντελιάδης ανάμεσα στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων κυρία Εριέττα Καραγιάννη - Χαμηλοθώρη και στον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Χρήστο Φώλια.

Retail Manager of the Year 2015

Με την κορυφαία διάκριση Retail Manager of the Year 2015, τιμήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO A.E.B.E. Αριστοτέλης Παντελιάδης στην τελετή των Retail Business Awards, που έλαβαν χώρα για 14η φορά στο Metropolitan Expo.

Energy Mastering Awards 2015

Ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα Βραβεία ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός της METRO AEBE στο Διαγωνισμό «Energy Mastering Awards 2015». Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Energy Conservation», μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, δύο ασημένια Βραβεία στις κατηγορίες «Lighting Retrofit» και «Energy Efficient & Saving Products» και δύο χάλκινα στις κατηγορίες «Λιανεμπόριο» και «ISO EN 50001 Certification».

Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2015

Η εταιρεία METRO Α.Ε.Β.Ε απέσπασε το «Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας» στα ιστορικά Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ που διοργανώθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά από τη Λέσχη επιχειρηματικότητας. Τα Βραβεία αυτά τιμούν επιχειρηματίες που διακρίνονται για την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στη διοίκηση και στη λειτουργία των οργανισμών τους, οδηγώντας τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Παράλληλα, η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τίμησε τον Αριστοτέλη Παντελιάδη με το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας 2015, ως εξέχοντα απόφοιτο επιχειρηματία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βράβευση "Οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας"

Μία ακόμη σημαντική διάκριση όπως αυτή στο θεσμό «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που διοργάνωσε η Direction, απέσπασε η εταιρεία μας για τη χρονική περίοδο 2010 - 2014. Η διάκριση αυτή αποδίδεται σε όλες εκείνες τις εταιρείες που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όχι μόνο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα να καταγράψουν θετικά αποτελέσματα, να κερδίσουν μερίδια στην αγορά και να συνεχίσουν σταθερά την αναπτυξιακή τους πορεία.

Environmental Awards 2015

Νέα, τιμητική διάκριση για τη METRO ΑΕΒΕ, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του θεσμού των Environmental Awards. Η εταιρεία απέσπασε το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Energy Mastering: Αποδοτική Διαχείριση Ενέργειας/Energy Efficiency in Business», στην οποία βραβεύονται εταιρείες που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές κατά την παραγωγική ή/και τη λειτουργική τους διαδικασία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

2 βραβεία Social Media Awards - 2015

Τα METRO Cash & Carry τιμήθηκαν με ένα χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Best Social Media Strategy for Sales, για την ενέργεια “Ξωτικά Χριστούγεννα” και ένα αργυρό στην κατηγορία Best Social Media Strategy for B2B στο Facebook.

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Ηγεσία -Εκπαίδευση και Ανάπτυξη» - 2014

Με το χρυσό βραβείο διακρίθηκε η εταιρεία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning τμήματος ψυγείων λιανικής που έχει αναπτύξει. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης όπου οι εργαζόμενοι του ιδιαίτερα απαιτητικού τμήματος των ψυγείων αποκτούν συνολική εικόνα για τον τομέα τους.

Βραβεία ΕΒΕΑ 2014

Μεγάλη ήταν η διάκριση της METRΟ στην 17η τελετή απονομής των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τα βραβεία ΕΒΕΑ απονέμονται εδώ και 19 χρόνια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ως αναγνώριση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων τους και ως κίνητρο για την περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, το οποίο επισφράγισε την επένδυση ύψους 35 εκ. € για την δημιουργία του Κέντρου Διανομής μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας και την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Βραβείο Transport & Logistics 2014

Μια σημαντική διάκριση για την METRO προήλθε από τα Transport & Logistics Awards 2014, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.

Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο «Εξαιρετικής επίδοσης» στην κατηγορία «Βιωσιμότητα, Υγιεινή & Ασφάλεια: Πράσινα Logistics». Με αυτό το βραβείο αναγνωρίζονται οι δράσεις μας που στόχο τη μείωση του εκπεμπόμενου CO² με αποτέλεσμα τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Βραβεία Excellence Awards - 2014

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας»
«Κοινές Ενέργειες CSR»
«Private Label – Εκλεκτές Γεύσεις Αποξηραμένα Βασιλομανίταρα 30g»

Βραβείο True Leaders από την ICAP – 2014

Για 5η συνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 22.000 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 54 εξ αυτών.

Βραβεία Excellence Awards – 2013

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Συστήματα & Τεχνικές Διοίκησης»
«Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία»
«Private Label – Νωπά γάλατα Εκλεκτές Γεύσεις 1lt Πλήρες ή Ελαφρύ»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2013

Για 4ησυνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 20.200 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 53 εξ αυτών.

Βραβεία Excellence Awards - 2012

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Καινοτομία/Νέα Τεχνολογία»
«Βέλτιστη Πρακτική Διοίκησης»
«Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας»

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Τεχνολογία στο HR» - 2012

Ως η εταιρεία που χρησιμοποίησε καλύτερα την τεχνολογία για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσα από ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης των λειτουργιών της

Βραβείο Ανθρώπινου Δυναμικού από την KPMG - 2012

Απονεμήθηκε ένα απο τα 3 βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού στο πλαίσιο του 15ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργάνωσε η KPMG, στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2012

Για 3η συνεχή φορά η METRO κέρδισε το βραβείο True Leaders της ICAP, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τέσσερα αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα (κερδοφορία, αύξηση προσωπικού, δανειοληπτική ικανότητα και πρωταγωνιστική θέση στον κλάδο.  Η αναγνώριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη φετινή χρονιά γιατί από ένα σύνολο 20.500 εταιρειών μόνο 43 πληρούν τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν ως "True Leaders" της αγοράς, σε σύγριση με την προηγούμενη χρονιά, που οι εταιρείες που είχαν καταφέρει να διακριθούν ήταν 52, δηλαδή 9 εταιρείες περισσότερες απ' ότι φέτος.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2011

Aναδείχθηκε ως μία από τις 40 “True Leaders” Εταιρείες ή Ομίλους και για το 2011, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα 4 αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα, δηλαδή Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, Score και Θέση στον Κλάδο.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, η METRO ΑΕΒΕ αξιολογήθηκε με ΑΑ credit rating, κατέλαβε την 5η θέση στον κλάδο εμπορίου s/m και πολυκαταστημάτων (βάσει τζίρου), αύξησε κατά 10% τον αριθμό των εργαζομένων της το 2010 και με 3.600 εργαζόμενους κατείχε τη 19η θέση στην κατηγορία Leading Employees. Παράλληλα, με 33,9 εκ. € κέρδη EBITDA, κατατάχθηκε σε μία από τις 50 θέσεις των Business Leaders.