Προετοιμαστείτε σωστά για την επαναλειτουργία της επιχείρησής σας!
Η ώρα για το restart της εστίασης πλησιάζει. Φτιάξτε μία check list με τις εργασίες που πρέπει να κάνετε μέχρι το άνοιγμα.
-
Δημιουργήστε μία λίστα εργασιών που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας.
-
Ελέγξτε την λειτουργία όλων των συσκευών (πχ ψυγεία, φούρνους) διορθώστε και καθαρίστε.
-
Ελέγξτε αποθέματα σε καθαριστικά και είδη υγιεινής (σαπούνια χεριών, χειροπετσέτες κτλ). Προμηθευτείτε υλικά με προσφορές.
-
Τσεκάρετε τροφές long life που πιθανότατα έχετε. Δείτε ημερομηνίες λήξης, τυχόν φθορές στις συσκευασίες που ενδέχεται να επηρεάσουν την «ασφάλειά» τους.
-
Σχεδιάστε πιάτα που φέρνουν κέρδος με υλικά που έχουν διάρκεια, και συνδυάζουν πολλές χρήσεις (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, δημητριακά).
-
Διαχειριστείτε το κεφάλαιο επαναλειτουργίας της επιχείρησής σας με τις κατάλληλες προμήθειες και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
-
Τυπώστε μενού μίας χρήσης (οικονομικότερα-συμβατά με την εποχή).
-
Ενημερώστε τους υπαλλήλους σας για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται (συχνότητα τεστ covid, ημερήσιο πρόγραμμα καθαρισμού). Οργανώστε plan b αν υπάρξει κρούσμα.
-
Ενημερώστε σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας σας το άνοιγμα και προωθήστε το menu και τις υπηρεσίες σας.