Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια προς όφελος της επιχείρησης και των πελατών

Οι αυξήσεις της ενέργειας, των πρώτων υλών και των μεταφορών σε διεθνές επίπεδο έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στην αγορά.

Το ντόμινο των ανατιμήσεων περνά πλέον και στο food service και την εστίαση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Ο κλάδος της εστίασης ήδη νιώθει την πίεση των αυξήσεων, τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στην ενέργεια και μάλιστα μετά από μια δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας.

Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να βρούμε λύσεις για τις επιχειρήσεις μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε και να αντισταθμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το κύμα των αυξήσεων.

•Ανανεώνουμε τα μενού μας δίνοντας βάση σε εγχώρια προϊόντα, τόσο από τον πρωτογενή όσο και από το δευτερογενή τομέα (δηλαδή τα επεξεργασμένα προϊόντα). Οι τιμές των εγχώριων προϊόντων θα είναι σαφώς καλύτερες, καθώς σε αντίθεση με τα προϊόντα εισαγωγής, γλιτώνουμε ένα μεγάλο μέρος των μεταφορικών.

•Εκπαιδεύουμε και ενημερώνουμε  το προσωπικό μας για το μεγάλο φόρτο που δέχονται οι επιχειρήσεις  μας από τις ανατιμήσεις. Έτσι, αναλαμβάνει και το προσωπικό μας τις ευθύνες που του αναλογεί, κάνοντας οικονομία στις πρώτες ύλες, τόσο σε τρόφιμα όσο και σε αναλώσιμα προϊόντα.

•Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα – συνταγές  που βασίζονται πιο πολύ στην επεξεργασία  μιας οικονομικής  πρώτης ύλης. Έτσι, πετυχαίνουμε να πληρωθούμε την υπεραξία και να μειώσουμε το κόστος.

•Κοστολογούμε ξανά τα προϊόντα μας, μιας και οι αυξήσεις των πρώτων υλών είναι πολύ μεγαλύτερες και αναδιαμορφώνουμε την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης μας, προσέχοντας πάντα και τον ανταγωνισμό.

•Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές μας και ενημερωνόμαστε για νέα προϊόντα, για προσφορές που ανακοινώνονται κατά καιρούς, καθώς και για προϊόντα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα με καλύτερες τιμές (λόγω των μεταφορικών, της συσκευασίας κτλ.).