Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Απόκριες: Ετοιμάστε το μεζεδοπωλείο σας για τις γιορτινές μέρες.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να στρέψετε το βλέμμα σας στην παράδοση κατά την περίοδο της Αποκριάς; Άλλωστε, η γιορτή της Αποκριάς είναι κατεξοχήν παραδοσιακή και συνδέεται με τις γιορτές των αρχαίων χρόνων. Η χαρά και ο ενθουσιασμός αυτής της γιορτής μεταφέρονται αυτούσια με το πέρασμα των χρόνων, με μικρές παραλλαγές σε συνήθειες, ήθη κι έθιμα! 

 

Επειδή όμως είναι μια γιορτή που περιέχει φαγητό, ποτό, μεταμφιέσεις και χορό, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναβιώσετε τις παραδόσεις στο μεζεδοπωλείο σας με λίγα και εύκολα βήματα:

  1. Διακόσμηση.
    Η διακόσμηση τις Απόκριες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μάσκες, χρωματιστές κορδέλες, κομφετί και άλλα είδη μπορούν να συνυπάρξουν επιτυχώς και να δώσουν τη χαρούμενη καρναβαλίστικη αίσθηση που απαιτεί η γιορτή αυτή. Μέσα στο πλαίσιο του στολισμού, μπορείτε να εντάξετε και τις στολές του προσωπικού ώστε να συμμετέχετε όλοι ενεργά στους αποκριάτικους ρυθμούς. Συζητήστε με το προσωπικό σας και μοιράστε ρόλους καρναβαλιστών για να δημιουργήσετε ένα κεφάτο κλίμα που θα μεταδοθεί σίγουρα και στους πελάτες σας! Επίσης δώστε βάση και στα τραπέζια. Διακοσμήστε τα με χρώματα και πολλή φαντασία!

  2. Μενού.
    Σχετικά με το φαγητό και το μενού, μπορείτε να βασιστείτε στην εβδομάδα της «Κρεατινής» και της «Τυρινής»! Συγκεκριμένα, Κρεατινή ή Κρεοφάγου λέγεται η δεύτερη εβδομάδα, επειδή κατά την παράδοση έτρωγαν κρέας χωρίς να νηστεύουν καμία ημέρα, ενώ όλη αυτή την εβδομάδα επικρατούσαν τα γλέντια και τα φαγοπότια! Τυρινή, λέγεται η τρίτη εβδομάδα ή αλλιώς Τυροφάγου, που στην ουσία ήταν μια προετοιμασία για τη νηστεία της Σαρακοστής και το μενού περιείχε κυρίως γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας μας υπάρχουν παραδοσιακά πιάτα και φαγητά για την περίοδο της Αποκριάς που αξίζουν να υπάρχουν ως προτάσεις στο μενού σας! Χειροποίητα ζυμαρικά, πίτες με τυριά, σαλάτες, όσπρια, μπουρεκάκια και φυσικά διάφοροι μεζέδες με κρέας είναι μερικές από τις πιο φημισμένες αποκριάτικες λιχουδιές! Πολύ δημοφιλή επίσης για αυτή την γιορτή είναι τα πιάτα όπου συνδυάζεται το γλυκό με το αλμυρό! Οπότε, διαλέξτε τις γεύσεις που σας ταιριάζουν και φτιάξτε ένα ειδικό μενού για όλες τις εβδομάδες της γιορτής με πρωτότυπα και χιουμοριστικά ονόματα!
  3. Μουσική.
    Απαραίτητο συστατικό επιτυχίας είναι και η μουσική. Ο κόσμος που επιλέγει να βγει έξω με την παρέα του τη συγκεκριμένη περίοδο, αναζητά συνήθως έναν χώρο με χορευτική μουσική. Φροντίστε να έχετε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε, καθώς η διάθεση ανεβαίνει, να ξεκινήσει στο μεζεδοπωλείο σας ένα αποκριάτικο πάρτι, με πολύ τραγούδι, χορό και ζωντάνια! Εάν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε να έχετε αυτές τις μέρες κάποιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. Διαφορετικά, δημιουργήστε ένα κατάλληλο playlist που θα υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη και συνεπώς την κατανάλωση!

Συνδυάστε την καλή διοργάνωση των αποκριών με γρήγορη και άψογη εξυπηρέτηση και είναι σίγουρο ότι οι πελάτες σας θα σας ανταμείψουν.