Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Βάλτε το café σας σε xmas mood!

Τις ημέρες των γιορτών, η εμπορική κίνηση  είναι περισσότερο αυξημένη απ’ ότι συνήθως, μιας και ο ελεύθερος χρόνος μικρών και μεγάλων είναι περισσότερος. Βόλτα όμως χωρίς ξεκούραση δεν γίνεται και το καφέ σας μπορεί να γίνει από τις αγαπημένες επιλογές που θα ξεκουράσουν και ευχαριστήσουν τους περαστικούς και όχι μόνο! Πώς; Δείτε στις προτάσεις που ακολουθούν.

 

Ιδιαίτερα ροφήματα και γλυκά:
Όση περισσότερη ώρα μένει ένας πελάτης στο μαγαζί σας, τόσο αυξάνεται και η κατανάλωσή του. Ακόμα και αν δεν συνηθίζετε να έχετε ποικιλία γλυκών στο μενού σας, εκείνες τις ημέρες, πρέπει να το κάνετε καθώς η ζήτηση για γλυκό είναι αυξημένη. Μπορείτε, επίσης, αντί για μπισκότα μαζί με τον καφέ, να κεράσετε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες σας.

Επίσης, μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη λίστα με ιδιαίτερα γλυκά και ροφήματα σίγουρα θα αφήσει θετικές εντυπώσεις! Δεν είναι απαραίτητο να βρείτε πολύ ψαγμένες γεύσεις, μπορείτε όμως να ‘παίξετε’ με τις ονομασίες. Το τσάι του Άγιου Βασίλη, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός χύμα τσαγιού με φρούτα του δάσους και καρύδα, γεύσεις που συνδυάζουν άσπρο με κόκκινο. Ή να βάλετε την τάρτα του Rudolf, και να είναι μια σοκολατένια τάρτα με κόκκινα μούρα, στολισμένη με γκι, που θα θυμίζει τον τάρανδο με την κατακόκκινη μύτη.

 

Προσφέρετε επιτραπέζια παιχνίδια:
Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά και παιχνίδι! Αυτές τις μέρες μετατρέψτε το café σας σε γιορτινό παιχνιδότοπο, προμηθευτείτε κάποια κλασσικά επιτραπέζια και παροτρύνεται τους πελάτες σας να διαλέξουν το δικό τους αγαπημένο! Ένα tip προστασίας των παιχνιδιών είναι να "ντύσετε" προσεκτικά με ειδική διάφανη ταινία τα διάφορα εξαρτήματα των παιχνιδιών, για να μη χαλάσουν και λερωθούν. Τα παιχνίδια μάς φέρνουν πιο κοντά και διασκεδάζοντας, οι ώρες περνούν χωρίς κανείς να το καταλάβει, άρα και η κατανάλωση στο καφέ σας μπορεί να αυξηθεί. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδανικά για μεγαλύτερα καφέ με πολλά τραπέζια, καθώς στις μικρότερες καφετέριες δεν θα είναι τόσο εύκολο να ανανεώνεται η πελατεία σας.

 

Θεματικές Βραδιές και διαγωνισμοί:
Τα social media, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας, και δεν αφορούν πλέον μόνο τους νέους, αλλά όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να διοργανώσετε μια θεματική βραδιά με θέμα το Instagram σε Xmas διάθεση, και να προσκαλέσετε τους πελάτες σας να βγάλουν και να ανεβάσουν στο Instagram φωτογραφίες από το μαγαζί σας. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes μέχρι το τέλος της βραδιάς, θα κερδίσει ένα δώρο.

Μια άλλη ιδέα, είναι να διοργανώσετε ένα διαγωνισμό τραγουδιού ή μια βραδιά καραόκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Καθώς όλοι βρίσκονται σε χαλαρή διάθεση, θα δημιουργηθεί ένα χαρούμενο γιορτινό κλίμα στο καφέ σας.

 

Ό,τι και αν επιλέξετε, πρέπει να φροντίσετε να είστε πρωτότυποι και δημιουργικοί, και να προωθήσετε τις κινήσεις σας μέσω των social media. Ο νέος κόσμος που θα προσελκύσετε τις γιορτινές ημέρες, μπορεί να γίνει  η σταθερή σας πελατεία για όλο τον χρόνο.