Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Γιάννης Λιόκας

Executive Chef

Γιάννης Λιόκας Executive Chef

article main image

«Έξυπνοι», γιορτινοί συνδυασμοί μενού 🎄🥂

Στις γιορτές ταιριάζει ένα μενού φίνο αλλά και «πολυμορφικό» που να συνδυάζει όμορφα και έξυπνα τις γευστικές απαιτήσεις των πολλών συνδαιτημόνων που απαρτίζουν τα γιορτινά τραπέζια. 

Το γιορτινό μενού χρειάζεται ποικιλία, αφθονία και νοστιμιά εδεσμάτων, πολλά εκ των οποίων, παρασκευάζονται παραδοσιακά εκείνη την περίοδο.  

Το μενού οφείλει να διαφοροποιείται από ότι συνηθίζουμε να τρώμε όλη τη χρονιά, επιτρέποντας στους εαυτούς μας λίγη πολυτέλεια ή μία πιο ραφιναρισμένη εκδοχή των αγαπημένων μας συνταγών, αλλά και να περιλαμβάνει πιάτα για μία διευρυμένη γκάμα του πελατολογίου που αναμένεται να εξυπηρετήσουμε εκείνες τις ημέρες, όπως τα παιδιά. 

Μία σωστή οργάνωση της κουζίνας και η κατάλληλη προετοιμασία κάποιων παρασκευών, θα μας βοηθήσουν να γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο, καθώς συνήθως το μενού εκείνης της ημέρας δεν είναι a la cart, αλλά ατομικό και συγκεκριμένο. 

Η σύνθεση του μενού καθορίζεται τόσο από το είδος του μαγαζιού, όσο και από το budget στο οποίο θέλουμε να κινηθούμε. Αποτελεί ευκαιρία να εντάξουμε στο μενού μας πιο ακριβά υλικά, «παντρεύοντάς» τα με πιο απλά και οικονομικά. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, και από αυτούς διαφαίνεται η ευφυία και η δημιουργικότητα του κάθε Chef. 

Επίσης, είναι η ευκαιρία να ενταχθούν στα γιορτινά  μενού πρωτότυπα υλικά που δεν τα βρίσκουμε στις κάρτες όλο το χρόνο, όπως  το κυνήγι, δίνοντας  την επιλογή στους πελάτες να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό.  

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε εποχικά και βιώσιμα υλικά, καθώς αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις γεύσεις συνθέτοντας ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα.