Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Η αξία των βιολογικών προιόντων για την επιχείρησή σας!

Τα εστιατόρια που βασίζονται -μερικώς ή ολικώς- στα βιολογικά τρόφιμα παρουσιάζουν  εξαιρετικές οικονομικές προοπτικές για τους ιδιοκτήτες τους. Δείτε 5 βασικούς λόγους για να τα βάλετε στο μενού σας και tips για να το κάνετε σωστά. 

 

Αποφέρουν κέρδη
Όλα δείχνουν (στατιστικές μελέτες, καταναλωτικές έρευνες, ρυθμός πωλήσεων) ότι τα βιολογικά τρόφιμα αυξάνονται διαρκώς σε δημοτικότητα. Μετά την πρώτη αναγνωριστική περίοδο, πριν από μία δεκαετία περίπου, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται νέα ακμή των βιολογικών και είναι αναγνωρίσιμη μια συγκεκριμένη καταναλωτική συμπεριφορά που έχει να κάνει με το εξής: Όταν ένας καταναλωτής στραφεί στα βιολογικά, σπανίως επιστρέφει πίσω στα συμβατικά. Και μάλιστα, οι καταναλωτές όχι μόνον είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για να γευματίσουν βιολογικά, αλλά και φροντίζουν να περικόψουν από αλλού προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικότερες πρώτες ύλες.

Είναι πιο ελκυστικά και πιο νόστιμα
Σε αντίθεση με τις συμβατικές πρώτες ύλες που μπορεί να περιέχουν  παρασιτοκτόνα, χημικά, πρόσθετα, ορμόνες και αντιβιοτικά, τα πιστοποιημένα βιολογικά τρόφιμα, από το νόμο, πρέπει να είναι απαλλαγμένα από όλους τους παραπάνω παράγοντες. Το γεγονός αυτό κάνει αναμφίβολα πιο ελκυστικά τα βιολογικά τρόφιμα στα αυτιά των καταναλωτών, αλλά και πιο νόστιμα, κάτι που έχουν να πουν και όλοι όσοι τα επιλέγουν. Και αυτό αφορά και τα λαχανικά και τα φρούτα και τα κρέατα και τα τυριά. 

Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία
Παλαιότερα ήταν δύσκολο να βρεθούν πολλά βιολογικά πιάτα σε έναν κατάλογο, καθώς το βιολογικό κομμάτι είχε να κάνει πιο πολύ με τα χόρτα και τα λαχανικά. Πλέον, η ποικιλία των βιολογικών προϊόντων είναι τεράστια και οι σεφ έχουν εκατοντάδες επιλογές. Πέραν των γνωστών, υπάρχουν επιλογές από σοκολάτα μέχρι κρασιά και από ζυμαρικά μέχρι σιρόπια, αλλά και ποικιλία κρεάτων, όπως αρνιού. Αυτό δίνει την ευκαιρία για ευφάνταστα πιάτα και για συχνές εναλλαγές στο μενού, ώστε να διατηρείται ζωηρό το ενδιαφέρον των καταναλωτών.  

Ωφελούν το περιβάλλον
Οι πρακτικές βιολογικής γεωργίας όχι μόνο προστατεύουν τον πλανήτη αλλά μπορούν και να συμβάλουν στη βελτίωση των σημερινών αρνητικών περιβαλλοντικών ζητημάτων. Όταν επενδύετε σε βιολογικά τρόφιμα για το εστιατόριο σας, βοηθάτε στην προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό γιατί η βιολογική γεωργία εξασφαλίζει υγιές, ισχυρό έδαφος το οποίο μπορεί να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και να βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων διάβρωσης. Παράλληλα, μειώνει την ανάγκη για ορυκτά καύσιμα, οδηγεί σε λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και βοηθάει στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Βελτιώνουν το προφίλ της επιχείρησης
Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα εστιατόρια που εστιάζουν στις βιολογικές πρώτες ύλες έχουν καλύτερη φήμη και γρηγορότερη αναγνώριση από τους πελάτες και το ευρύτερο κοινό, ακόμη και αν δεν το έχουν επισκεφτεί ούτε μία φορά! Αυτό αντανακλάται και στο προσωπικό, που ταυτίζεται πιο εύκολα και πιο στενά με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της επιχείρησης, διότι αναγνωρίζει ότι ο στόχος δεν είναι μόνο το κέρδος. Αυτή η κουλτούρα αγάπης και φροντίδας για τα οικολογικά ιδανικά αγγίζει τους υποψιασμένους πελάτες και τους ωθεί στο να ξοδεύουν περισσότερα και πιο άνετα. 

Tips
• Σε σχέση με ένα συμβατικό πιάτο, το ελάχιστο ποσοστό που είναι απολύτως λογικό να κοστίζει παραπάνω ένα παρόμοιο βιολογικό πιάτο είναι το 20%.
• Στον κατάλογό σας αναφερθείτε στην προέλευση των βιολογικών πρώτων υλών σας, με όσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια γίνεται.
• Συνδυάστε τα βιολογικά προϊόντα με την εποχικότητα για ένα ακόμη πιο ελκυστικό και φρέσκο στον πελάτη αποτέλεσμα.
•  Υποστηρίξτε όσο μπορείτε τους τοπικούς παραγωγούς, προμηθευόμενοι από εκεί τις πρώτες ύλες. Βοηθάτε την τοπική οικονομία και έχετε και ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε σχέση με την ποιότητα. 

Από το Δειπνοσοφιστήριο Catering