Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Η εποχή των κοκτέιλ

Δόξα και αίγλη για τα κοκτέιλ που είναι στα πάνω τους αυτή την περίοδο. Ας δούμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την τάση προς όφελός σας καθώς και ορισμένα βασικά στοιχεία θεωρίας.

 

Τα κοκτέιλ μπορούν να διαχωριστούν σε κατηγορίες ανάλογα με το ποτό βάσης τους, την υφή τους, το αν είναι κλασικά ή μοντέρνα ή από το πόσο φρουτώδη είναι (βλ. Daiquiri). Τα τελευταία χρόνια οι κατηγορίες συνδέονται μεταξύ τους και βλέπουμε κλασικά κοκτέιλ να επαναπροσδιορίζονται ως vintage με σύγχρονα στοιχεία.

-Ορισμένα από τα πιο ευπώλητα κοκτέιλ στην Ελλάδα είναι το Dry Martini, το Mojito, το Negroni, το Mai Tai, το Caipirinha, η Margarita, το Cosmopolitan, το Daiquiri, το Bloody Mary, η Pina Colada. Καλό είναι κάποια από αυτά να υπάρχουν στους καταλόγους σας.

-Καθιερώστε μια μέρα μέσα στην εβδομάδα όπου θα προσφέρετε ένα από τα κοκτέιλ σε ελκυστική τιμή. Θα μπορούσε να είναι μια καθημερινή ώστε να τονώσετε την κίνηση μιας μέρας που θεωρητικά είναι δύσκολη και να προσελκύσετε κόσμο.

-Τα εξωτικά κοκτέιλ (tiki) είναι περισσότερο δημοφιλή στην Ελλάδα. Ταιριάζουν στη χώρα μας, στο μακρύ Καλοκαίρι αλλά και στην κουλτούρα των ανθρώπων.

-Τονίστε στον κατάλογό σας τις ετικέτες που χρησιμοποιείτε, αναφορικά με τα αλκοολούχα. Έχει νόημα να αναφερθείτε σε κάποιο παλαιωμένο ρούμι ή τεκίλα που πιθανόν χρησιμοποιείτε.

-Το ανδρικό κοινό αγαπά το ουίσκι. Γι’ αυτό φροντίστε ώστε να υπάρχει πάντα ένα κοκτέιλ που θα το έχει ως βάση του. Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου χρησιμοποιούν ουίσκι στα κοκτέιλ τους.

-Χρησιμοποιήστε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και αποφύγετε τις έτοιμες λύσεις. Μπορείτε να επιλέξετε σιρόπια με λιγότερη ζάχαρη ή με άλλα πιο υγιεινά γλυκαντικά.

-Ο πάγος στο bartending λειτουργεί περίπου όπως η φωτιά σε μια κουζίνα. Ο τριμμένος πάγος είναι πάντα καλύτερος για τις περίτεχνες αναμίξεις ενώ στα πιο κλασικά κοκτέιλ ενδείκνυνται οι κύβοι.

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο