Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Lunch Break: Ευκαιρία για κέρδος & ενίσχυση πελατολογίου!

Καθημερινά όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι το μεσημεριανό διάλειμμα κάνει καλό στην ψυχική υγεία των εργαζομένων.  Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι αναζητούν στέκια με καλό και ποιοτικό φαγητό, ώστε να περάσουν ένα όμορφο lunch break αλλά και να αλλάξουν παραστάσεις.  Αν πάλι δεν είναι εφικτό να απομακρυνθούν έστω και για λίγο από τον χώρο εργασίας τους, αναζητούν εστιατόρια τα οποία να κάνουν delivery υγιεινά και γευστικά πιάτα.

 

Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες προτάσεις για το  πώς να εμπλουτίσετε και να οργανώσετε  την κουζίνα σας, ώστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των μεσημεριανών διαλειμμάτων.

1. Υγιεινές επιλογές για «βιαστικούς»
Εντάξτε στον κατάλογο σας, γρήγορα και απολαυστικά πιάτα που θα ικανοποιήσουν αυτή την κατηγορία.  Για παράδειγμα ένα burger με τρυφερό στήθος κοτόπουλο,  συνοδευόμενο από σαλάτα ή από πατάτες φούρνου αποτελεί γρήγορη, και υγιεινή επιλογή.

2. Μαγειρευτά φαγητά της μαμάς
Καθημερινά, μπορείτε να έχετε στον κατάλογο σας 2-3 επιλογές από υγιεινά μαγειρευτά φαγητά, πχ. αρακά με πατάτες, φασολάδα ή ακόμα και μοσχαράκι με κριθαράκι. Επιλογές, δηλαδή, που θυμίζουν σπιτικό φαγητό. Οι γεύσεις που θυμίζουν τα πιάτα της μαμάς αποτελούν μία από τις πιο hot τάσεις τον τελευταίο καιρό και σίγουρα με το να προσθέσετε στον κατάλογό σας τέτοιες επιλογές θα δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται.

3. Δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο μπουφέ για lunch break
Το να  προσφέρετε πολλές επιλογές και να μην περιορίζετε τους πελάτες σας σίγουρα αποτελεί ένα ατού για την επιχείρησή σας! Μια καλή τακτική για να συνδυάσετε πολλές και διαφορετικές γευστικές προτάσεις είναι ο μπουφές. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό μεσημεριανό μπουφέ με σαλάτες, κρύα πιάτα (ζυμαρικά ή ακόμα και φακές), νόστιμα σάντουιτς με μπαγκέτα ή αραβική πίτα και λαχταριστά γλυκά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να οργανώσετε και να προετοιμάσετε την κουζίνα σας, αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσετε τους πελάτες σας με fix τιμές, ώστε να επισκέπτονται καθημερινά το εστιατόριο σας.

Ασφαλώς μην αμελείτε και την πολύ χρήσιμη επιλογή του delivery. Οργανώστε τους διαθέσιμους πόρους σας, ώστε να δέχεστε παραγγελίες με παράδοση σε εργασιακούς χώρους και φροντίστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις ώρες αιχμής! Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά απαιτεί καλή οργάνωση και μεθοδικότητα. Τρία είναι τα σημεία που χρήσουν προσοχής και οδηγούν στην επιτυχία!

  1. Ο υπεύθυνος που δέχεται τις παραγγελίες και τις επικοινωνεί στην κουζίνα.
  2. Η σωστή προετοιμασία της παραγγελίας σε σκεύη μιας χρήσης
  3. Η έγκαιρη παράδοση της παραγγελίας

Προσοχή στο delivery μπορείτε να οριοθετήσετε τις ώρες των παραδόσεων των γευμάτων, ώστε να οργανώσετε καλύτερα την κουζίνα σας και να αποφύγετε τις καθυστερήσεις και την απογοήτευση των πελατών σας.

 

Από το 
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg