Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Βασίλης Κυρίτσης

Bar Consultant

Βασίλης Κυρίτσης Bar Consultant

article main image

🍺 Μπίρα: Η βασίλισσα του Street Food. Tips για δημιουργικά pairing και πρωτότυπα mix. 

To Street Food είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική κουλτούρα. Είναι γρήγορο, είναι εύγεστο και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργικό. Από το σουβλάκι μέχρι τα shrimp baos, αγαπημένο pairing είναι η μπίρα.  

 Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα είδη της μπίρας σε 4 βασικές κατηγορίες: 

  1. Lager 
  2. West Coast 
  3. East Coast  
  4. Stout 

 1. Lager, είναι το είδος μπίρας με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Σήμερα την συναντάμε σε διαφορετικές εκδοχές, όπως καπνιστή, πιο γλυκιά, πιο πικρή, ανάλογα τη βύνη και του λυκίσκους που χρησιμοποιεί ο κάθε ζυθοποιός. Τις πιο καπνιστές μπορούμε να τις συνδυάσουμε π.χ. με ένα Hot Dog χωριάτικου λουκάνικου με καραμελωμένα κρεμμύδια.  

 2. Οι West Coast και οι West Coast IPAs που είναι πιο spicy, με έντονα μπαχάρια και ελαφρώς πιο πικρές από τις Lager μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με ένα Jack Daniels cheeseburger ή ένα ζουμερό σουβλάκι. 

 👉Tip: Οι μάγειρες τείνουν πολλές φορές να φορτώνουν με μπαχάρια το κρέας για να τονίσουν την γεύση ενώ εάν το συνδυάσουμε με μία West Coast και αφαιρέσουμε τα μπαχάρια από το κρέας παίρνουμε ένα πιο ισορροπημένο και αρμονικό αποτέλεσμα. 

 3. Οι East Coast από την άλλη είναι πιο φρουτώδεις και αλμυρές. Πολλές φορές έχουν σαν βάση το Mango ή τα Passion Fruits. Συνδυάζονται τέλεια με θαλασσινά όπως οι γαρίδες. Προσφέρονται με ένα shrimp bao και την προσθήκη lime 

4. Οι Stout μπύρες ή αλλιώς μαύρες, δημιουργούν εξαιρετικό pairing με πιο γλυκές γεύσεις. Προτείνετέ τις συνοδεία μιας γλυκιάς κρέπας ή ενός κέικ σοκολάτας.  

 👉Tip: Εντάξτε στον κατάλογο σας όσες ετικέτες χρειάζονται για να καλύψετε τα αντίστοιχα είδη σε σχέση με το μενού που προσφέρετε.  

 Όμως η μπίρα μπορεί να γίνει και η βάση για ένα πολύ ωραίο και γρήγορο cocktail όπως το Chelada. Μία μεξικάνικη εκδοχή του Bloody Mary αποτελούμενη από ντομάτα, μπαχαρικά, τεκίλα και μπίρα.  

🍻 Φυσικά πέραν της μπίρας το Street Food συνοδεύεται άριστα με όλα τα είδη beverage όπως και με κλασσικά cocktails. Παρασκευάστε εύκολα μία Paloma με βάση την τεκίλα προσθέτοντας μόνο grapefruit soda, αλάτι και optional χυμό lime για επιπλέον οξύτητα.