Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Οι βασικοί πυλώνες για ένα βιώσιμο μέλλον στην εστίαση.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση σήμερα, ο κάθε επιχειρηματίας από την δική του επαγγελματική σκοπιά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Η βιωσιμότητα και η υπεύθυνη εστίαση είναι τα βασικά βήματα για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σωστό και υγιές μέλλον στο χώρο.

Παρακάτω εξετάζουμε τα σημαντικά σημεία – λύσεις με στόχο τις βιώσιμες και υπεύθυνες υπηρεσίες.

 

Προέλευση και χρήση πρώτων υλών

• Χρήση ντόπιων και εποχιακών προϊόντων

- Υποστηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις

- Μειώνουμε το κόστος μεταφορών

- Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

 

• Υπεύθυνη προμήθεια ψαριών και θαλασσινών

-Προμηθευόμαστε ψάρια και θαλασσινά που έχουν αλιευτεί με βιώσιμο τρόπο και διασφαλίζουν το μέλλον της θάλασσας

-Δεν σερβίρουμε απειλούμενα είδη που είναι και σε υψηλές τιμές

-Δεν χρησιμοποιούμε ψάρια στην περίοδο αναπαραγωγής τους

-Μεγαλώνουμε την γκάμα των ψαριών πέρα από τα συνηθισμένα [τόνο, σολομό, γαρίδα, σφυρίδα], έτσι μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και να έχουμε και μεγαλύτερη ποικιλία θαλασσινών

 

• Διαχειριζόμαστε σωστά τα τρόφιμα

-Υπολογίζουμε σωστά τις ποσότητες που θα χρειαστούμε να μαγειρέψουμε, έτσι ώστε να μειώσουμε τις σπατάλες, κυρίως σε μπουφέδες ξενοδοχείων, κέτερινγκ 

-Ελέγχουμε καλύτερα τους προμηθευτές μας και την παράδοση των προϊόντων, καθώς έτσι μειώνουμε πιθανές απώλειες τροφίμων και φύρες, [κυρίως μαναβικής].

-Διαχειριζόμαστε το περισσεύον φαγητό έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος