Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ψητό καλαμπόκι. Κάτι από τα παιδικά μας χρόνια!

Το ψητό καλαμπόκι αποτελεί γεύση και ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Έχει συνδεθεί με τις βόλτες μας τα απογεύματα του Καλοκαιριού και μας ακολουθεί σε όλες τις ηλικιακές μας φάσεις. 

 

Ποιος δεν έχει φάει ψητό καλαμπόκι στην πλατεία όταν ήταν έφηβος ή στην καλοκαιρινή συναυλία λίγα χρόνια μετά. Ποιο παιδί δεν τράβηξε από τη φούστα τη μαμά του περνώντας μπροστά από τον ψήστη των καλαμποκιών με το πλατύ χαμόγελο. Το ψητό καλαμπόκι αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα για μια επιχείρηση εστίασης. Όσο πιο βαθιά προχωράμε στο Καλοκαίρι, οι πάγκοι των αγορών γεμίζουν με ολόφρεσκα χρυσαφιά καλαμπόκια. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα προσφέρετε στους πελάτες σας.

-Καλαμπόκι για την όρεξη

Ψήστε το στη σχάρα, πασπαλίστε το με χοντρό αλάτι και κόψτε το σε τόσα κομμάτια όσα και η παρέα που κάθεται στο τραπέζι περιμένοντας να δώσει παραγγελία. Δεν είναι και για χόρταση! Καλωσορίστε τους με αυτόν τον τρόπο, ανοίγοντάς τους την όρεξη.

-Καλαμπόκι στη σαλάτα και στο ριζότο

Το ψητό καλαμπόκι μπορείτε να το μαδήσετε για να το προσθέσετε μέσα στις σαλάτες ή στο ριζότο σας. Προσοχή όμως να μην επισκιάσετε την απίθανη ψητή γεύση του με κάποια έντονη σος. Προσθέστε το στο τέλος, τόσο στη σαλάτα όσο και στο ριζότο, για να μην χάσει την τραγανή υφή του εξαιτίας της υγρασίας των άλλων υλικών ή της θερμότητας καθώς το ριζότο μαγειρεύεται.

-Καλαμπόκι στον φούρνο με παρμεζάνα

Αν πάλι δεν χρησιμοποιείτε ψησταριά στην επιχείρησή σας, μπορείτε να ψήσετε το καλαμπόκι στον φούρνο. Βάλτε τα καλαμπόκια σε κρύο νερό για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε τα καλά. Βουτυρώστε τα καλαμπόκια και προσθέστε τους τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε τα για περίπου 20 λεπτά στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις. Φούρνος καλά προθερμασμένος!

Το ψητό καλαμπόκι έχει τόσο χαρακτηριστική γεύση που δεν χρειάζεται πολλά. Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχετε αν το παρακάνετε με πολύπλοκους συνδυασμούς. Καλό ψήσιμο, χοντρό αλάτι και τα παιδικά χρόνια των πελατών σας θα ζωντανέψουν με τον καλύτερο τρόπο.