Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Πώς να ξεχωρίσει το catering σας

Το catering είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός event. Το catering μπορεί να κάνει τους καλεσμένους μιας γαμήλιας δεξίωσης να θυμούνται για έναν ακόμη λόγο αυτόν τον γάμο, την ίδια ώρα που μπορεί να δώσει άλλη πνοή στο break ενός επαγγελματικού συνεδρίου.

 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι διοργανωτές εκδηλώσεων δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στο catering. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ευθύνη που έχετε ως επιχείρηση catering είναι μεγάλη αφού και από εσάς εξαρτάται η επιτυχία μιας εκδήλωσης. Ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε το catering σας να ξεχωρίσει…

·         Συνδεθείτε με διοργανωτές εκδηλώσεων
Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας και για τις επιχειρήσεις catering. Δικτυωθείτε, λοιπόν, με την αγορά. Βρείτε και προσεγγίστε όλους εκείνους που θα σας προτείνουν σε εκδηλώσεις ή θα σας προτιμήσουν οι ίδιοι ως διοργανωτές εκδηλώσεων. Οι δημόσιες σχέσεις με άτομα που οργανώνουν συνέδρια, γάμους και άλλες δεξιώσεις και εκδηλώσεις, είναι πολύ χρήσιμες για την επιχείρησή σας.

·         Μείνετε συγκεντρωμένοι στην επιχείρησή σας
Πρέπει να είστε δημιουργικοί αλλά παράλληλα δεν πρέπει να ξεφεύγετε από το προφίλ που έχετε ήδη φτιάξει, εφόσον αυτό σας έχει εδραιώσει στην αγορά. Να δοκιμάζετε πράγματα, να εκσυγχρονίζεστε αλλά να χωρίς να αλλάζετε δραματικά το «ποιοι είστε» και το γιατί σας ξέρουν ως σήμερα. Είναι αδύνατον να αρέσετε σε όλους αλλά είναι δυνατόν να σας αναγνωρίζουν για τα πολύ ειδικά χαρακτηριστικά σας και αυτά πρέπει να είναι η ποιότητα, η αξιοπιστία και η διαχρονικότητά σας.

·         Να είστε ευέλικτοι
Η ευελιξία είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις catering. Μην απορρίπτετε δουλειές, επειδή σας βγάζουν έξω από τα όριά σας, όταν αυτό αφορά το φαγητό. Ο μπουφές μπορεί να είναι το εύκολό σας, η πεπατημένη σας… όμως αν σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό, μην το απορρίψετε. Καλό είναι να είστε έτοιμοι και να έχετε εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό σας, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες ανάγκες που δεν έχουν σχέση με τον κλασικό μπουφέ.

·         Να θυμάστε ότι δεν σας επιλέγουν μόνο για το φαγητό που φτιάχνετε
Ας είμαστε ειλικρινείς. Θα πρέπει το menu σας να περιλαμβάνει κάτι το εξαιρετικά σπάνιο για να σας επιλέγουν αποκλειστικά για αυτό. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και γι’ αυτό θα πρέπει να επενδύσετε και σε άλλα πράγματα. Ποια είναι αυτά; Η εμφάνιση, ο τρόπος που παραδίδετε τις παραγγελίες σας, το πώς είναι εξωτερικά το προσωπικό σας αλλά και το πώς συμπεριφέρεται, οι τιμές σας και φυσικά η συνέπειά σας…