Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Super Market: Ώρα για πασχαλινές αγορές, είστε έτοιμοι;

Το Πάσχα πλησιάζει και το καταναλωτικό κοινό θα σπεύσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα πασχαλινά, γι’ αυτό προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε να έχετε όλα όσα θα χρειαστούν οι πελάτες σας. 

 

Παρακάτω κάνουμε μια ανακεφαλαίωση στα top πασχαλινά προϊόντα για να είστε σίγουροι ότι οι προετοιμασίες σας είναι σε καλό δρόμο.

 1. Κρεατικά
  Μετά την περίοδο της νηστείας η όρεξη για κρεατικά είναι αυξημένη και όλα ξεκινούν με το πατροπαράδοτο έθιμο της μαγειρίτσας το βράδυ της Ανάστασης και κορυφώνονται με το σούβλισμα του οβελία και του κοκορετσιού ανήμερα του Πάσχα.

  Τα πιο δημοφιλή κρεατικά είναι: το αρνί, το κατσικάκι, τα εντόσθια για το κοκορέτσι, τα έτοιμα γαρδουμπάκια αλλά και κρεατικά όπως χοιρινό, μπιφτέκια, κοτόπουλο για όσους δεν προτιμούν τα πρώτα. Σε περίπτωση που το mini market σας διαθέτει την παροχή κρεατικών φροντίστε για την ποικιλία και την φρεσκάδα των παραπάνω.

 2. Λαχανικά & φρούτα
  Σύμφωνα με τους διατροφολόγους η περίοδος της νηστείας είναι καλό να λήγει ομαλά, δηλαδή να μετριάζεται η ποσότητα του κρέατος με επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών.  Έτσι, στις προτεραιότητες των αγορών, μετά τα κρεατικά, θα πρέπει να είναι και τα φρούτα και τα λαχανικά. Φροντίστε το μανάβικο του καταστήματός σας και εφοδιάστε το με φρούτα και λαχανικά εποχής που θα έχουν αυξημένη ζήτηση.

 3. Ποτά
  Από το πασχαλινό τραπέζι δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ποτά. Πρώτο στη λίστα παραμένει το κρασί, γι’ αυτό φροντίστε την ποικιλία τόσο των εμφιαλωμένων, όσο και των χύμα κρασιών. Ακολουθούν οι μπύρες, τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

 4. Αυγά & Βαφές αυγών
  Το έθιμο της Μ. Πέμπτης προστάζει το βάψιμο των αυγών. Φροντίστε να προμηθευτείτε φρέσκα αυγά αλλά και ποικιλία βαφών για να τηρηθεί το έθιμο σωστά.

  Extra Tip: Αναζητήστε προμηθευτές που θα σας εφοδιάσουν με βιολογικές βαφές αυγών διότι προτιμώνται περισσότερο.

 5. Τα δώρα του νονού
  Σοκολατένια αυγά και λαμπάδες είναι σίγουρα στη λίστα του νονού. Φροντίστε να εφοδιάσετε τα ράφια σας με αυγά και λαμπάδες που θα ενθουσιάσουν τόσο τους νονούς και γονείς όσο και τα παιδάκια που θα τα λάβουν. 

Καλή προετοιμασία!