Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τα φρέσκα του Αυγούστου σε συνταγές!

«Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο» όπως λέει το ρητό. Ένας μήνας άκρως καλοκαιρινός, με στιγμές χαλάρωσης και διακοπών, με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τόσες πολλές οι επιλογές που μας οδηγούν να δημιουργήσουμε πιάτα δροσιστικά, πλούσια στην γεύση, λίγες θερμίδες διατροφικά και πάνω από όλα με άρωμα Ελληνικό!

 

Μερικές από τις προτάσεις μας για τα φρέσκα του Αυγούστου, ώστε να δημιουργήσετε πιάτα ημέρας είναι:

- Λαχανικά: βλίτα, φασολάκια, μελιτζάνα, ντομάτα, κολοκυθάκια, πιπεριές, ρόκα, παντζάρια, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλμύρα

Πρόταση για μια γευστική, διαφορετική σαλάτα με λαχανικά του Αυγούστου: αλμυρά βλίτα, κολοκύθια, παντζάρι κίτρινο, σπαράγγι, μωβ πατάτα, τριμμένη ντομάτα και αγουρέλαιο

- Φρούτα: Πεπόνι, Καρπούζι, Ροδάκινα, Σύκο, Φραγκόσυκο, Δαμάσκηνα, Σταφύλια, Αχλάδια

Πρόταση για σαλάτα με ένα από τα φρούτα του Αυγούστου: πολύχρωμα τοματίνια, αγγουράκι τουρσί, κρουτόν βασιλικού, καρπούζι, κάπαρη, κρίταμο, τσιτσίραβλα & ξινοτύρι

 

Εκμεταλλευτείτε τα φρούτα και τα λαχανικά και δημιουργήστε πιάτα ημέρας. Επικοινωνήστε στους πελάτες σας ότι για τον Αύγουστο έχετε επιλέξει ένα κύριο λαχανικό ή φρούτο εποχής για δημιουργήσετε τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου σας. Θα δώσετε μια διαφορετική νότα στα πιάτα σας και στον κατάλογο σας.

Συνταγή του μήνα από το Δειπνοσοφιστήριον catering:
Σύκα γεμιστά με μους τυριών, μπουκέτο άγριας ρόκας και βινεγκρέτ βατόμουρο, τραγανό προσούτο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- 4 μεγάλα φρέσκα σύκα
- 4 φέτες χαμόν σεράνο
- 12 φρέσκα βατόμουρα
- 80 gr baby ρόκα
- 60 gr ανθότυρο
- 30 gr κατικι Δομοκού
- αλάτι, πιπέρι

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
- 2/3 ελαιόλαδο
- 1/3 ξύδι βατόμουρο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε με σύρμα τα δυο τυριά και λίγο πιπέρι
2. Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και κόβουμε το πάνω μέρος δημιουργώντας ένα καπάκι
3. Με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι μικρό γεμίζουμε τα σύκα με τη μους τυριών (που έχουμε δημιουργήσει από πριν)
4. Απλώνουμε τις φέτες χαμόν στο ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε στους 80C για 30 λεπτά ώστε να γίνουν τραγάνες
5. Σερβίρουμε στο πιάτο τη ρόκα μαρινέ με την βινεγκρέτ βατόμουρο, τα σύκα, τα βατόμουρα και τα κομματάκια με το τραγανό χαμόν.

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg