Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τσικνοπέμπτη! Ευκαιρία να αυξήστε τον τζίρο της χασαποταβέρνας σας.

Η εβδομάδα της Κρεατινής, που είναι η δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου, περιλαμβάνει τη γνωστή σε όλους μας Τσικνοπέμπτη! Την ημέρα αυτή συνηθίζεται ως παράδοση όλα τα σπίτια και τα μαγαζιά να ψήνουν κρέας και να δημιουργείται έτσι η μυρωδιά της τσίκνας, απ’ όπου πήρε και το όνομά της η συγκεκριμένη ημέρα! 

 

Την Τσικνοπέμπτη ξεκινάει στην ουσία και η γιορτή της Αποκριάς, που συνεχίζεται μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.  Στα πλαίσια του κεφιού και του γλεντιού το φαγητό έξω είναι από τις αγαπημένες συνήθειες, έτσι οι χασαποταβέρνες έχουν την τιμητική τους. Παρακάτω σας δίνουμε ιδέες, για να αξιοποιήσετε σωστά την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης και να αυξήσετε τον τζίρο της χασαποταβέρνας σας.

  • Αρχικά, αφού αυτή η μέρα είναι η μέρα του κρέατος και του φαγητού, το πρώτο βήμα είναι να δώσετε έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων σας. Σίγουρα τα κρεατικά σας πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, φρέσκα και καλομαγειρεμένα. Επίσης, δώστε βαρύτητα σε υλικά εποχής για τα ορεκτικά και τις σαλάτες σας και επενδύστε σε πολύ καλό κρασί και τσίπουρο.
  • Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, τα φαγητά και όλα τα προϊόντα σας είναι καλό να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις των πελατών. Δημιουργήστε έναν κατάλογο με ένα μενού για την Τσικνοπέμπτη που θα περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή εδέσματα της ημέρας. Μερικά από αυτά είναι πανσέτες στα κάρβουνα, μπριζόλες, μπιφτεκάκια, φιλέτο κοτόπουλο, τηγανιά και διάφορες ποικιλίες ψητών κρεατικών που συνοδεύονται με παραδοσιακά ορεκτικά, σαλάτες και άλλες ιδιαίτερες γεύσεις! Στα συνοδευτικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πιάτα μόνο για εκείνη την ημέρα! Επιπλέον, δώστε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα και το μέγεθος της κάθε μερίδας καθώς οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν πολύ τη γενναιοδωρία σας!
  • Για να γίνει ο χώρος σας πιο φιλόξενος και επίκαιρος σχεδιάστε από νωρίς τη διακόσμησή του με ανάλογο στολισμό. Κατά πάσα πιθανότητα οι θαμώνες σας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης θα έρθουν να φάνε ντυμένοι με διάφορες στολές και αξεσουάρ οπότε θα νιώθουν πολύ πιο άνετα και ωραία σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον!
  • Μουσική και κέφι είναι ο ιδανικός συνδυασμός που βοηθά κατά πολύ να αυξηθεί η κατανάλωση. Γι’ αυτό σκεφτείτε σοβαρά την προοπτική ζωντανής μουσικής που θα δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα και θα προκαλεί τη διάθεση για χορό και ξεφάντωμα!
  • Τέλος, καθώς η ζήτηση εκείνη την ημέρα θα είναι αυξημένη, προνοήστε για την επάρκεια του προσωπικού σας και την ικανότητά του να  ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ημέρας εξυπηρετώντας  όσο το δυνατόν ταχύτερα και καλύτερα!

Extra Tip: Παρά το φόρτο της δουλειάς εκείνη την ημέρα φροντίστε και εσείς να είστε χαλαροί και ευδιάθετοι. Αυτό θα φτιάξει τόσο τη δική σας διάθεση όσο και των πελατών σας.