Ανδρέας Λαγός

Nomad Chef

METRO Blog

Ανοίγει ξανά η εστίαση: Η σωστή προετοιμασία βήμα-βήμα!

27/04/2021

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει ξεκινήσει. Το κλειδί για να είναι όλα έτοιμα είναι η στρατηγική. Οργανωθείτε έξυπνα. 

  • Προμηθευτείτε πολυχρηστικές πρώτες ύλες που έχουν ζήτηση και χρησιμεύουν σε διαφορετικά πιάτα. Πάρτε δηλαδή κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό, θαλασσινά (μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη), ζυμαρικά, όσπρια, κρασιά, αναψυκτικά.
  • Ελέγξτε τα έξοδά σας και προμηθευτείτε μικρότερες ποσότητες για καλύτερη διαχείριση του budget.  
  • Προτιμήστε εποχιακά λαχανικά και υλικά, των οποίων οι τιμές είναι χαμηλότερες, άρα το κέρδος σας μεγαλύτερο.

  • Φτιάξτε μενού περιεκτικό και μικρό. Θα έχετε ορθότερη διαχείριση προμηθειών, γρηγορότερη εκτέλεση παραγγελιών και χαμηλό ποσοστό φύρας.
  • Αν έχετε stock κρασιά από τη περίοδο που το εστιατόριο ήταν ανοιχτό, βάλτε τα σε προνομιακές τιμές συνεχίζοντας τα combo μενού. 
  • Δημιουργήστε πακέτα προσφορών. Ορίστε ένα όριο, πάνω από το οποίο θα προσφέρετε στους πελάτες δώρο επιδόρπιο. 
  • Επικοινωνήστε μέσω social media και μέσω email το άνοιγμά σας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας σας.  
  • Οργανώστε τις κρατήσεις σας με τις κατάλληλες προμήθειες  και φτιάξτε ένα  πρόγραμμα κρατήσεων λαμβάνοντας υπόψη τη πιθανή διάρκεια παραμονής και εκμεταλλευτείτε την κάθε ώρα της ημέρας  που είστε ανοιχτά.  
  • Δώστε έμφαση στα μέτρα προστασίας. Αντισηπτικά, πετσέτες μιας χρήσης στο μπάνιο, μάσκες σε όλο το προσωπικό.(αγοράστε ένα κουτί μάσκες σε περίπτωση που χρειαστεί να προμηθεύσετε ένα πελάτη). 

πετυχαίνουμε-μαζί

Ανδρέας ΛαγόςNomad Chef

Ανοίγει ξανά η εστίαση: Η σωστή προετοιμασία βήμα-βήμα!

27/04/2021

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει ξεκινήσει. Το κλειδί για να είναι όλα έτοιμα είναι η στρατηγική. Οργανωθείτε έξυπνα. 

  • Προμηθευτείτε πολυχρηστικές πρώτες ύλες που έχουν ζήτηση και χρησιμεύουν σε διαφορετικά πιάτα. Πάρτε δηλαδή κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό, θαλασσινά (μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη), ζυμαρικά, όσπρια, κρασιά, αναψυκτικά.
  • Ελέγξτε τα έξοδά σας και προμηθευτείτε μικρότερες ποσότητες για καλύτερη διαχείριση του budget.  
  • Προτιμήστε εποχιακά λαχανικά και υλικά, των οποίων οι τιμές είναι χαμηλότερες, άρα το κέρδος σας μεγαλύτερο.

  • Φτιάξτε μενού περιεκτικό και μικρό. Θα έχετε ορθότερη διαχείριση προμηθειών, γρηγορότερη εκτέλεση παραγγελιών και χαμηλό ποσοστό φύρας.
  • Αν έχετε stock κρασιά από τη περίοδο που το εστιατόριο ήταν ανοιχτό, βάλτε τα σε προνομιακές τιμές συνεχίζοντας τα combo μενού. 
  • Δημιουργήστε πακέτα προσφορών. Ορίστε ένα όριο, πάνω από το οποίο θα προσφέρετε στους πελάτες δώρο επιδόρπιο. 
  • Επικοινωνήστε μέσω social media και μέσω email το άνοιγμά σας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας σας.  
  • Οργανώστε τις κρατήσεις σας με τις κατάλληλες προμήθειες  και φτιάξτε ένα  πρόγραμμα κρατήσεων λαμβάνοντας υπόψη τη πιθανή διάρκεια παραμονής και εκμεταλλευτείτε την κάθε ώρα της ημέρας  που είστε ανοιχτά.  
  • Δώστε έμφαση στα μέτρα προστασίας. Αντισηπτικά, πετσέτες μιας χρήσης στο μπάνιο, μάσκες σε όλο το προσωπικό.(αγοράστε ένα κουτί μάσκες σε περίπτωση που χρειαστεί να προμηθεύσετε ένα πελάτη).