Ανοίγει ξανά η εστίαση: Η σωστή προετοιμασία βήμα-βήμα!
Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει ξεκινήσει. Το κλειδί για να είναι όλα έτοιμα είναι η στρατηγική. Οργανωθείτε έξυπνα.
-
Προμηθευτείτε πολυχρηστικές πρώτες ύλες που έχουν ζήτηση και χρησιμεύουν σε διαφορετικά πιάτα. Πάρτε δηλαδή κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό, θαλασσινά (μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη), ζυμαρικά, όσπρια, κρασιά, αναψυκτικά.
-
Ελέγξτε τα έξοδά σας και προμηθευτείτε μικρότερες ποσότητες για καλύτερη διαχείριση του budget.
-
Προτιμήστε εποχιακά λαχανικά και υλικά, των οποίων οι τιμές είναι χαμηλότερες, άρα το κέρδος σας μεγαλύτερο.
-
Φτιάξτε μενού περιεκτικό και μικρό. Θα έχετε ορθότερη διαχείριση προμηθειών, γρηγορότερη εκτέλεση παραγγελιών και χαμηλό ποσοστό φύρας.
-
Αν έχετε stock κρασιά από τη περίοδο που το εστιατόριο ήταν ανοιχτό, βάλτε τα σε προνομιακές τιμές συνεχίζοντας τα combo μενού.
-
Δημιουργήστε πακέτα προσφορών. Ορίστε ένα όριο, πάνω από το οποίο θα προσφέρετε στους πελάτες δώρο επιδόρπιο.
-
Επικοινωνήστε μέσω social media και μέσω email το άνοιγμά σας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας σας.
-
Οργανώστε τις κρατήσεις σας με τις κατάλληλες προμήθειες και φτιάξτε ένα πρόγραμμα κρατήσεων λαμβάνοντας υπόψη τη πιθανή διάρκεια παραμονής και εκμεταλλευτείτε την κάθε ώρα της ημέρας που είστε ανοιχτά.
-
Δώστε έμφαση στα μέτρα προστασίας. Αντισηπτικά, πετσέτες μιας χρήσης στο μπάνιο, μάσκες σε όλο το προσωπικό.(αγοράστε ένα κουτί μάσκες σε περίπτωση που χρειαστεί να προμηθεύσετε ένα πελάτη).