METROposts

Oι κρεατόπιτες που όλοι θέλουν να τους προτείνετε

Οι κρεατόπιτες είναι λαχταριστές, ενδιαφέρουσες και διαφορετικές από τις συνηθισμένες πίτες ενός καταλόγου. Μια καλή κρεατόπιτα είναι κάτι που θα ήθελαν οι πελάτες σας να τους προτείνετε. Οι συνδυασμοί και οι επιλογές των υλικών δεν έχουν τέλος. Ας δούμε κάποιες.

Κρεατόπιτα με αρνί
Η κρεατόπιτα με αρνί είναι από τις πιο νόστιμες κρεατόπιτες που μπορείτε να εντάξετε στους καταλόγους της επιχείρησής σας. Δεδομένου ότι το αρνί δεν είναι κρέας που θα μαγειρέψει κάποιος στην καθημερινότητά του, η κρεατόπιτα με αρνί δίνει μια αίσθηση κυριακάτικου εδέσματος. Φτιάξτε την με φύλλα σφολιάτας για αφράτο αποτέλεσμα. Τσιγαρίστε το κρέας σε πολύ μικρές μπουκίτσες σε ελαιόλαδο. Προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό, ντομάτα και σβήστε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αφού προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Όταν απλώσετε το μείγμα στο ταψί, προσθέστε κεφαλοτύρι τριμμένο για ακόμα πιο ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα. 
 
Κρεατόπιτα με μοσχαρίσιο κιμά και πράσο
Με φύλλο χωριάτικο, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του τσιγαρισμένου πράσου και πικάντικο κιμά, αυτή είναι η κρεατόπιτα που θα αποθεώνουν οι πελάτες της επιχείρησής σας. Ετοιμάστε έναν πικάντικο κιμά με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και καυτερή πάπρικα. Αναμείξτε τον με το τσιγαρισμένο πράσο και προσθέστε στο μείγμα τριμμένη γραβιέρα. Καθώς θα βουτυρώσετε το τελευταίο από τα φύλλα, πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι. 
 
Κοτόπιτα χωρίς φύλλο 
Μια εντελώς διαφορετική πρόταση είναι η πίτα χωρίς φύλλο και με πουλερικό αντί για κρεατικό. Η κοτόπιτα χωρίς φύλλο θα γίνει ιδιαιτέρως αγαπητή από τους μικρούς επισκέπτες της επιχείρησής σας. Αφράτη, πεντανόστιμη αλλά και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Χρησιμοποιήστε μαγειρεμένο κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει σε όποια εκδοχή του. Μπορεί να είναι βραστό, κοκκινιστό ή και ψητό. Μαδήστε το σε ίνες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το κοτόπουλο να βράσει μαζί με ζωμό λαχανικών για λίγη ώρα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Δώστε του τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να εξατμιστούν τα υγρά του και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Σε πυρέξ, προσθέστε το μείγμα και μαζί αρακά και καλαμπόκι. Ανακατέψτε διάφορα τριμμένα τυριά, όπως γραβιέρα, κασέρι και regato. Οι επιλογές για το τελείωμα είναι δύο. Ή θα το περιχύσετε με κρέμα γάλακτος ή θα ετοιμάσετε μια μπεσαμέλ για να σκεπάσετε το μείγμα. Ψήστε την κοτόπιτα μέχρι να ροδίσει. 
 

Διαβάστε ακόμα:

  • Η εποχή των λωτών

    Από τα τέλη Οκτωβρίου και για περίπου ενάμιση μήνα, οι ζουμεροί λωτοί με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και την απαλή σάρκα, κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές. Ένα ιδιαίτερο φρούτο, το οποίο στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική γίνεται ακόμη καλύτερο και απολαυστικότερο απ’ ό,τι όταν τρώγεται ωμό. Αποδεχτείτε την πρόκληση και αξιοποιήστε τους λωτούς.

  • Αφιέρωμα στον τραχανά

    Ο τραχανάς είναι ένα ζυμαρικό που αγαπά πολύ η χώρα μας. Στην Ελλάδα, πολλές περιοχές φτιάχνουν συγκεκριμένα είδη τραχανά και τα εντάσσουν στα πιάτα τους με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το είδος του δίνει στο πιάτο διαφορετική νότα. Έχετε όλους τους καλούς λόγους να εντάξετε τον τραχανά στους καταλόγους σας, αφού αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τους πελάτες της επιχείρησής σας.

  • Το Σουβλάκι στη νέα εποχή του!

    Ελληνική, παραδοσιακή, πλήρης τροφή, νόστιμη απόλαυση για κάθε ώρα, θρεπτική παρασπονδία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και είναι συνυφασμένη με στιγμές χαράς και διασκέδασης. Το σουβλάκι, τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με το γκουρμέ και απογειώνεται από την επιλογή ποιοτικών υλικών.

δειτε ολα τα αρθρα