METROposts

H εποχή του burger

Πάντα έπαιζε δυνατά στο street food, τα τελευταία όμως χρόνια το burger έχει εξελιχθεί σε δυναμική τάση στο φαγητό, μπαίνοντας στο menu κάθε καλού εστιατορίου αλλά και κάθε all day χώρου.

·         Το πιο σημαντικό στοιχείο ενός burger είναι το κρέας από το οποίο δημιουργήθηκε το μπιφτέκι. Ιδανικό κρέας θεωρείται η μοσχαρίσια σπάλα και το στήθος, διότι περιέχουν κάποια ποσότητα λίπους, γεγονός που δίνει ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα.

·         Στο ψήσιμο, το medium-well είναι η ασφαλής οδός για ένα απολαυστικό πιάτο.

·         Τα burger από Angus Beef προτιμώνται ιδιαίτερα από τους ενημερωμένους καταναλωτές, που εκτιμούν αυτήν την σκωτσέζικη ράτσα η οποία εκτρέφεται και στην Ελλάδα.

·         Το burger από βιολογικό ή και σιτεμένο μοσχάρι είναι πιο μαλακό, έχει πιο έντονη γεύση και αποτελεί επιλογή για κάθε καλό εστιατόριο, όντας πιο ακριβό.

·         Ωστόσο, τα burger δεν φτιάχνονται μόνο από μοσχάρι. Μικρή προσθήκη χοιρινού κιμά (έως 20%) δεν είναι ασυνήθιστη, κάτι που όταν γίνεται σωστά ενισχύει τη γεύση. Υπάρχουν επίσης μπέργκερ από κρέας πουλερικών (γαλοπούλα, κοτόπουλο), από βουβαλίσιο κρέας, αποκλειστικά από χοιρινό, αλλά ακόμη και χορτοφαγικό (από λαχανικά ή φαλάφελ).

·         Στο ψωμί αποφύγετε τα βιομηχανικά και αναζητήστε χειροποίητα ψωμάκια που κρατούν καλά τα υλικά.

·         Μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα και άλλες σος και ντρέσινγκς, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο χειροποίητες, φτιαγμένες από εσάς. Το ίδιο ισχύει και για τις συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες που πρέπει να είναι φρέσκιες και μόνο φρέσκιες.

·         Αποφύγετε τα συνηθισμένα τυριά και παίξτε με ελληνικά κασέρια, μεστές γραβιέρες ή ακόμη και καπνιστά τυριά για να απογειώσετε τις προτάσεις σας.

·         Όσον αφορά την τιμολόγηση και την ένταξη στο menu casual χώρων, αυτό που προτείνεται είναι δύο διαφορετικές εκδοχές ποσότητας. Δηλαδή, μια κανονική και μια extra large μερίδα. Για premium εστιατόρια, 1-2 ποιοτικές προτάσεις burger αρκούν, οι οποίες ιδανικά πρέπει να είναι signature, δηλαδή απόλυτα πρωτότυπες συνταγές. 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg

 

Διαβάστε ακόμα:

  • Έχει ποδόσφαιρο απόψε!

    Μέχρι τον Μάιο οι διοργανώσεις του Champions League καθώς και το Ελληνικό Πρωτάθλημα θα απασχολούν πολλές βραδιές των ανδρών αλλά και τον γυναικών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Μια επιχείρηση που έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι φιλόξενη σε μια βραδιά ποδοσφαιρική, είναι βέβαιο ότι θα προτιμηθεί από πολλούς πελάτες που θέλουν να συνδυάσουν έξοδο και ποδοσφαιρικό θέαμα μαζί.

  • Μανιτάρια: Οι πεντανόστιμοι μύκητες

    Πριν από 20 χρόνια, ελάχιστοι επαγγελματίες χρησιμοποιούσαν μανιτάρια στα πιάτα τους. Ευτυχώς (και) η εγχώρια μαγειρική σκηνή τα ανακάλυψε και πια δεν μπορεί να νοηθεί μενού χωρίς αυτά. Ας δούμε πώς θα τα αξιοποιήσετε καλύτερα, σήμερα.

  • Ένα ντιπάκι για καλωσόρισμα

    Τα ντιπάκια είναι μια υπέροχη ιδέα για να καλωσορίσετε τους πελάτες του εστιατορίου σας. Ελάτε στη θέση του πελάτη, που καταφθάνει ορεξάτος και πιθανόν πεινασμένος. Τι καλύτερο για εκείνον από το να τον υποδεχθείτε με ένα λαχταριστό ντιπ, δίνοντάς του χρόνο για να χαζέψει τον κατάλογό σας μέχρι να σας δώσει την παραγγελία του.

δειτε ολα τα αρθρα