METROposts

Ιδέες για εορταστικά επιδόρπια που θα εντυπωσιάσουν!

Το πνεύμα των γιορτών δεν απαιτεί μόνο την τήρηση των γευστικών παραδόσεων. Σημαίνει και λάμψη και ανανέωση και καινοτομία, με επιδόρπια που διαφέρουν από τα καθιερωμένα. Ρίξαμε μια καλή ματιά στο τι γίνεται στον κόσμο σήμερα και σας προτείνουμε ιδέες για τον κατάλογό σας.

1. Eggnog ρόφημα 

Βασίζεται στα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος ή ακόμη και την crème pâtissière), τα χειμωνιάτικα μπαχαρικά και το αλκοόλ (συνήθως ρούμι ή ουίσκι μπέρμπον). Έχει μεταξωτή, λεία υφή. Μπορείτε να το σερβίρετε με καλαμάκι αλλά ακόμα και με κουτάλι. Ιδανική προσθήκη στους καταλόγους μοντέρνων καφέ μπαρ και all day χώρων.  

2. Ντόνατς σαμπάνιας με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μπορει να μπεί στο μενού του πρωινού ή των επιδορπίων. Το μυστικό του βρίσκεται στη ζύμη, στην οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξηρή σαμπάνια (Brut) ή κρασί  prosecco, και στο γλάσο στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες κατά την παρασκευή. Πασπαλίστε στο τέλος με sprinkles στο χρώμα του χρυσού.   

3. Τάρτα αχλαδιού με κράνμπερις

Είναι ενα γλυκό ιταλικής καταγωγής. Αποτελείται από ενα στρώμα ώριμων αχλαδιών στο εσωτερικό μαζί με κόκκους βανίλιας και τρίμμα ψημένου αμυγδάλου, ενω μπορείτε να το στολίσετε από πάνω με λαμπερά κόκκινα μύρτιλα (μπορεί να χρησιμοποιήσετε και ελληνικά κράνα εναλλακτικά) για να του δώσετε εντυπωσιακή εμφάνιση.

4. Μους χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μία απλή μους με λίγο πρασινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορεί να γίνει το τέλειο υλικό για να δημιουργήσετε μικρά ατομικά δεντράκια μέσα σε μικρές φωλιές σοκολάτας γάλακτος για να προσφέρετε στους πελάτες σας στο τέλος του χριστουγεννιάτικου δείπνου. 

5. Κορμός Confetti

Πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου αιώνα και εξακολουθεί να συγκινεί γιατί είναι αφράτο, απολαυστικό και εντυπωσιακό στην όψη. Πασπαλίστε το με sprinkles στις αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό και χριστουγεννιάτικο.

6. Σοκολατένια Crème Brûlée με Cookies βουτύρου

Η κρεμ μπριλέ είναι κλασικό επιδόρπιο για κάθε εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας. Με ένα μικρό twist μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο μοντέρνο και συναρπαστικό. Το μυστικό όμως είναι στο μπισκότο. Φτιάξτε μπισκότα ζαχαροπλστικής σε σχήμα χιονονιφάδας και σερβίετε τα μαζί δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες σας να τα χρησιμοποιήσουν και σαν κουταλάκι.

7. Γιρλάντα ζύμης με mincemeat και παγωτό

Ενα αυθεντικό βρετανικό χριστουγεννιάτικο γλυκο που αποτελείται από ένα πολτός αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών και αλκοόλ στο εσωτερικό και ζύμης στο εξωτερικό. Μπορεί να συνοδέψει γευστικά τόσο το ζεστό κρασί το απόγευμα, όσο και ένα πλούσιο πρωινό. Επιπλέον, σερβίρεται και ζεστό με παγωτό.   

8. Χειροποίητα ζαχαρωτά Marshmallows

Παρασκευάστε τα με ασπράδι αυγού, ζελατίνη και χυμό γλυκών πορτοκαλιών. Κόψτε τα σε κύβους και σερβίρετέ τα ως κέρασμα στο τέλος ενός γιορτινού casual γεύματος, συνοδεία ενός μικρού μπολ ζεστής σοκολάτας για τις απαραίτητες «βούτες». Το πολύ βολικό είναι ότι διατηρούνται μαλακά και φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα.

Από την Pastry Chef του Δειπνοσοφιστηρίου Catering Charlotte Χατζηδημητρίου

Deipnosofistirion_Logo.jpg

Διαβάστε ακόμα:

  • Η τέλεια πιατέλα αλλαντικών!

    Είναι η καλύτερη συντροφιά για οινοποσία επιπέδου και για βραδινές εξόδους που θα διαρκέσουν. Συγχρόνως όμως και μια ολόκληρη επιστήμη τόσο για τα είδη που πρέπει απαραιτήτως να περιέχει όσο και για τα συνοδευτικά και τη διακόσμηση.

  • Τυριά! Η μέθοδος των τριών!

    Για την καλύτερη αξιοποίηση των τυριών, μπορούμε να εφαρμόσουμε την απλή μέθοδο των τριών. Αρκεί να γνωρίζουμε τρία βασικά στοιχεία: το γάλα από το οποίο παράγονται, την υφή - σκληρότητά τους και το πόσο αλμυρά είναι, δηλαδή τη γευστική ένταση.

  • Μυστικά και ιδέες για να κάνετε την επιχείρησή σας Instagram friendly!

    Τα περισσότερα νέα εστιατόρια πια αποκτούν σιγά σιγά λογαριασμούς στο Ιnstagram. Οι όμορφες φωτογραφίες φαγητού αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του Instagram, αλλά το έξυπνο μάρκετινγκ εστιατορίου πρέπει να πηγαίνει πέρα από αυτό, ώστε να καταφέρει να τραβήξει την προσοχή και να προσελκύσει νέα πελατεία.

δειτε ολα τα αρθρα