Press Kit

Βραβεία - Διακρίσεις

Ένα εξωτερικό αποδεικτικό της σταθερής πορείας μας και της συγκροτημένης πολιτικής που ακολουθούμε είναι τα βραβεία που κατακτάμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς τομείς. Τα βραβεία αυτά αποτελούν επίσης το σημαντικό αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας πολλών τμημάτων μεταξύ τους και μία επάξια επιβράβευση για όλους μας.

Έτσι, κατά το διάστημα 2010-2021 τιμηθήκαμε με τα εξής βραβεία:

Super Market Awards 2021

H METRO AEBE ανακηρύχθηκε TOP NATIONAL RETAILER!

Μεγάλος Νικητής της φετινής διοργάνωσης, κερδίζοντας τα 3 κορυφαία βραβεία
(TOP NATIONAL RETAILER, PLATINUM Award και TOP RATED PROJECT / Λιανεμπόριο)

Επτά GOLD βραβεία, πέντε SILVER και τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις TOP NATIONAL RETAILER, PLATINUM Award και TOP RATED PROJECT απέσπασε η METRO AEBE στα Super Market Awards  2021!

Η METRO AEBE είναι, φέτος, ο μεγάλος νικητής του θεσμού που βραβεύει την αριστεία στον χώρο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Δράσεις και πρωτοβουλίες των My market, των METRO Cash & Carry αλλά και εταιρικά έργα, έλαβαν υψηλές διακρίσεις. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί σημαντική επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας και καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πελάτες, τους εργαζόμενους και προς τους συνεργάτες και προμηθευτές της.

Σε μία πρωτόγνωρη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του Covid-19, η εταιρεία κατάφερε με μεθοδικό τρόπο να συνεχίσει να καινοτομεί, στηρίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας και συμβάλλοντας καθοριστικά στο να μην λείψουν από κανέναν τα βασικά αγαθά.

Ακολουθούν τα βραβεία της εταιρείας:

GOLD

 • Ηλεκτρονικό́ Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα: eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία
 • Στρατηγική́ Social Media με την υποψηφιότητα: My market Instagram Campaign 2020
 • Direct Διαφήμιση & Προώθηση με την υποψηφιότητα: Συνδυάζοντας την γνώση με την τεχνολογία: Μία νέα σχέση της εταιρείας με τους στρατηγικούς της συνεργάτες
 • Πρότυπο Κατάστημα με την υποψηφιότητα: Η πιο σύγχρονη και απολαυστική εμπειρία αγορών, στο ανανεωμένο My market Κηφισιάς.
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας με την υποψηφιότητα: «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry» - Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες
 • Κοινές Ενέργειες CSR με την υποψηφιότητα: ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market!
 • Αποτελεσματική́ Ενεργειακή́ Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης - METRO ΑΕΒΕ

SILVER

 • Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL) με την υποψηφιότητα: My market: Νέα, eco-friendly είδη μίας χρήσης!
 • Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: FIND MY SANTA
 • Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού́ με την υποψηφιότητα: METROLearn: Η δύναμη της γνώσης στο χέρι σου! (σε συνεργασία με την εταιρεία FLEX Learn)
 • Αριστεία στην Εφοδιαστική́ Αλυσίδα με την υποψηφιότητα: METROConnect: Άμεση και Online ενημέρωση στην υπηρεσία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας
 • Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα με την υποψηφιότητα: Το myDATA Hub του Ομίλου Epsilon Net η λύση διασύνδεσης της METRO ΑEBE με την ΑΑΔΕ (συμμετοχή στην υποψηφιότητα του ομίλου Epsilon Net)

Παράλληλα, η METRO, σε συνεργασία με την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas, απέσπασαν το μοναδικό PLATINUM  βραβείο της διοργάνωσης με την υποψηφιότητα ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market! Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο έργο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας!

Η εταιρεία έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο, το TOP RATED PROJECT για το έργο "eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία" που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην 1η Ενότητα: Λιανεμπόριο / Σούπερ Mάρκετ.

Με όλες αυτές τις διακρίσεις, η εταιρεία, δικαίως διακρίθηκε ως TOP NATIONAL RETAILER της χρονιάς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Environmental Awards 2020

Για ακόμη μία χρονιά, η METRO AEBE διακρίνεται για την περιβαλλοντική και ενεργειακή της πολιτική και τις δράσεις της. Στη φετινή διοργάνωση των Environmental Awards 2020, η εταιρεία βραβεύτηκε για 8 υποψηφιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξής της. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύτηκαν οι πρακτικές και οι πρωτοβουλίες της για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, τα καινοτόμα «πράσινα» έργα και τις τεχνολογίες που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη.

Τα βραβεία που έλαβε η εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

- Για την υποψηφιότητα Εφαρμογή αλγορίθμων & αυτοματισμών & πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence ΑΙ) για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας & τον έλεγχο των ψυκτικών εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας μέσω στοχευμένων δράσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Ενεργειακή διαχείριση εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ στον τομέα του φωτισμού απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Δράσεις της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στα πλαίσια της χρήσης καθαρής ενέργειας, απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Πιστοποίηση της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001 απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε BRONZE.

Επιπλέον, η εταιρεία μας κέρδισε το κορυφαίο βραβείο Energy Εxcellence of the Year, καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Τα Environmental Awards 2020 διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για 6η συνεχή χρονιά. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους και να φωτογραφηθούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στο χώρο του Hοuse124.

Τρεις Σημαντικές Διακρίσεις στα Packaging Awards 2020

Η εταιρεία μας απέσπασε 3 βραβεία στην τέταρτη διοργάνωση των Packaging Awards της Boussias Communication που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας. Η διοργάνωση βραβεύει επιχειρήσεις για την καινοτομία τους στο σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. 

Τα βραβεία που κέρδισε η εταιρεία μας ήταν τα ακόλουθα. 

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto My line (δημητριακά + μπάρες)

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto χυμοί

BRONZE για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands - My gusto παιδικά δημητριακά

Super Market Awards 2020

Η METRO AEBE στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης των Super Market Awards 2020 με 12 Βραβεία! Η εταιρεία απέσπασε 10 βραβεία σε 10 κατηγορίες, και τα 2 κορυφαία ειδικά βραβεία «Platinum» και «Top Rated Project».  

Για ακόμη μία χρονιά, η METRO ΑΕΒΕ αναδείχθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης των Super Market Awards.

Η εταιρεία βραβεύθηκε με 10 βραβεία σε 10 κατηγορίες, αποδεικνύοντας τη σταθερή της δέσμευση στην Καινοτομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Παράλληλα, κέρδισε και 2 κορυφαία ειδικά βραβεία, το «Platinum» και το «Top Rated Project» για το Λιανεμπόριο/Σούπερ Μάρκετ.

Η εταιρεία κέρδισε GOLDSILVER και BRONZE βραβεία, καθώς και 2 από τα 4 ειδικά βραβεία της διοργάνωσης. Το «Top Rated Project» και το μοναδικό «PLATINUM Award» για την υποψηφιότητα «Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών - My Wine App»η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας.

Αναλυτικά, η METRO διακρίθηκε στις ακόλουθες κατηγορίες:

·         Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών με την υποψηφιότητα My wine App – GOLD,  PLATINUM και Top Rated Project – Λιανεμπόριο/Σούπερ Μάρκετ

·         Μάρκετινγκ & Διαφήμιση με την υποψηφιότητα My Καμπάνια 2019 – GOLD

·         Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας με την υποψηφιότητα Virtual Store - My market espot - GOLD

·         Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα Eshop My market - GOLD

·         Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα Πετυχαίνουμε Μαζί από τα METRO Cash & Carry - GOLD

·         Κοινές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα My market espot - P&G Virtual Store – GOLD

·         Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την υποψηφιότητα Έρευνα Ανατροφοδότησης 2019 - «Πυξίδα Ανάπτυξης» - SILVER

·         Πρότυπο κατάστημα με την υποψηφιότητα My market Γαστούνη – SILVER

·         Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty με την υποψηφιότητα Focus Bonus από τα METRO Cash & Carry - SILVER

·         Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος με την υποψηφιότητα Πάμε Μπροστά - Δίνουμε Πίσω από τα My market - BRONZE

Επίσης, σε συνεργασία με τη Henkel, τα My market διακρίθηκαν με BRONZE βραβείο στην κατηγορία Marketing & Επικοινωνία non food, για την κοινή ενέργεια My Market – Dixan «Το μεγάλο ξεκαθάρισμα».

Λόγω της περιόδου, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ανοικτό χώρο, στο FIVE ELEMENTS  στη Βαρυμπόμπη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, από την Boussias Communications, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τις αρχές, μέτρα ασφαλείας.

Βραβεία Energy Mastering Awards 2019

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης των Energy Mastering Awards 2019 η METRO AEBE με την κορυφαία διάκριση «Energy Efficient Company of the year» και 15 ακόμη βραβεία!

Στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διακρίθηκε πανηγυρικά η METRO AEBE στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019. Η εταιρεία απέσπασε 4 GOLD, 5 SILVER και 6 BRONZE βραβεία για τις καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας της, εξασφαλίζοντας τη θέση της στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της πιο αποτελεσματικής εταιρείας στη Διαχείριση Ενέργειας «Energy Efficient Company of the year»!

Τα Βραβεία αφορούσαν σε όλες τις Επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) που παράγουν και διαχειρίζονται ενέργεια, προσφέρουν υπηρεσίες και τεχνολογίες ή είναι χρήστες ενέργειας και έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρακτικές ή έχουν εγκαταστήσει σύγχρονη τεχνολογία για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουν (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη) κατά την παραγωγική ή και εφοδιαστική τους διαδικασία.

Η βράβευση των υποψηφιοτήτων που κατέθεσε η METRO σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου, αποτελεί το επιστέγασμα όλων των δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. ‘Έχοντας καταφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει, η οποία αγγίζει το 20% την τελευταία τριετία, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους ηγέτες της αγοράς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικά, τα βραβεία που απέσπασε η METRO AEΒΕ:

 1. Energy Revolution - Δράσεις της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο της χρήσης καθαρής ενέργειας (σε συνεργασία με τη Schneider Electric και τη LeasePlan)       BRONZE
 2. Leadership - METRO innovation ecosystem and AI in energy management  BRONZE
 3. Εnergy Efficient & Saving Products, Technologies and Services   - Σχεδίαση και παραγωγή συστημάτων φωτισμού τεχνολογίας LED για τις εγκαταστάσεις της METRO     BRONZE                                                               
 1. Energy Efficiency Management -  Water Efficiency -Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου για την αύξηση του βαθμού απόδοσης ψυκτικής εγκατάστασης με χρήση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε εγκατάσταση της ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ            BRONZE
 2. Energy Efficiency Management -Energy Savings Performance Contract (ESPC) - Ενσωμάτωση συμβολαίων ενεργειακής απόδοσης στη διαδικασία προμήθειας ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ                                                        BRONZE
 3. Energy Efficiency Innovations & Technologies - Energy Intelligence Software - Εφαρμογή αλγορίθμων βελτιστοποίησης επί των ρυθμίσεων λειτουργίας και ελέγχου των ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ                                       BRONZE
 4. Energy Efficiency Innovations & Technologies    - Smart Metering Technology    (σε συνεργασία με τη Schneider Electric) Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας METRΟ ΑΕΒΕ και Schneider Electric για την ενεργειακή διαχείριση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας                                                                                                                                     SILVER
 5. Energy Conservation- Δράσεις και κανόνες της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας                                                                                    SILVER
 6. Energy Innovation-Παραγωγή ψύξης και κλιματισμού/θέρμανσης χώρων από σύστημα με υπερκρίσιμο διοξείδιο του άνθρακα και χρήση γεωθερμίας σε καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ               SILVER
 7. Energy Efficiency Certification   - ISO ΕΝ 50001 Certification - Πιστοποίηση της METRO ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης                                                        SILVER
 8. Energy Storage Innovation-Αποθήκευση ψυκτικής ισχύος σε υλικά αλλαγής φάσης (PCM) εντός των ψυγείων της METRO ΑΕΒΕ                                                                        SILVER
 9. Energy Efficiency Management - Lighting Retrofit - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω δράσεων αντικατάστασης φωτισμού στις εγκαταστάσεις της METRO ΑΕΒΕ        GOLD
 10. Energy Efficiency Management -Reduction / Minimization Emissions - Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της METRO ΑΕΒΕ                                                           GOLD
 11. Εnergy Efficiency Improvement - Λιανεμπόριο / Retail and Supermarkets Στρατηγική και δράσεις της METRO ΑΕΒΕ με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής της επίδοσης                    GOLD
 12. Energy Efficiency Innovations & Technologies (Με τη συνεργασία της Schneider Electric) -Energy Monitoring Technologies -Καταγραφή και εποπτεία ενεργειακών επιμέρους καταναλώσεων για τα καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ                GOLD

Κορυφαίο Βραβείο: Energy Efficient Company of the year. Απονέμεται στην επιχείρηση που συγκέντρωσε τις περισσότερες διακρίσεις στις κατηγορίες που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας.

Super Market Awards 2019 - Επτά χρυσά βραβεία για τη METRO AEBE

Επτά χρυσές (GOLD) διακρίσεις ήταν ο απολογισμός των βραβείων για τη METRO AEBE στην τελετή απονομής των Super Market Awards  2019.

Η METRO AEBE αναδείχθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του θεσμού που αποτελεί διάδοχο και μετεξέλιξη των καταξιωμένων σελφ σέλβις Excellence Awards.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η METRO, τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσεται διαρκώς σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η επιτυχία στα βραβεία έρχεται για ακόμη μία φορά ως ανταμοιβή και επιστέγασμα της σταθερής δέσμευσης της 100% ελληνικής εταιρείας απέναντι στους καταναλωτές, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της, καθώς και της προσήλωσής της στη λειτουργία της σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αναλυτικά, η εταιρεία απέσπασε την ψηλότερη διάκριση στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Re-branding με την υποψηφιότητα  ENIAIA EIKONA My market, Τρία χρόνια μετά την εξαγορά!
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας  με την υποψηφιότητα  Ψηφιακή Επικοινωνία Εταιρικής Καμπάνιας: My  “Δικό μου είναι… ό, τι με εκφράζει”
 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ  eshop My market: ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ
 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα  My market: ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 • Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Προσωπικού με την υποψηφιότητα  METRO AEBE: ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ!
 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής με την υποψηφιότητα  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Κατηγορία Προϊόντων με την υποψηφιότητα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στα ΡΑΦΙΑ των My market!

Επίσης, η εταιρεία μας έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο στην κατηγορία Top Rated Project” για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Απασχολησιμότητας Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο οποίο η METRO συμμετέχει ως Στρατηγικός Συνεργάτης Απασχόλησης

Επίσης, η εταιρεία μας κέρδισε ακόμη ένα, αργυρό (SILVER), βραβείο ως μέρος της συνέργειας της εταιρείας MARS με τα My market, στην κατηγορία  Συνεργασία στην Έρευνα & Ανάπτυξη Προϊόντων  με την υποψηφιότητα UNCLE BEN'S ΡΥΖΙ 2 ΛΕΠΤΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ MY MARKET 2018.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Anais Club, στη Βαρυμπόμπη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Responsible Business Awards 2019 «Επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία και στους πελάτες μας»

Δύο ακόμη Βραβεία είναι ο απολογισμός της METRO AEBE στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Hellenic Responsible Business Awards που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της METRO από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 1976 και κάθε χρόνο φροντίζει να είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και να επιστρέφει αξία στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται με πολλαπλούς τρόπους.                               

Οι διακρίσεις που απέσπασε η εταιρεία ήταν:

 • SILVER Βραβείο στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη- Διαχείριση Ενέργειας με την υποψηφιότητα: METRO AEBE. ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
 • BRONZE Βραβείο στην κατηγορία Εργαζόμενοι - Επικοινωνία / Καμπάνια Δέσμευσης Εργαζομένων με την υποψηφιότητα: ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ METRO "ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ" 

Τα βραβεία διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week και την Boussias Communications

Σημαντικές Διακρίσεις της ΜΕΤRO A.E.B.E στα Retail Business Awards 2019

Πέντε διακρίσεις, εκ των οποίων και οι δύο κορυφαίες της διοργάνωσης, Retailer of the Year και Retail Manager of the Year 2019 για το Διευθύνοντα Σύμβουλο Αριστοτέλη Παντελιάδη, ήταν ο απολογισμός της METRO AEBE  στη χθεσινή τελετή των Retail Business Awards, που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για 17η συνεχόμενη φορά.

Το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές πλάνο ενσωμάτωσης της Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Εκτός από τα δύο κορυφαία βραβεία, η εταιρεία απέσπασε 3 ακόμη σημαντικές διακρίσεις:

1ο Βραβείο RETAIL STORE SUPERMARKET (My market στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα)

1ο Βραβείο SOCIAL MEDIA STRATEGY My market

2ο Βραβείο RETAIL CAMPAIGN My market (καμπάνια “My”)

Σημαντική Βράβευση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της METRO AEBE από την KPMG

Μία ακόμη σημαντική βράβευση κατέκτησε η METRO AEBE, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του 20ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού και κατά την απονομή των αντίστοιχων Βραβείων από την εταιρεία KPMG.

Πιο συγκεκριμένα, η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ έλαβε τη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού ως «η επιχείρηση με την καλύτερη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την εξαγορά/συγχώνευση άλλης εταιρείας»! Το βραβείο αφορά τον τρόπο διαχείρισης, τις ενέργειες και τις πρακτικές της εταιρείας κατά τη διάρκεια του έργου ενσωμάτωσης του δικτύου της Βερόπουλος και των εργαζομένων του, στο δίκτυο των My market σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος το περασμένο Φεβρουάριο από τη METRO AEBE διέσωσε περίπου 4.200 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες ώρες κατάρτισης και εκπαίδευσης στους νέους εργαζόμενους, καθώς και 1.136 επιπλέον προσλήψεις στον οργανισμό.

Το σύνολο των εργαζομένων που εντάχθηκαν στη METRO AEBE από το δίκτυο της Βερόπουλος, είχε την ευκαιρία να γίνει κοινωνός ενός σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος πολιτικών και διαδικασιών εργασίας (π.χ. ετήσιες αξιολογήσεις), ενώ παράλληλα ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δέχθηκε άμεση θετική αναπροσαρμογή στη μισθοδοσία του.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους, γεγονός που την κατατάσσει στους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρα.

Τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG αποτελούν εδώ και 16 συναπτά έτη ένα θεσμό, που έχει ως στόχο να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες στο χώρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες πρακτικές. Κάθε χρόνο τρεις εταιρείες βραβεύονται για τις πρωτοβουλίες τους στο πλαίσιο του Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τρεις Σημαντικές Διακρίσεις στα Packaging Awards 2020

Η εταιρεία μας απέσπασε 3 βραβεία στην τέταρτη διοργάνωση των Packaging Awards της Boussias Communication που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας. Η διοργάνωση βραβεύει επιχειρήσεις για την καινοτομία τους στο σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. 

Τα βραβεία που κέρδισε η εταιρεία μας ήταν τα ακόλουθα. 

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto My line (δημητριακά + μπάρες)

SILVER για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands  - Σειρά My gusto χυμοί

BRONZE για την υποψηφιότητα Νέες συσκευασίες Private Brands - My gusto παιδικά δημητριακά

Manager of the Year 2015

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2015, στη 14η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε Επιχειρηματίες ή Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους στην επιχειρηματικότητα, αλλά και για τη συνεπή συμπεριφορά τους σε αυτή.

Ο κ. Παντελιάδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και όχι ο εχθρός της κοινωνίας. Είπε ακόμη ότι από το 2016 ως το 2018 επενδύει 100 εκ  € στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επέκταση των γραφείων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών η εταιρεία αναμένεται να έχει 1,5 δισ. € κύκλο εργασιών, 10.000 εργαζόμενους και ένα δίκτυο 280 καταστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Metro Cash and Carry, που αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη στο χώρο της χονδρικής στη χώρα μας.

Τη λαμπρή Τελετή Απονομής παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον Πρόεδρο Παντελή Παντελιάδη από το Σύνδεσμο Θεσσαλονικέων

Ο Πρόεδρος της METRO ΑΕΒΕ Παντελής Παντελιάδης ήταν ο επιχειρηματίας που βραβεύτηκε φέτος από το ιστορικό σωματείο «Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων» για την προσφορά του όχι μόνο στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, αλλά και στην κοινωνία και τον πολιτισμό του τόπου του, με όραμα και συνέπεια στις αξίες και στις αρχές του.

Από το 2008, ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων διοργανώνει τη εκδήλωση «Θεσσαλονικέων Επιχειρείν» μέσω της οποίας τιμά σημαντικούς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που έχουν προσφέρει στη χώρα όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε μία λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» ο κ.Παντελής Παντελιάδης παρέλαβε το βραβείο του, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην προσωπική και επαγγελματική του πορεία και ευχαριστώντας όλους όσους στάθηκαν πλάι του για να καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία τη METRO AEBE στη θέση που είναι σήμερα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.

 

Φωτογραφία: Ο κ. Παντελής Παντελιάδης ανάμεσα στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων κυρία Εριέττα Καραγιάννη - Χαμηλοθώρη και στον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Χρήστο Φώλια.

Retail Manager of the Year 2015

Με την κορυφαία διάκριση Retail Manager of the Year 2015, τιμήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO A.E.B.E. Αριστοτέλης Παντελιάδης στην τελετή των Retail Business Awards, που έλαβαν χώρα για 14η φορά στο Metropolitan Expo.

Energy Mastering Awards 2015

Ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα Βραβεία ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός της METRO AEBE στο Διαγωνισμό «Energy Mastering Awards 2015». Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Energy Conservation», μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, δύο ασημένια Βραβεία στις κατηγορίες «Lighting Retrofit» και «Energy Efficient & Saving Products» και δύο χάλκινα στις κατηγορίες «Λιανεμπόριο» και «ISO EN 50001 Certification».

Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2015

Η εταιρεία METRO Α.Ε.Β.Ε απέσπασε το «Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας» στα ιστορικά Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ που διοργανώθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά από τη Λέσχη επιχειρηματικότητας. Τα Βραβεία αυτά τιμούν επιχειρηματίες που διακρίνονται για την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στη διοίκηση και στη λειτουργία των οργανισμών τους, οδηγώντας τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Παράλληλα, η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τίμησε τον Αριστοτέλη Παντελιάδη με το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας 2015, ως εξέχοντα απόφοιτο επιχειρηματία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βράβευση "Οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας"

Μία ακόμη σημαντική διάκριση όπως αυτή στο θεσμό «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που διοργάνωσε η Direction, απέσπασε η εταιρεία μας για τη χρονική περίοδο 2010 - 2014. Η διάκριση αυτή αποδίδεται σε όλες εκείνες τις εταιρείες που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όχι μόνο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα να καταγράψουν θετικά αποτελέσματα, να κερδίσουν μερίδια στην αγορά και να συνεχίσουν σταθερά την αναπτυξιακή τους πορεία.

Environmental Awards 2015

Νέα, τιμητική διάκριση για τη METRO ΑΕΒΕ, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του θεσμού των Environmental Awards. Η εταιρεία απέσπασε το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Energy Mastering: Αποδοτική Διαχείριση Ενέργειας/Energy Efficiency in Business», στην οποία βραβεύονται εταιρείες που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές κατά την παραγωγική ή/και τη λειτουργική τους διαδικασία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

2 βραβεία Social Media Awards - 2015

Τα METRO Cash & Carry τιμήθηκαν με ένα χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Best Social Media Strategy for Sales, για την ενέργεια “Ξωτικά Χριστούγεννα” και ένα αργυρό στην κατηγορία Best Social Media Strategy for B2B στο Facebook.

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Ηγεσία -Εκπαίδευση και Ανάπτυξη» - 2014

Με το χρυσό βραβείο διακρίθηκε η εταιρεία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning τμήματος ψυγείων λιανικής που έχει αναπτύξει. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης όπου οι εργαζόμενοι του ιδιαίτερα απαιτητικού τμήματος των ψυγείων αποκτούν συνολική εικόνα για τον τομέα τους.

Βραβεία ΕΒΕΑ 2014

Μεγάλη ήταν η διάκριση της METRΟ στην 17η τελετή απονομής των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τα βραβεία ΕΒΕΑ απονέμονται εδώ και 19 χρόνια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ως αναγνώριση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων τους και ως κίνητρο για την περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, το οποίο επισφράγισε την επένδυση ύψους 35 εκ. € για την δημιουργία του Κέντρου Διανομής μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας και την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Βραβείο Transport & Logistics 2014

Μια σημαντική διάκριση για την METRO προήλθε από τα Transport & Logistics Awards 2014, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.

Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο «Εξαιρετικής επίδοσης» στην κατηγορία «Βιωσιμότητα, Υγιεινή & Ασφάλεια: Πράσινα Logistics». Με αυτό το βραβείο αναγνωρίζονται οι δράσεις μας που στόχο τη μείωση του εκπεμπόμενου CO² με αποτέλεσμα τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Βραβεία Excellence Awards - 2014

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας»
«Κοινές Ενέργειες CSR»
«Private Label – Εκλεκτές Γεύσεις Αποξηραμένα Βασιλομανίταρα 30g»

Βραβείο True Leaders από την ICAP – 2014

Για 5η συνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 22.000 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 54 εξ αυτών.

Βραβεία Excellence Awards – 2013

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Συστήματα & Τεχνικές Διοίκησης»
«Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία»
«Private Label – Νωπά γάλατα Εκλεκτές Γεύσεις 1lt Πλήρες ή Ελαφρύ»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2013

Για 4ησυνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 20.200 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 53 εξ αυτών.

 

Βραβεία Excellence Awards - 2012

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Καινοτομία/Νέα Τεχνολογία»
«Βέλτιστη Πρακτική Διοίκησης»
«Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας»

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Τεχνολογία στο HR» - 2012

ως η εταιρεία που χρησιμοποίησε καλύτερα την τεχνολογία για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσα από ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης των λειτουργιών της

Βραβείο Ανθρώπινου Δυναμικού από την KPMG - 2012

Απονεμήθηκε ένα απο τα 3 βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού στο πλαίσιο του 15ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργάνωσε η KPMG, στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2012

Για 3η συνεχή φορά η METRO κέρδισε το βραβείο True Leaders της ICAP, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τέσσερα αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα (κερδοφορία, αύξηση προσωπικού, δανειοληπτική ικανότητα και πρωταγωνιστική θέση στον κλάδο.  Η αναγνώριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη φετινή χρονιά γιατί από ένα σύνολο 20.500 εταιρειών μόνο 43 πληρούν τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν ως "True Leaders" της αγοράς, σε σύγριση με την προηγούμενη χρονιά, που οι εταιρείες που είχαν καταφέρει να διακριθούν ήταν 52, δηλαδή 9 εταιρείες περισσότερες απ' ότι φέτος.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2011

Aναδείχθηκε ως μία από τις 40 “True Leaders” Εταιρείες ή Ομίλους και για το 2011, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα 4 αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα, δηλαδή Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, Score και Θέση στον Κλάδο.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, η METRO ΑΕΒΕ αξιολογήθηκε με ΑΑ credit rating, κατέλαβε την 5η θέση στον κλάδο εμπορίου s/m και πολυκαταστημάτων (βάσει τζίρου), αύξησε κατά 10% τον αριθμό των εργαζομένων της το 2010 και με 3.600 εργαζόμενους κατείχε τη 19η θέση στην κατηγορία Leading Employees. Παράλληλα, με 33,9 εκ. € κέρδη EBITDA, κατατάχθηκε σε μία από τις 50 θέσεις των Business Leaders.